Muut tuet ja suojat

Tuet ja suojat kiputiloihin ja rasitus- ja urheiluvammoihin

Tuet ja suojat voivat vähentää tuki- ja liikuntaelimistön kipuja ja ne auttavat ennaltaehkäisemään rasitus- ja urheiluvammoja.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 97

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 97

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Muut tuet ja suojat

Tuet ja suojat auttavat vähentämään tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja ja ennaltaehkäisemään esimerkiksi nivelten venähdyksiä ja muita rasitus- ja urheiluvammoja.

Polven, nilkan, kyynärpään ja ranteen tuet ennaltaehkäisevät rasitusvammoja ja venähdyksiä sekä työarjessa että urheiluharrastuksissa. Niitä käytetään myös jo tapahtuneiden vammojen hoitamiseen ja kivun lievitykseen sekä esimerkiksi reumakipujen hoitoon. Selkätuki tukee selkärankaa ja voi vähentää selän kipuja.

Tukisukat tukevat jalkojen verenkiertoa, alentavat laskimopainetta ja vähentävät laskimotukosten riskiä sekä jalkojen turvotusta.

Löydät täältä myös apteekkimme suojat ehkäisemään varpaiden hiertymiä. Comforsil Varvastuppi on varpaissa käytettävä silikoninen suoja, joka vaimentaa varpaan päähän kohdistuvaa painetta ja lievittää kuormituksesta johtuvaa kipua.

 

Tukisukat ehkäisevät alaraajojen veritulppia

Tukisukkia käytetään sekä hoitamaan alaraajojen veritulppia että ennaltaehkäisemään niiden syntyä esimerkiksi lentokoneessa, jossa on istuttava pitkiä aikoja, eikä jalkoja pääse liikuttelemaan.

Tukisukat tukevat jalkojen verenkiertoa, alentavat laskimopainetta ja vähentävät laskimotukosten riskiä sekä jalkojen turvotusta. Ne ehkäisevät myös suonikohjujen syntymistä.

Apteekki Hoid Tukisukkia on saatavana sekä miehille että naisille eri kokoisina. Apteekki Hoid Tukisukkia voi käyttää esimerkiksi matkustaessa tai seisomatyössä.

Uriel Lento-/Tukisukka (koko 35–38) on antiseptinen hopeakuitusukka. Hopeakuidut pitävät sukkien hygieniatason korkeana ja kompensoivat lämpötilamuutoksia. Hopeakuidun ansiosta tukisukka on lämmin viileässä ja tavallista puuvillasukkaa viileämpi lämpimässä ilmastossa.

Scholl tukisukkahousuissa (20 denieriä) on asteittainen kompressio, joka kohdistaa tukea etenkin nilkkoihin ja sääriin. Tukisukkahousut kestävät 50 pesua ilman, että ne menettävät muotonsa ja kompression.

Thermoskin Plantar FXT Nilkkasukat ovat anatomisesti muotoillut sukat, joiden kompressioalueet lievittävät plantaarifaskiitista johtuvaa kipua sekä jalan holvikaaren ja kantapään kiputiloja. Kohdennettu kompressioalue (20–30 mmhg) tukee akillesjännettä ja kompressio kantapään alta (20–30 mmhg) vähentää rasitusta jalkapohjan kudoskalvon kiinnityskohdassa. Keskivahva kompressio (15–20 mmhg) jalkaterän ympärillä tukee ja kohottaa jalkapöydän rakenteita.

Löydät täältä myös apteekkimme valikoiman plantaarifaskiitin hoitoon tarkoitettuja tukia ja lastoja. Thermoskin Plantar FXT -yölasta venyttää jalkapohjan kudoskalvoa ja vetää varpaita kevyesti ylöspäin. Kantaluupiikin aiheuttama kipu helpottuu muutamien viikkojen käytön jälkeen.

Voit lukea lisää plantaarifaskiitista täältä.

 

Polvi- ja nilkkatuet vammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Polvitukia käytetään esimerkiksi polven nivelrikon, tulehdustilojen, yliliikkuvuuden sekä nivelsidevamman hoitoon. Polvituet myös ehkäisevät polvivammojen syntyä esimerkiksi nopeatempoisissa urheilulajeissa. Polvituki pitää polven oikeassa asennossa ja lievittää kivun lisäksi polveen kohdistuvaa painetta.

Löydät täältä laajan valikoiman apteekkimme polvitukia, jotka suojaavat ja tukevat polvea.

Futuro Performance Polvituki suojaa rasittunutta polvea urheilun aikana. Se antaa vakaan tuen jäykälle, heikolle tai vahingoittuneelle polvelle. Polvilumpion kohdalta avoin tuki stabiloi polvea.

Sivutuellinen Futuro Polvituki antaa vahvemman sivuttaisen tuen ja estää polven sivuttaisen liikkeen. Kompressoiva polvituki joustaa sekä pysty- että vaakasuunnassa.

Thermoskin SPORT Knee Stabiliser on polvea kompressoiva ja sivuttaissuunnassa tukeva lämpötuki. Tuen voi säätää omalle polvelle sopivaksi ja se on tarkoitettu käytettäväksi urheilusuorituksen aikana.

Nilkkatukia käytetään sekä vähentämään urheilun aikana syntyviä nilkkavammoja että auttamaan nilkan kuntoutuksessa.

Thermoskin SPORT -tuet ovat urheilukäyttöön tarkoitettuja säädettäviä nilkan lämpötukia. Nilkkatuki lukitsee nilkkanivelen nivelsiteitä suojaavaan asentoon urheilusuorituksen ajaksi. Kahdeksikkosidos vastaa ammattilaisen tekemää nilkkateippausta.

