Huulirasvat - rohtuneet huulet

Huulet on suojattava auringon UV-säteilyltä

Huulten hyvinvoinnista on hyvä huolehtia samaan tapaan kuin muun ihon hyvinvoinnista. Löydät apteekistamme huulivoiteet moniin eri käyttötarpeisiin. Huulet on suojattava myös auringon UV-säteilyltä samaan tapaan kuin iho muutenkin. Löydät apteekistamme esimerkiksi Avenen, Sebamedin ja SunPron aurinkosuojakertoimella varustetut huulivoiteet.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 26

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 26

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Atopiaa, eli atooppista ihoa, sairastavan on huolehdittava huultensa hyvinvoinnista erityisen huolellisesti. Atooppisten huulten hoitoon suositellaan vaseliinivoidetta. Löydät apteekistamme valkovaseliinivoiteen, joka sopii hyvin myös atooppisen huulitulehduksen hoitoon.

Huulirasvat - kuivat huulet

Huulten hyvinvoinnista on hyvä huolehtia samaan tapaan kuin muun ihon hyvinvoinnista. Löydät apteekistamme huulivoiteet eli huulirasvat moniin eri käyttötarpeisiin - kuivien ja rohtuneiden huulien, auringon polttamien hoitoon. Kuivat, rohtuneet huulet tuntuvat hyvin epämukavilta.

Hyvä huulirasva sopii kaikenikäisille suojaavaan ja kosteuttavaan käyttöön. Hyvä huulirasva sisältää kosteuttavia ja auringolta suojaavia aineosia.

Huulet on suojattavat myös auringon UV-säteilyltä samaan tapaan kuin iho muutenkin. Löydät apteekistamme esimerkiksi Avenen, Sebamedin ja SunPron aurinkosuojakertoimella varustetut huulivoiteet huulten kuivumiseen. 

Atopiaa, eli atooppista ihoa, sairastavan on erityisen tärkeää huolehtia huultensa hyvinvoinnista. Apteekkimme valkovaseliinivoide sopii erityisen hyvin atooppisen ihon hoitoon. Atooppisen huulitulehduksen hoidossa voi käyttää lisäksi hydrokortisonivoidetta viikon kuurina. 

Muita apteekkimme huulivoiteita ovat esimerkiksi rhealba-kauraa sisältävä A-Derma Lip Balm Stick, joka on tarkoitettu kuivien huulten päivittäiseen hoitoon, sekä dekspantenolia sisältävä Bepanthol-huulivoide, joka korjaa ihovaurioita ja kosteuttaa huulia. 

Huuletkin tarvitsevat suojaa auringon UV-säteilyltä

Monet asiat kuivattavat huulia. Myös huulet tulee suojata auringon UV-säteilyltä. Vaikka huulet palavat harvemmin kuin iho muuten, säteilyvaikutus on sama kuin muualla ihossa. Auringon UV-säteily on vaarallista myös huulille ja säteily voi aiheuttaa esimerkiksi huulisyöpää. 

Löydät apteekistamme laajan valikoiman huulivoiteita, joissa on aurinkosuojakerroin

Avene Sun Lip Balm SPF50 antaa pitkävaikutteisen aurinkosuojan. Huulivoide sisältää lisäksi mehiläisvahaa, joka pehmentää ja kosteuttaa huulia. Näin suojaat huulia auringon Uv-säteilyltä.

Sebamed Lip Defence SPF30 suojaa auringolta ja lisäksi pehmittää kuivia huulia. Voide sisältää E-vitamiinia ja jojobaöljyä. 

SunPro Aurinkosuojavoide Huulille SPF50 on vedenkestävä sekä kemiallisen että fysikaalisen suojan sisältävä aurinkosuojahuulivoide. Voide sisältää lisäksi E-vitamiinia. 

Carmex Cherry SPF15 -huulivoide sisältää vaseliinia. Vedenkestävä, hoitava aurinkosuojavoide on kirsikan tuoksuinen. 

Atooppinen huulitulehdus on yleinen lapsilla

Etenkin lapsille, joilla on atooppinen iho, kehittyy talvisin helposti huulitulehdus. Rohtuneet huulet kutisevat, ja lapsi voi myös ajautua huulten nuolemiskierteeseen. Huulten nuoleminen kuivattaa huulia entisestään syljen haihtuessa. 

Atooppisen huulitulehduksen hoitoon käytetään vaseliinia. Saat apteekistamme esimerkiksi Apteekki Valkovaseliinia, joka on hajustamaton ja väriaineeton vaseliinivoide ja jota voidaan käyttää useita kertoja päivässä.  

Hankalimpiin oireisiin voi käyttää hydrokortisonivoidetta viikon kuurina. Jos oireet eivät helpota itsehoidosta huolimatta, on syytä käydä lääkärissä. 

Tavalliset huulirasvat voivat ärsyttää atooppista ihoa. 

Suupielitulehdus ei johdu B-vitamiinin puutteesta

Suupielitulehdus tulee herkimmin ihmisille, joiden suupielet ilmastoituvat huonosti. Yleisimpiä suupielitulehdukset ovat vauvoilla ja vanhuksilla. Myös hampaattomuus ja diabetes altistavat suupielten tulehdukselle. Tulehdus ei sen sijaan johdu B-vitamiinin puutteesta. 

Suupielitulehdusta hoidetaan pesemällä suupielet huolellisesti. Kuivauksen jälkeen suupieliin levitetään hydrokortisonivoidetta (hydrokortison + sienilääke), jonka vaikuttavana aineena on myös jokin bakteerien ja hiivojen lisääntymistä ehkäisevä aine (esimerkiksi Pimafucort-voide). 

Suupielet paranevat hyvällä itsehoidolla yleensä noin viikon aikana. Jos oireilu jatkuu tai uusiutuu tiheästi, on syytä käydä lääkärissä.