Tupakoinnin lopettamisfiltterit

Smooff-lopettamisfiltteri uusi tapa lopettaa

Smooff-lopettamisfiltterin avulla nikotiiniriippuvuudesta pääsee eroon asteittain 28 päivän eli neljän viikon kuluessa. Smooff-filtterit eivät ole nikotiinikorvaushoitovalmisteita vaan uudenlainen vaihtoehto tupakoinnin lopettamiselle. Smooff-filtteri asetetaan savukkeeseen ja se vähentää asteittain neljän viikon aikana nikotiinin ja haitallisen savun erittymistä savukkeesta. Tupakoinnin lopettamisfiltterin avulla tupakoija voi polttaa lopettamishetkeen asti. Yleensä savukemäärät kuitenkin vähenevät itsestään hoidon aikana. Smooff sopii erityisesti henkilöille, jotka ovat yrittäneet päästä tupakasta eroon nikotiinikorvaushoitotuotteilla, mutta eivät ole onnistuneet.

View as Ruudukko Luettelo

1 tuote

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

1 tuote

Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

Tupakoinnin lopettamisfiltterit

Tupakoinnin lopettamisfiltterit ovat uudenlainen keino tupakoinnin lopettamiseen. Smooff-filttereiden avulla nikotiiniriippuvuudesta pyritään pääsemään irti asteittain 28 päivän eli neljän viikon kuluessa.

Smooff-filtterit eivät ole nikotiinikorvaushoitovalmisteita vaan uudenlainen vaihtoehto tupakoinnin lopettamiselle. Smooff-filtteripakkaus sisältää neljä eritasoisesti nikotiinin ja savun erittymistä suodattavaa tupakoinnin lopettamisfiltteriä. Jokaisen hoitoviikon aikana käytetään eri filtteriä.

Smooff-filtteri asetetaan tupakkaan ja se vähentää asteittain viikkojen kuluessa nikotiinin ja haitallisen savun erittymistä savukkeesta. Tupakoinnin lopettamisfiltterin avulla tupakoija voi polttaa savukkeita lopettamishetkeen asti.

Smooffin etuna on, että nikotiinia erittyy elimistöön asteittain aina vähemmän, jolloin vieroitusoireet pysyvät helpommin hallinnassa. Vaikka tupakointia jatketaan, neljän viikon ohjelman tavoitteena on, että poltettujen savukkeiden määrä vähenee hiljalleen, jolloin myös psyykkinen riippuvuus, esimerkiksi sosiaalinen tapa tupakoida, vähenee.

Myös Smooff-filttereillä lopettaminen vaatii tupakoitsijalta motivaation tupakoinnin lopettamiseen. Kun tahto tupakasta irti pääsemiseen on, tupakasta vieroittuminen on Smooffin avulla mahdollista.

Smooffin tekemässä suomalaisessa käyttäjätutkimuksessa tupakasta pääsi hoidon avulla eroon 30 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ja tupakointia vähensi 80 prosenttia osallistujista. Tutkimukseen osallistui 40 motivoitunutta tupakoinnin lopettajaa.

Tupakoinnin lopettamisfiltterit sopivat erityisesti henkilöille, jotka ovat jo yrittäneet päästä tupakasta eroon nikotiinikorvaushoitotuotteilla, mutta eivät ole onnistuneet.

Voit lukea tupakoinnin lopettamiseen tarkoitetuista nikotiinikorvaushoitotuotteista täältä (Tupakoinnin lopettaminen, Imeskelytabletit, resoribletit, inhalaattorit, sumutteet, Nikotiinilaastarit, Nikotiinipurukumit).

Tupakasta eroon ilman nikotiinikorvaushoitoa

Nikotiini nostaa sydämen sykettä ja verenpainetta ja aiheuttaa pintaverisuonien ja sepelvaltimoiden supistumista. Näiden haitallisten vaikutusten vuoksi nikotiini on erityisen vaarallinen aine sydän- ja verisuonitauteja sairastaville henkilöille.

Tupakoinnin lopettaminen on terveyden kannalta aina ensisijaista, minkä vuoksi nikotiinikorvaushoitotuotteita on suositeltavaa käyttää tupakoinnin lopettamisen tukena, kunhan noudattaa ohjeistuksia.

Tupakoinnin lopettamiseen on kuitenkin olemassa myös hoitomuotoja, joissa ei käytetä nikotiinia.

Smooff-lopettamisfiltterit ovat hyvä vaihtoehto nikotiiniriippuvuudesta eroon pääsemiseen. Niiden avulla tupakointi lopetetaan asteittain 28 päivän eli neljän viikon aikana. Filtterit vähentävät nikotiinin ja tupakan haitallisen savun erittymistä savukkeesta neljässä eri vaiheessa.

Ensimmäisen viikon filtterin käytön aikana savukkeesta erittyy nikotiinia 78 prosenttia normaalista määrästä. Toisen viikon aikana 47 prosenttia, kolmannen 25 prosenttia ja viimeisen neljännen viikon aikana savukkeesta saatava nikotiini on enää 14 prosenttia normaalista nikotiinimäärästä.

Myös tupakan haitallisen savun määrä vähenee Smooff-filtteriä käytettäessä. Viimeisellä viikolla savukkeesta erittyy enää 19 prosenttia normaalista tupakan savun määrästä.

Tupakoinnin lopettamiseen on saatavilla nykyisin myös lääkärin määräämiä reseptilääkkeitä.

Tupakoinnin vierotukseen käytettäviä reseptilääkkeitä ovat varenikliini ja bupropioni. Varenikliini kiinnittyy aivoissa samaan paikkaan kuin nikotiini, minkä vuoksi tupakan vaikutus ei tunnu aivoissa samalta kuin ilman lääkkeen käyttöä. Bupropioni on alun perin masennuslääke, jonka teho tupakoinnin lopettamiseen liittyy lääkeaineen dopamiinituotannon vaikutuksiin.