Imeskelytabletit, resoribletit, inhalaattorit, sumutteet

Nikotiinikorvaushoitotuotteilla pysyvästi eroon tupakasta - Nicorette, Nicotinell, Zonnic

Tupakoinnin lopettamisen tueksi on olemassa monia nikotiinikorvaushoitotuotteita. Löydät täältä apteekkimme lyhytvaikutteiset nikotiinikorvaushoitotuotteet, imeskelytabletit, resoribletit eli kielenalustabletit, inhalaattorit sekä sumutteet. Lyhytvaikutteisia korvaushoitotuotteita käytetään yleensä tilanteissa, joissa tupakanhimo halutaan tyrehdyttää nopeasti. Korvaushoitotuotteita käytetään tupakoinnin lopettamiseen ohjeistuksen mukaan. Vaikka korvaushoidossa elimistöön ei erity yhtä suurta määrää terveydelle haitallisia aineita kuin tupakkatuotteita käytettäessä, on nikotiini itsessään elimistölle myrkyllinen aine.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 23

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 23

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

Imeskelytabletit, resoribletit, inhalaattorit, sumutteet  

Tupakoinnin lopettamisen tueksi on olemassa monia nikotiinikorvaushoitotuotteita. Löydät täältä apteekkimme lyhytvaikutteiset nikotiinikorvaushoitotuotteet.

Lyhytvaikutteisia korvaushoitotuotteita ovat imeskelytabletit, resoribletit, sumutteet ja inhalaattori. Nämä korvaushoitotuotteet säätelevät veren nikotiinipitoisuutta lyhytkestoisesti ja tarpeen mukaan, eli niitä käytetään, kun halutaan vaikuttaa tupakanhimoon nopeasti.

Voit valita lääkemuodon oman mieltymyksesi mukaan. Imeskelytabletin annetaan liueta suussa hitaasti, resoribletti eli kielenalustabletti laitetaan kielen alle, josta se liukenee noin puolessa tunnissa. Inhalaattorista höyrystyy nikotiinia suun limakalvoille, kun suukappaletta imetään, ja suusumutetta suihkutetaan suun limakalvoille.

Lyhytvaikutteisten nikotiinikorvaushoitotuotteiden yleisimmät haittavaikutukset ovat paikallisia suun, nielun tai kurkun ärsytysoireita. Mahavaivoja, kuten närästystä voi ilmetä, jos nikotiinia kulkeutuu syljen mukana mahalaukkuun.

Närästysoireita voi vähentää välttämällä kahvin ja happamien virvoitusjuomien käyttöä suun kautta annosteltavien korvaushoitotuotteiden yhteydessä. Samalla nikotiini myös imeytyy tehokkaammin.  

Löydät apteekistamme myös pitkäkestoiset korvaushoitotuotteet, kuten nikotiinilaastarit, sekä perinteiset nikotiinipurukumit ja uutuutena Smooff-lopettamisfiltterit, jotka asetetaan tupakkaan vähentämään savukkeen nikotiinin määrää (Nikotiinilaastarit, Nikotiinipurukumit, Tupakoinnin lopettamisfiltterit).

Nikotiini on terveydelle haitallista

Tupakoinnin lopettaminen on ihmisen kokonaisterveyden kannalta erittäin tärkeää, sillä tupakoinnin aiheuttamat terveyshaitat ovat kiistattomia. Nikotiinikorvaushoitotuotteiden käyttö on perusteltua, kun tupakoinnin haluaa lopettaa.

Vaikka pelkän nikotiinin haittavaikutukset ovat merkittävästi pienempiä kuin tupakkatuotteiden, on nikotiini ihmiselle myrkyllinen aine. Tämän vuoksi korvaushoitotuotteiden käyttö tulee rajata tupakoinnin lopettamiseen ja tuotteita tulee käyttää ohjeistuksen mukaan.

