Kosteus- ja hoitovoiteet sekä kosteuspyyhkeet

Kosteus- ja hoitovoiteet sekä kosteuspyyhkeet

Kosteus- ja hoitovoiteet kuivan ihon päivittäiseen rasvaukseen

Kosteus- ja hoitovoiteet on tarkoitettu vartalon ihon päivittäiseen kosteutukseen. Monet apteekkimme voiteista ovat hajusteettomia eivätkä sisällä säilöntä- tai väriaineita. Nämä voiteet sopivat hyvin herkän, kuivan tai atooppisen ihon hoitoon. Monet hoitavat voiteet sisältävät glyserolia eli glyseriiniä tai hyaluronihappoa, jotka auttavat säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 51

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 51

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Kosteus- ja hoitovoiteet sekä kosteuspyyhkeet

Kosteus- ja hoitovoiteet on tarkoitettu koko vartalon ihon hoitoon ja kosteutukseen. Vartalon iho rasvataan säännöllisesti kerran tai kahdesti päivässä.

Monet apteekkimme voiteista ovat hajusteettomia eivätkä sisällä säilöntä- tai väriaineita. Nämä voiteet sopivat erityisen hyvin herkän, kuivan tai atooppisen ihon päivittäiseen hoitoon.

Useimmat kevyet, hoitavat voiteet (Bioderma Atoderm, Bepanthol Ultra Pro Lotion) sisältävät glyserolia eli glyseriiniä. Se on niin sanottu humektantti, joka sitoo itseensä vettä ja joka sen avulla kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Osa vartalon kosteusvoiteista (CeraVe Moisturising Lotion, It'S SKIN) sisältää hyaluronihappoa, joka on elimistön itse tuottama sokerimolekyyli. Vanhetessaan ihon hyaluronihapon tuotanto vähenee, minkä vuoksi iho veltostuu ja myös kuivuu herkemmin.

Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja auttaa pitämään yllä ihon luonnollista kosteustasapainoa. Hyaluronihappoa sisältävät voiteet sopivat päivittäiseen käyttöön ympäri vuoden kaiken ikäisille.

Kosteutta sitovat voiteet ovat tarpeen etenkin talviaikaan, kun ilma on pakkasen takia kuivaa. Lämmityskauden aikana sisäilmakin on usein kuiva.

Jos iho pääsee kuivumaan ja kovettumaan pahasti, voi kuuriluonteisesti käyttää ureaa eli karbamidia sisältäviä voiteita. Voit lukea lisää ihoa pehmittävistä karbamidivoiteista täältä

Osa apteekkimme hoito- ja kosteusvoiteista (Bepanthol Ultra Pro Lotion) sisältävät myös dekspantenolia, joka muuttuu elimistössä B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi.

B-vitamiinivoiteita käytetään nopeuttamaan pienten ihovaurioiden tai rohtumien paranemista ja myös palovammojen jälkeiseen ihon hoitoon. Voit lukea lisää B-vitamiinivoiteista täältä.

A-vitamiinia sisältäviä voiteita eli retinolivoiteita käytetään ikääntyneen ihon hoitoon eli ihon ohenemisen, ryppyjen ja maksaläiskien ehkäisyyn ja hoitoon. A-vitamiinijohdannaista, tretinoiinia, käytetään myös aknen hoidossa. Sen vaikutus on monikymmenkertainen retinoliin verrattuna ja tretinoiinia saa vain reseptivalmisteena lääkärin määräyksestä.

Myös ikääntyneen ihon hoitoon tarkoitetut retinolivoiteet vaikuttavat iholla voimakkaasti, joten niiden käyttö on syytä aloittaa varoen. Voit lukea lisää A-vitamiinivoiteista täältä.

Kosteus- ja hoitovoiteet ihon päivittäiseen hoitoon

Avène XeraCalm A.D Lipid-replenishing Balm on erittäin kuivalle ja kutisevalle tai atooppiselle iholle suunniteltu hoitovoide, jolla on Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus. Voide on säilöntä- ja väriaineeton, hajusteeton ja parabeeniton ja se sopii myös vauvojen ihon hoitoon.

Bepanthol Ultra Pro Lotion on miedosti hajustettu kuivalle iholle suunniteltu voide. Se sisältää muun muassa glyseriiniä, dekspantenolia ja E-vitamiinia. Voiteen rasvapitoisuus on 27 %.

Bioderma Atoderm Creme on kuivan, herkän ja atooppisen ihon kosteuttava hoitovoide. Hajustamaton voide sisältää muun muassa glyseriiniä.

Ceraderm Ihoöljy sopii koko vartalon ihon hoitoon, myös intiimialueille. Öljy on hajusteeton, eikä sisällä säilöntä- tai väriaineita.

CeraVe Moisturising Lotion on koko vartalon kuivan ja erittäin kuivan ihon kosteuttava hoitovoide. Se sisältää muun muassa hyaluronihappoa.

Decubal Body Lotion on erittäin kuivan ihon hoitoon suunniteltu öljy. Se sopii myös pesuvoiteeksi kuivaihoiselle tai hoitamaan rasittunutta ihoa auringonoton jälkeen.

Linola Ihoemulsio on tarkoitettu erittäin kuivan ja rasittuneen ihon päivittäiseen hoitoon. Voide levittyy helposti ja lievittää ihon kireyden ja kutinan tunnetta. Sen rasvapitoisuus on 26 %.  

It'S SKIN Hyaluronic Acid -ihonhoitosarjaan kuuluvat kosteuttavat voiteet sisältävät muun muassa hyaluronihappoa ja pantenolia.

TENA-kosteuspyyhkeet ihon puhdistamiseen

TENA ProSkin Kosteat pyyhkeet ovat aikuisille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä. Ne puhdistavat ja kosteuttavat herkkää ihoa.

Suurikokoinen kosteuspyyhe sopii hyvin intiimialueen puhdistamiseen esimerkiksi inkontinenssituotteen vaihdon yhteydessä. Kosteuspyyhkeitä voi käyttää tarvittaessa myös koko vartalon puhdistukseen, jos vesipesu ei ole mahdollinen.