Ateriankorvikkeet laihdutuksen ja painonhallinnan tukena

Ateriankorvikkeet voivat olla tehokas tuki laihduttamisessa ja painonhallinnassa. Laihdutus onnistuu pitkäkestoisesti vain, kun terveyttä edistävä, kuitupitoinen ruokavalio ja reipas, säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Ratkaisevaa on, kuinka monta kilokaloria päivässä syö ja miten kaloreita kuluttaa. Laihdutusta hankaloittaa usein nälän tunne. Apteekkimme ateriankorvikkeiden (Allévo VLCD) avulla nälän tunteen hallitseminen voi olla helpompaa. Ylipaino on useiden eri sairauksien riskitekijä. Laihduttaminen ehkäisee lihavuussairauksien syntyä ja voi myös parantaa jo alkaneita sairauksia, kuten alkuvaiheen diabetes tai kohonnut verenpaine. 

View as Ruudukko Luettelo

12 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

12 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ateriankorvikkeet

Ateriankorvikkeet voivat olla tehokas tuki laihdutuksessa ja painonhallinnassa. Laihdutusta hankaloittaa usein nälän tunne, ja ateriankorvikkeiden avulla nälän tunteen hallitseminen voi olla helpompaa.

Laihdutus ja painonhallinta onnistuvat pitkäkestoisesti vain, kun terveyttä edistävä, kuitupitoinen ruokavalio ja reipas, säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Ratkaisevaa on, kuinka monta kilokaloria päivässä syö ja miten kaloreita kuluttaa.

Ylipaino on useiden eri sairauksien riskitekijä. Laihduttaminen ehkäisee lihavuussairauksien syntyä, mutta tiedetään, että painonpudottamisella voidaan myös parantaa jo alkaneita sairauksia, kuten alkuvaiheen diabetes tai kohonnut verenpaine. 

Voit lukea lisää laihdutuksesta ja painonhallinnasta täältä (Lisäravinteet, Laihdutus ja painonhallinta).

Laihdutus ja painonhallinta ovat pitkäjänteisyyttä vaativia prosesseja, joihin kannattaa hakea tukea heti alkuvaiheessa. Ateriankorvikkeet, kuten Allévo VLCD -keitot, -pirtelöt ja -smoothiet sekä Allévon OM-patukat voivat auttaa laihduttamisen esteenä olevan nälän tunteen hallinnassa.

Allévon tuotteilla voi toteuttaa myös niin sanonut ENE-dieetin (erittäin niukkaenerginen), jossa elimistö menee ketoositilaan. Ketoosista ei ole lyhyesti toteutettuna haittaa perusterveelle ihmiselle. ENE-dieettiä käytetään myös lääkärin ohjeistamana ennen lihavuusleikkauksia.

Säännöllistä lääkitystä käyttävän on hyvä keskustella lääkärinsä kanssa ruokien korvaamisesta ateriankorvikkeilla.

Apteekkimme pitkään imeskeltävät makeiset (Carmolis-yrttipastillit) vievät myös tehokkaasti makeanhimon ilman turhia kaloreita. Voit lukea lisää apteekkimme makeisista täältä (Lisäravinteet, Makeiset).

Ateriankorvikkeet laihduttamisen ja painonhallinnan tukena

Ateriankorvikkeet voivat parhaimmillaan tukea nälän hallinnassa, joka on usein laihduttamisen ja painonhallinnan esteenä. Ateriankorvikkeita käytetään myös niin sanottuun ”pussikuuriin” eli ketoositilaan johtavaan dieettiin, jossa kaikki ateriat korvataan ateriankorvikkeilla.

Allévon VLCD-valmisteet (Very Low Calorie Diet) ovat laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi suunniteltuja ateriankorvikkeita. VLCD-tuotteilla voi korvata joko kaikki tai osan päivän aterioista. Suomeksi ateriankorvikkeilla toteutettu dieetti on nimeltään ENE-dieetti eli erittäin niukkaenerginen dieetti.

VLCD-keitot, -pirtelöt ja -smoothiet ovat niukkaenergisiä ja ne sisältävät kaikki kehon tarvitsemat ravintoaineet, kuten välttämättömät rasvahapot, proteiinin, sekä kivennäisaineet ja vitamiinit.

Keittoja on saatavilla parsakaalin ja basilikan sekä perunan ja purjon makuisina. Pirtelöitä on banaani–vadelman ja suklaan makuisina.  Smoothieita löytyy mansikka–mustikan sekä vanilja–mangon makuisina.

Jos päivän ateriat korvataan kokonaisuudessaan, tarvitaan viisi Allévo-annosta päivässä. Koko ruokavalion korvaamista Allévon ateriankorvikkeilla ei suositella pidemmäksi kuin 1–3 viikon ajaksi.  

Pelkästään ateriankorvikkeiden syöminen, eli niin sanottu pussikuuri johtaa elimistön ketoositilaan, koska niistä saatava energia jää noin 800 kaloriin vuorokaudessa. Ketoositilassa elimistö käyttää energianlähteenään hiilihydraattien sijaan rasvaa.

Ketoosista ei yleensä ole perusterveelle aikuiselle ihmiselle haittaa, ja se voi toimia aloituksena merkittävästi ylipainoisen laihdutukselle. Perussairauksien ja etenkin säännöllistä lääkitystä käyttävien on tärkeää keskustella ateriankorvikkeiden käytöstä ja etenkin ketoositilaan johtavan niin sanotun ENE-dieetin turvallisuudesta etukäteen lääkärin kanssa.

Ateriankorvikkeita käytetään lääkärin valvonnassa myös ennen lihavuusleikkauksia.

Allévon keittoja, pirtelöitä ja smoothieita voi korvata muutaman kerran päivässä Allévon OM eli One meal -patukoilla. Ne ovat myös laihdutuksen ja painonhallinnan tueksi tarkoitettuja ateriankorvikkeita.

Allévo One Meal -patukat sisältävät kaikki kehon tarvitsemat ravintoaineet, vitamiinit ja mineraalit. Patukoissa on noin 200 kaloria ja niissä on paljon proteiinia ja kuitua. Kuitupitoisuus lisää kylläisyydentunnetta. Makuina on muun muassa suklaa, mustikka ja toffee.