Thermoskin Ankle Wrap -nilkkasidos on monikäyttöinen nilkkatuki erilaisiin nilkan tapaturmiin. Säädettävällä kiinnityshihnalla nilkkaan saa lisäpuristuksen tarpeen mukaan joko keskisuunnassa tai sivusuunnassa.

 

Selkätuki helpottaa kipua ja pitää selän oikeassa asennossa

Selkätuki tukee selkärankaa ja pitää selän oikeassa asennossa. Selkätukea kutsutaan joskus myös ryhtiliiviksi. Ennaltaehkäisevän vaikutuksen lisäksi selkätuki lievittää selkäkipua ja lihasjännityksiä. Selkätukia käytetään esimerkiksi välilevyn pullistuman ja noidannuolen hoidossa.

Futuro säädettävä selkätuki helpottaa rasittuneen alaselän kipuoireita. Apteekkimme valikoimassa oleva Futuro selkätuki on helppo pukea ja riisua ja se voidaan tarvittaessa pestä käsin.

 

Hiirikäsi, tenniskyynärpää ja rannekanavaoireyhtymä

Hiirikäsi on yleisnimike kyynärvarren, ranteen ja käden rasituksesta johtuville oireille. Nämä oireet syntyvät erilaisissa käden rasitus- ja kuormitustiloissa.

Näyttöpäätteellä työskenteleville voi tulla helposti rannekanavaoireyhtymä, joka johtuu yläraajan keskihermon pinnetilasta.

Rannetuki ehkäisee ja lievittää rannekanavaoireyhtymästä johtuvaa kipua ja tukee rannetta. Rannetukia käytetään myös helpottamaan reumasairauksista tai ranteen kulumasta johtuvia rannekipuja. Saat apteekistamme myös peukalorannetuet ja peukalotuet. 

Tenniskyynärpäällä tarkoitetaan olkaluun nivelnastaan kiinnittyvien jänteiden rasituksesta johtuvaa kipu- ja ärtymistilaa. Kipu tuntuu etenkin kyynärpään ulkosivulla. Oire voi syntyä tiettyjen urheilulajien lisäksi kyynärpäätä kuormittavista työtehtävistä. Tärkein itsehoitokeino on rasituksen välttäminen. Hoitoon on hakeuduttava, jos kyynärpään kipu häiritsee tavallista arkea eikä helpota itsehoidolla.

Kyynärpäätuki voi auttaa vähentämään kyynärpäähän kohdistuvaa rasitusta ja helpottaa kyynärpään kiputiloja. Kyynärpäätuet, esimerkiksi Futuro kyynärpäätuki, tukevat ja suojaavat kyynärpäätä.

 

Tukipohjalliset helpottavat jalan ja selän kipuja

Kengän tukipohjalliset voivat helpottaa jalkakipujen lisäksi esimerkiksi selkäkipuja.  Löydät apteekistamme laajan valikoiman Schollin pohjallisia, joiden suunnittelussa on käytetty biomekaniikka-asiantuntijoita. Kaikissa Schollin kipua lievittävissä pohjallisissa on Motion Control Structure® -rakenne.

Ennen tukipohjallisten käyttöä on varmistettava, että pohjallinen sopii kenkään. Pohjallisen tulee aina asettua kunnolla kengän pohjaan. Tarvittaessa voit poistaa kengän oman pohjallisen tai muotoilla pohjallista kenkään sopivaksi.

Alkuun voi viedä aikaa, että jalka tottuu uudenlaiseen pohjalliseen ja sen mukanaan tuomaan asennon muutokseen. Tarvittaessa pohjallisten käyttöä voi harjoitella lyhyen ajan kerrallaan. Jos pohjalliset kuitenkin aiheuttavat kipua pitkäkestoisesti, on syytä hankkia lisää tietoa ja tukea pohjallisen valintaan ja käyttöön.

Scholl pohjallinen Kantapää vaimentaa jänteisiin ja nivelsiteisiin kohdistuvia iskuja. Se tukee jalkaa ja lievittää plantaarifaskiitin ja luupiikkien aiheuttamaa kantapään kipua. Voit lukea lisää plantaarifaskiitista täältä (LINKKI Liikunta ja urheilu).

Scholl Jalkaholvi ja päkiä Pehmeä -pohjallinen lievittää laskeutuneen jalkaholvin aiheuttamaa painetta.

Scholl Alaselkä Pohjalliset tukevat asentoa, joka helpottaa alaselkään kohdistuvaa painetta. Pohjallinen tukee jalan asentoa koko pituudelta ja estää paineen kertymistä tietyille alueille jakamalla kuormaa tasaisesti.

 

Comforsil Varvastuppi ehkäisee varpaiden hiertymiä

Comforsil Varvastuppi on varpaissa käytettävä silikoninen suoja. Se vaimentaa varpaan päähän kohdistuvaa painetta ja lievittää kuormituksesta johtuvaa kipua. Varvastuppi vähentää varpaiden hiertymiä, känsiä ja myös kynsivaurioita. Varvastuppea voi käyttää myös sormenpäässä.

Mills Suojatuppi Varpaille on ohut kangastuppi, jossa on geelikärki. Se ehkäisee kovettumia ja kynsien vaurioita. Mills Suojatuppi myös hoitaa kovettunutta ihoa ja soveltuu esimerkiksi irronneen kynnen suojaamiseen.

Mills Ihonsuojaputki on suunniteltu samaan tarkoitukseen kuin varvastuppi, mutta siitä voi leikata tarvittavan kokoisen palan. Mills Ihonsuojaputken materiaali on hengittävää vaahtomuovia, jossa on 100 % puuvillavuori. Ihonsuojaputkea voi käyttää sekä varpaiden että sormien ihon suojaamiseen.

Varpaiden ja sormien tuppia tai suojia ei tule käyttää avohaavojen päällä eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.