A-vitamiinivoiteet - retinolivoide

A-vitamiini- eli retinolivoide hoitaa ikääntynyttä ihoa

A-vitamiinivoiteet eli retinolivoiteet lievittävät ihon tulehdusta ja vähentävät solujen liian nopeaa jakaantumista. A-vitamiinivoiteet auttavat ikääntyvän ihon pulmiin, kuten ihon ohenemiseen, ryppyjen muodostumiseen ja maksaläiskiin. Ikääntyneen ihon hoitoon tarkoitettujen A-vitamiinivoiteiden käyttö on hyvä aloittaa hitaasti ihoa siedättäen.

View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Bellavita ja Bella -voiteiden ohjeistuksessa suositellaan myös sekoittamaan retinolivoiteen joukkoon kosteuttavaa perusvoidetta. A-vitamiini menettää tehonsa auringonvalossa ja se voi lisäksi voimistaa auringon UV-säteilyn vaikutusta iholla. A-vitamiinivoiteet eivät sovi raskaana oleville tai imettäville... 

A-vitamiinivoiteet

A-vitamiinivoiteet eli retinolivoiteet hoitavat ihoa. Ne lievittävät ihon tulehdusta ja vähentävät solujen liian nopeaa jakaantumista. A-vitamiinivoiteet auttavat siis ikääntyvän ihon pulmiin, kuten ihon ohenemiseen, ryppyjen muodostumiseen ja maksaläiskiin.  

Retinolin käytön tiedetään lisäävän ihon kollageenia, joka vähenee luonnollisesti iän myötä. Kun ihon oma kollageenin tuotanto vähenee, iho veltostuu ja alkaa muodostua ryppyjä. 

A-vitamiinia saadaan ravinnosta, esimerkiksi porkkanasta ja maksasta. Se on rasvaliukoinen vitamiini, joka vaikuttaa sikiön kehitykseen ja lisäksi moniin elimistön toimintoihin ihmisen elinaikana.

A-vitamiinijohdannaiset vaikuttavat myös talirauhasten toimintaan. Tretinoiinia, jota saa lääkärin määräyksellä reseptivalmisteena, käytetään aknen hoidossa. Sen vaikutus on huomattavasti voimakkaampi kuin retinolin. 

Miten A- vitamiini- eli retinolivoidetta käytetään?

Ikääntyneen ihon hoitoon tarkoitetut A-vitamiinivoiteet, eli retinolivoiteet, vaikuttavat iholla voimakkaasti. Niiden käyttö kannattaakin aloittaa varoen, pikkuhiljaa ihoa siedättäen. 

A-vitamiinivoidet myös kuorii ja kuivaa ihoa, joten muita ihoa kuivattavia hoitotuotteita ei ole hyvä käyttää samaan aikaan. 

Bellavita A-vitamiinivoiteiden ohjeistuksessa suositellaan voiteen käyttöä alkuun joka toinen tai joka kolmas ilta. Suosituksena on myös sekoittaa Bella-voiteen joukkoon kosteuttavaa perusvoidetta. Löydät apteekkimme perusvoiteet täältä (Perusvoiteet). 

Kun iho alkaa tottua retinolivoiteeseen, käyttökertoja tihennetään vähitellen. Vuodenaikojen vaihtelu voi saada ihon välillä sietämään voidetta normaalia huonommin. Bellavita ja Bella päivä- ja yövoiteet on kuitenkin tarkoitettu päivittäiseen ihon hoitoon. Retinolin käyttö sopii myös aknelle taipuvaiselle iholle.

A-vitamiini menettää tehonsa auringonvalossa ja se voi lisäksi voimistaa auringon UV-säteilyn vaikutusta iholla. Retinolivoidetta on siis viisainta käyttää hoitotarkoitukseen iltaisin ja antaa sen vaikuttaa yön yli. 

Retinolivoiteen vaikutus näkyy muutaman kuukauden kuluttua. 

Retinoli on A-vitamiinin alkoholimuoto, eikä se sovi raskaana oleville tai imettäville. 

Huomioi, että retinoli hapettuu herkästi, joten avattu kasvovoidetuote ei kestä kovin kauan hyvänä avatussa pakkauksessa.

Bellavita ja Bella A vitamiinivoiteet

Bella ja Bella Vita A-vitamiinivoiteista löydät sekä hajusteettomat että hajustetut vaihtoehdot päivä- ja yöaikaiseen käyttöön.

Bella-voiteet sisältävät A-vitamiinin lisäksi E- ja C-vitamiinia. Se tekee ihosta sileämmän, tasoittaa sen sävyä ja vähentää ikääntymisen merkkejä.

Bella päivävoiteen mango- ja maapähkinäöljy ravitsevat ihon pinnan ja hoitavat ihoa. Vaikuttavana aineena toimii myös B3-vitamiini (nikotiiniamidi eli niasiini), joka vähentää kosteuden haihtumista iholta. 

Voit käyttää Bella päivävoidetta päivittäisenä ihonhoitotuotteena kasvojen, kaulan ja dekolteen alueella. Aloita käyttö kuitenkin kaikkien retinolivoiteiden suosituksen mukaisesti vähitellen, jotta iho tottuu A-vitamiinin vaikutukseen. 

Bellavita yövoide sisältää myös hyaluronihappoa, joka tehostaa ihon kosteudensitomiskykyä. Yövoide on päivävoiteita rasvaisempi. Muista aloittaa myös yövoiteen käyttö varoen, jotta iho tottuu siihen. 

A-vitamiini voi häivyttää UV-säteilyn aiheuttamia läiskiä, mutta sen oma teho heikkenee auringon valossa. A-vitamiinivoide ei myöskään suojaa UV-säteilyltä vaan voi päinvastoin tehostaa säteilyn haitallisia vaikutuksia.

Retinolivoiteet, myöskään Bella tai Bellavita -voiteet, eivät sovi käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana.