Suuvedet ja suugeelit - Kuiva suu

Suuvedet ja suugeelit - Kuiva suu

Suuvesi ja suugeeli lisäävät kuivan suun syljeneritystä

Suuvedet ja -geelit lisäävät kuivan suun syljeneritystä. Kuiva suu voi johtua sairaudesta tai lääkkeistä, mutta syljeneritys vähenee myös luonnollisesti iän myötä. Syljenerityksen lisääminen on tärkeää suuterveyden takia. 

View as Ruudukko Luettelo

14 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

14 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Suuvesi ja suugeeli

Suuvedet ja -geelit lisäävät kuivan suun syljeneritystä. Syljen tehtävä on puhdistaa ja suojata suuta ja nielua. Syljellä on myös mikrobeja tappavia ominaisuuksia. Koska syljenerityksen väheneminen heikentää suun terveyttä, on syljenerityksen lisääminen kuivasuiselle tärkeää. Kuiva suu voi johtua sairauksista tai lääkkeistä, mutta syljeneritys vähenee myös luonnollisesti iän myötä. Kuivan suun oireita ovat tahmea tunne suussa, pahanhajuinen hengitys, palan tunne kurkussa ja nielemisvaikeudet. Syljeneritystä voi lisätä esimerkiksi ksylitolivalmisteilla, mutta saat apteekistamme myös niin sanotut syljenkorvikkeet, suugeelit, sekä syljeneritystä lisäävät suuvedet.   

Koska syljenerityksen väheneminen aiheuttaa suutulehduksia ja altistaa hampaiden reikiintymiselle, kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. 

Kuiva suu on yleinen, iän myötä lisääntyvä vaiva, joka johtuu syljenerityksen vähentymisestä. Suun kuivuminen voi johtua myös sairauksista tai tietyistä lääkkeistä. 

Kuivan suun tunnistaa suun tahmeudesta, poikkeavasta mausta suussa, kielikivusta, palan tunteesta kurkussa, pahanhajuisesta hengityksestä ja ruoan nielemisen vaikeudesta. Myös puhuminen voi tuntua kuivan suun takia hankalalta. 

Kuivan suun hoitona on syljenerityksen lisääminen. Syljeneritystä voi lisätä esimerkiksi syömällä pureskelemista vaativia ruokia, käyttämällä säännöllisesti ksylitolivalmisteita, erityisesti ksylitolipurukumia, sekä juomalla vettä ja huuhtelemalla suuta vedellä. 

Suun kostutukseen voi käyttää myös apteekkimme suuvesiä ja niin sanottuja syljenkorvikkeita eli suugeelejä. Löydät apteekistamme esimerkiksi Bioxtra-, Gum- ja Biotene-sarjojen suuvedet ja -suihkeet sekä suugeelit. 

Suugeeli (Bioxtra, Biotene, Gum) on syljenkorvike

Suugeelit ovat niin sanottuja syljenkorvikkeita, joita käyttämällä kuivasuinen voi lisätä syljeneritystä. 

Bioxtra Kosteuttava geeli vahvistaa syljen vastustuskykyä ja pitää yllä suun normaalia pH-tasoa. Se vähentää kuivan suun oireita useiden tuntien ajan. Bioxtran geeliä levitetään ikenille ja kielen alle, kun suu tuntuu kuivalta, erityisesti ennen nukkumaan menoa. Se soveltuu myös diabeetikoille. 

Biotene Oralbalance -geeli kostuttaa suuta pitkävaikutteisesti. Siinä on mieto maku, eikä se sisällä väri- tai makuaineita. Geeliä annostellaan 1–2 cm kielen kärjelle 2–3 kertaa päivässä. 

Gum Hydral -geeli on alkoholiton ja parabeeniton piparmintun makuinen suugeeli. Annostusohje on viidesti päivässä 1–2 cm ikeniin ja kielelle. 

Kuivasuisen suuvesi ei sisällä alkoholia

Suuvedet ovat tehokas keino kostuttaa suuta ja lisätä syljeneritystä. Kuivasuisen on kuitenkin tärkeää valita suuvesi, joka ei ärsytä suun limakalvoja. Kuivan suun suuvedet eivät sisällä alkoholia. 

Biotene-suuvesi on alkoholiton ja se on suunniteltu kuivan suun hoitoon. Se sisältää syljen luonnollisia entsyymejä. Suuta huuhdellaan 30 sekunnin ajan enintään viisi kertaa vuorokaudessa. 

BioXtran plakkia ehkäisevä suuvesi auttaa täydentämään syljen puolustusmekanismeja. Annostusohje on aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille 10 ml suuvettä, purskutellaan 30 sekunnin ajan. 

Parodontax Daily Gum Care Extra Fresh -suuvesi auttaa vähentämään ienongelmia aiheuttavia suun bakteereita. Suuvettä purskutellaan minuutin ajan kahdesti päivässä hampaiden harjauksen jälkeen. 

Saat apteekistamme myös Flux Fresh Mint-suuveden, jossa on korkea fluoripitoisuus sekä Xerostom-suuveden. 

Suusuihkeet vaihtoehto kuivan suun geelille ja suuvedelle

Suusuihkeet ovat hyvä ja helppokäyttöinen vaihtoehto kuivan suun hoitoon. 

BioXtra-geelisuusuihke on käytännöllinen suuta kosteuttava valmiste jokapäiväiseen käyttöön. Se auttaa vahvistamaan syljen vastustuskykyä ja parantaa ikenien terveyttä. 

GUM Hydral -suihke sisältää ksylitolia, betaiinia ja tauriinia. Se sekä kostuttaa limakalvoja että stimuloi suun omaa syljen tuotantoa. Suihke ei sisällä alkoholia eikä parabeeneja tai glyseriiniä.

Myös Xerostom-tuotteista löytyy kuivan suun hoitoon tarkoitettu suusuihke.