Jalkavoiteet - kovettumien ja verenkierron hoito

Karbamidi, urea -voide hoitaa kovettumia

Jalkavoiteet ja -geelit on suunniteltu erityisesti jalkojen ihon hoitoon. Tyypillisiä jalkojen ihon pulmia ovat erilaiset kovettumat, känsät ja jalkasieni eli silsa. Jalkojen kovettumat ovat luonnollinen ilmiö, ja paksuuntuneen ihon hoidossa riittää yleensä päivittäinen rasvaus perusvoiteella. Lisäksi kovettumia voi hoitaa kuuriluonteisesti karbamidi- eli ureavoiteilla.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Löydät apteekistamme monipuolisen valikoiman karbamidia sisältäviä voiteitamme päivittäiseen ihon rasvaukseen mm. CCS:n foot cream,  LW:n ja Sebamedin karbamidivoiteet. Apteekkimme valikoimiin kuuluvat myös jalkojen hikoilua vähentävä CCS Jalkasuihke sekä jalkojen verenkiertoa tehostava Detria Relaxant -voide... 

Jalkavoide - jalkageeli

Jalkavoiteet ja -geelit on suunniteltu erityisesti jalkojen ihon hoitoon. Tyypillisiä jalan ihon pulmia ovat erilaiset kovettumat ja känsät sekä jalkasieni eli jalkasilsa ja kuivan ihon hoito.   

Voit lukea lisää ihon sienitulehduksista täältä (Sieni- ja bakteeritulehdukset).

Jalkojen kovettumat ovat luonnollinen ilmiö, ja paksuuntuneen ihon hoidossa riittää yleensä päivittäinen rasvaus perusvoiteella. Lisäksi kovettumia voi hoitaa kuuriluonteisesti karbamidi eli urea voiteilla. 

Apteekkimme valikoimiin kuuluvat karbamidia sisältävät CCS Cracked Heel -kantapäävoide, Louis Widmerin LW Carbamid Forte 18 % Urea -voide sekä Sebamedin Korjaava ja pehmentävä jalkavoide.

Löydät apteekistamme myös monipuoliset jalkojen ihonhoitotuotteet päivittäiseen ihonhoitoon. Lisäksi apteekkimme valikoimiin kuuluvat myös jalkojen hikoilua vähentävä CCS Jalkasuihke sekä jalkojen verenkiertoa tehostava Detria Relaxant -voide. 

CCS Jalkasuihke pitää jalat kuivina

CCS Jalkasuihke sisältää hikoilua estäviä antiperspiranttisia ainesosia, sinkkiä ja alumiinisuoloja.

Jalkasuihketta käytetään puhtaisiin ja kuiviin jalkoihin. Suihke auttaa jalkojen ihoa pysymään kuivana ja se sopii myös diabeteksen jalkaoireiden ennaltaehkäisyyn. Kun hikoilu vähentyy, ei hiertymiä tai hautumia synny niin helposti kuin tavallisesti. 

Jalkasuihketta voi suihkuttaa myös kenkiin, sillä se poistaa epämiellyttäviä hajuja. 

Detria Relaxant tehostaa jalkojen verenkiertoa 

Detria Relaxant Jalkavoide tehostaa laskimoverenkiertoa ja lämmittää jalkoja. Se helpottaa myös jalkojen kipu- ja turvotusoireita. Voide sopii hyvin seisoma- tai istumatyötä tekevän jalkojen särkyjen hoitoon ja myös lentomatkustamisen jalkaoireiden ehkäisyyn. 

Relaxant-voidetta levitetään jalkapohjiin, jalkateriin ja pohkeisiin aamuin illoin lihasten pituussuuntaan sivellen.

Jalkojen kovettumia hoidetaan säännöllisellä rasvauksella

Jalkojen kovettumien hoidossa on tärkeintä päivittäinen rasvaus perusvoiteella. Löydät apteekkimme perusvoiteet täältä (Perusvoiteet). Kovettumien hoidossa on tärkeää lisätä kosteutta ihoon. 

Kantapään ja isovarpaiden sivuille tulevat kovettumat ovat luonnollinen ilmiö, joten kovettumia ei pidä poistaa. Jotta kovettumien paksuuntunut iho pysyisi joustavana, sitä rasvataan säännöllisesti.

Kovettumien hoitoon soveltuvat erityisen hyvin voiteet, joihin on lisätty ureaa eli karbamidia. Näitä voiteita käytetään paksuuntuneen erittäin kuivan ihon hoidossa lyhytkestoisina kuureina. 

Hyvä apu herkästi kovettuville kantapäille ovat kunnolliset, hyvin istuvat kengät. Kantapäähän kohdistuvaa rasitusta voidaan vähentää myös erikoissukilla ja kantapääkupeilla. Voit lukea lisää kantapääkupeista täältä (Jalkojenhoitovälineet ja tuotteet). 

Erityisesti diabetesta sairastavilla, joilla jalat haavautuvat herkästi, kovettumien hoito on tärkeää. 

Jos kovettumat ovat kivuliaita tai haittaavat arkea kotihoidosta huolimatta, on hyvä käydä näyttämässä jalkoja lääkärissä.

CCS-, LW- ja Sebamed- karbamidi ja urea voiteet

CCS Cracked Heel -kantapäävoide sisältää 25 % karbamidia. Voide pehmentää ja kosteuttaa kovettunutta ihoa. Sitä levitetään pestyihin ja kuivattuihin jalkoihin kaksi kertaa päivässä. 

Cracked Heel on tarkoitettu kovettumien kuuriluontoiseen hoitoon enintään kahden viikon ajan kerrallaan. Tehohoidon jälkeen jalkojen rasvausta jatketaan perusvoiteella. Voide sopii myös diabetesta sairastavan jalkojen hoitoon, kunhan iho ei ole rikkoontunut. 

Louis Widmerin Carbamid Forte 18 % Urea on Cracked Heel-voiteen tavoin kovettumien hoitoon tarkoitettu jalkavoide. Se sisältää 18 % karbamidia eli ureaa. 

Voidetta levitetään 1–2 kertaa päivässä hoidettavalle ihoalueelle ja hierotaan hyvin ihoon. Voiteen säännöllinen käyttö myös ehkäisee ihon liiallista paksuuntumista. Kun iho voi paremmin, karbamidivoidetta käytetään vain viikoittain ja iho rasvataan päivittäin perusvoiteella. 

Sebamedin Korjaava ja pehmentävä jalkavoide sisältää 10 % karbamidia. Hajusteeton jalkavoide on suunniteltu erittäin kuivien ja halkeilevien kantapäiden hoitoon. 

Myös Salvequick Rescue Cream on tarkoitettu jalkavoiteeksi kuivalle ja kovettuneelle iholle. Se ei sisällä karbamidia vaan sen vaikuttava aine on 1,5-pentanedioli.