Nikotiini lisää sympaattisen hermoston aktiivisuutta, mikä johtaa sydämen sykkeen ja verenpaineen nousuun sekä pintaverisuonien ja sepelvaltimoiden supistumiseen. Lisäksi nikotiini vaikuttaa insuliinin erittymiseen ja nostaa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

Nikotiinin aiheuttamaan myrkytystilaan voi johtaa aikuisella noin 60 mg nikotiiniannos. Lapsille hengenvaarallinen myrkytystila voi tulla esimerkiksi yhden tupakan syömisestä.

Nikotiinikorvaushoitotuotteita tulee käyttää aina ohjeistuksen mukaan. On hyvä muistaa, että nikotiini on haitallista raskauden aikana sikiölle ja että nikotiini imeytyy myös imettävän äidin maitoon. Nikotiinikorvaushoitotuotteita ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Jos korvaushoitotuotteen käyttö on imetyksen aikana välttämätöntä, lyhytvaikutteisia tuotteita voi käyttää heti imetyksen jälkeen, kunhan seuraavaan imetykseen kuluu vähintään kaksi tuntia.

Imeskelytabletit Nicorette ja Nicotinell

Imeskelytabletista erittyy nikotiinia nopeasti ja se lievittää nikotiinin himoa ja lopettamisen aiheuttamia vieroitusoireita.

Imeskelytabletin annetaan ensin liueta suussa hetken aikaa, sitten se siirretään posken ja ikenen väliin ja taas hetken kuluttua jatketaan imeskelyä. Tabletti liukenee noin 30 minuutissa.

Nicorette Icemint -imeskelytableteissa (2 mg) on kaksi kerrosta makua.

Nicotinell Mint -imeskelytabletteja on saatavilla 1 mg:n ja 2 mg:n vahvuuksilla.

Resoribletit eli kielenalustabletit

Resoribletti eli kielenalustabletti laitetaan kielen alle, josta se liukenee itsestään noin puolessa tunnissa. Kielenalustabletista nikotiini erittyy nopeasti ja se vähentää nikotiinin himoa ja tupakoinnin lopettamisen aiheuttamia vieroitusoireita.

Resoribletit ovat hyvä vaihtoehto, jos pureskeleminen tai imeskeleminen on vaikeaa. Tabletteja ei saa niellä kokonaisena eikä pureskella.

Nicorette-resoribletit eivät sisällä makeutusaineita. Tablettien vahvuus on 2 mg:aa.

Suusumutteet Nicorette ja Zonnic

Uudenlaiset suusumutteet helpottavat nikotiinin himoa nopeasti. Suun limakalvoille suihkutettu lääkeaine imeytyy limakalvojen läpi ja helpottaa myös vieroitusoireita.

Sumutteen lääkeainetta ei hengitetä, vaan sen annetaan vaikuttaa suun limakalvojen kautta.

Nicorette-suusumutetta (1 mg) on saatavilla Freshmintin makuisena 150 ja 300 annoksen pakkauskoossa.

Zonnic Peppermint -sumutetta (1 mg) on saatavilla 40, 200 ja 400 annoksen pakkauskoossa.

Inhalaattori (Nicorette) antaa käsille puuhaa

Inhalaattori on usein hyvä vaihtoehto tupakoitsijalle, jolla on vahva tapariippuvuus, sillä savukkeen tavoin kädessä pidettävä inhalaattori antaa sormille tekemistä.

Inhalaattoriin asetettavan nikotiinikapselin nikotiini höyrystyy, kun suukappaletta imetään. Ainetta ei kuitenkaan vedetä henkeen vaan sen annetaan vaikuttaa suun limakalvoilla.

Nicoretten inhalaattorin pakkauskoot ovat 18 ja 42 nikotiinipatruunaa.

Yksi inhalaattorin nikotiinipatruuna vastaa noin 3–4 savuketta. Inhalaattorista saa yhdellä imaisulla vähemmän nikotiinia kuin savukkeesta, joten sitä tulee imeä noin 8–10 kertaa useammin kuin savuketta.

Uudet Zonnic Mint -annospussit

Annospussit ovat nikotiinikorvaushoidon uusin vaihtoehto.

Zonnic mint -annospussi sisältää joko 2 mg tai 4 mg nikotiinia. Pussi laitetaan ylähuulen alle ja sen annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia.