Muut tuotteet

TENS-laite lievittää kipuja, Wello2 vahvistaa keuhkoja

Apuvälineet ja laitteet on tarkoitettu itsehoitoon edistämään terveyttä. Monet kroonisen kivun kanssa kamppailevat saavat helpotusta oireisiinsa TENS-laitteesta. TENS on Käypä hoito -suositusten mukaan yksi hoitovaihtoehto esimerkiksi kroonisen alaselkäkivun sekä vaikeiden kuukautiskipujen oireiden lievittämiseen.

Löydät täältä myös apteekkimme unta helpottamaan tarkoitetut unisukat sekä NukkuMatti-kuorsauskiskon, jota voi käyttää myös lievän uniapnean hoitoon. Apteekkimme valikoimaan kuuluvat myös Puhdas+ Essential -eteeriset öljyt. Näitä kasveista tislattuja eteerisiä öljyjä käytetään laimennettuina esimerkiksi hieronnassa, kylvyssä ja huonetuoksuina.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 45

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Ainu vanutyynyt puhd. 100 % puuvilla 6647 70 kpl
  Tarjoushinta 2,49 € Normaalihinta 2,93 €
 2. Alpakka unisukka luonnonvärinen 36-37 1 pari
  Tarjoushinta 14,77 € Normaalihinta 17,38 €
 3. Alpakka unisukka luonnonvärinen 46-48 1 pari
  Tarjoushinta 14,77 € Normaalihinta 17,38 €
 4. Apteekki Kynsileikkuri säiliöllä X1 kpl
  Tarjoushinta 4,68 € Normaalihinta 5,50 €
 5. Apteekki Kynsisakset taivutettu kärki X1 kpl
  Tarjoushinta 6,55 € Normaalihinta 7,70 €
 6. APTEEKKI PINSETTI VINO KÄRKI X1 kpl
  Tarjoushinta 5,61 € Normaalihinta 6,60 €
 7. Beurer EM49 elektrodit 45x45mm 8 kpl
  Tarjoushinta 14,57 € Normaalihinta 17,14 €
 8. Beurer NA20 Nenäimuri 1 kpl
  Tarjoushinta 39,66 € Normaalihinta 46,66 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. Emendo Inhalaattori + öljy 5 ml 1 kpl
  Tarjoushinta 20,61 € Normaalihinta 24,25 €
 2. FRONTLINE HomeGard aerosoli sumute 250 ml
  Tarjoushinta 17,88 € Normaalihinta 21,03 €
  Ei varastossa
 3. Mills Clippi kynsileikkurit, M 8 cm 1 kpl
  Tarjoushinta 9,66 € Normaalihinta 11,37 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 45

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Muut tuotteet

Terveyttään voi edistää erilaisilla itsehoidon välineillä. Esimerkiksi TENS-laite tuo monelle kroonisen kivun kanssa kamppailevalle helpotusta. TENS-hermostimulaattori on lihasrentouttaja, joka lievittää lihas- ja nivelkipuja supistamalla ja rentouttamalla lihaksia ja vilkastuttamalla verenkiertoa.

Unen laadusta huolehtiminen on yksi isoimpia asioita, joilla voi parantaa elämänlaatuaan ja edistää terveyttään. NukkuMatti-kuorsauskiskoa käytetään vähentämään kuorsausta ja unenaikaisia hengityskatkoksia. NukkuMatti soveltuu lievän uniapnean hoitoon, mutta uniapneaa epäillessä on hyvä selvittää tilannetta tarkemmin lääkärissä ja käyttää kuorsauskiskoa lääkärin valvonnassa.

Apteekkimme kotimaiset Alpakka-unisukat helpottavat esimerkiksi unenaikaisia suonenvetoja. Ne ovat lämpimät villasta valmistetut sukat, joissa ei ole ihoa ärsyttäviä osia tai materiaaleja, esimerkiksi kumilankoja.

Wello2-hengitysharjoituslaite on tarkoitettu vahvistamaan hengitystä ja keuhkojen toimintaa. Se soveltuu käyttöön erityisesti urheilijoille, astmaatikoille ja keuhkoahtaumatautiin sairastuneille.

Apteekkimme valikoimaan kuuluvat myös Puhdas+ Essential -eteeriset öljyt. Näitä kasveista tislattuja eteerisiä öljyjä käytetään laimennettuina esimerkiksi hieronnassa, kylvyssä, saunassa ja huonetuoksuina. Eteeristen öljyjen käytössä on syytä olla alkuun varovainen, sillä ne voivat aiheuttaa allergioita. Etenkin raskaana olevien ja imettävien tulee tarkastaa, mitkä öljyt soveltuvat heidän käyttöönsä.

 

TENS-hoidon hermostimulaatio vähentää kivun tunnetta

TENS-hoitoa käytetään helpottamaan lihas- ja nivelkipuja. Monet kroonisen kivun kanssa kamppailevat saavat helpotusta oireisiinsa TENS-laitteella. TENS on myös Käypä hoito -suositusten mukaan yksi hoitovaihtoehto esimerkiksi kroonisen alaselkäkivun tai vaikeiden kuukautiskipujen oireiden lievittämiseen.

TENS on lyhenne sanoista Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation, eli kyse on ihon kautta tapahtuvasta sähköisestä hermostimulaatiosta. TENS-hoito perustuu siis hermoihin lähetettäviin sähköimpulsseihin, jotka estävät alkuperäisen kivun tunteen välittymistä aivoihin.

TENS vaikuttaa kiputuntemukseen heti, eli se vähentää oireita hetkellisesti. TENS-laite lievittää kipua myös supistamalla ja rentouttamalla lihasta sekä vilkastuttamalla verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Samalla elimistöön vapautuu kivuntunnetta vähentäviä endorfiineja, mikä voi helpottaa oireita myös pitkäkestoisesti.

OMRON TENS E3 Intense on apteekkimme valikoimaan kuuluva TENS-laite. OMRONin elektroninen lihasrentouttaja käyttää TENS-teknologiaa. TENS E3 Intense -laitteessa on kolme eri käsittelytavan valintaa: naputtelu, vaivaus ja hieronta. Sen iholle asetettavat elektrodit ovat pesunkestäviä. Malli on myös pienikokoinen ja kokonsa ansiosta helposti mukana kuljetettava.

 

NukkuMatti vähentää kuorsausta ja parantaa unen laatua

Kuorsaus on elämänlaatuun merkittävästi vaikuttava vaiva etenkin, jos kuorsaukseen liittyy hengityskatkoksia. Voit lukea lisää kuorsauksesta täältä.

NukkuMatti on yöksi suuhun asetettava kuorsaus- ja uniapneakisko. Kisko tuo leukaa ja kieltä edemmäs unen aikana, jolloin ylähengitystie avautuu ja hengittäminen nenän kautta helpottuu. NukkuMatti muotoillaan alkuun omaan suuhun sopivaksi lämmittämällä se pehmeäksi lämpimässä vedessä.

NukkuMatti on EU:n lääkelaitedirektiivin mukainen lääkelaite ja sen on kliinisessä arvioinnissa todettu vähentävän kuorsausta ja päiväväsymystä sekä helpottavan uniapnean oireita.

Uniapnean oireiden kohdalla on kuitenkin aina syytä selvittää tilannetta tarkemmin lääkärissä ja käyttää kuorsauskiskoa lääkärin valvonnassa. NukkuMatti-kisko ei sovellu kaikkien uniapneoiden hoitoon. Sitä ei myöskään saa käyttää lapsilla, hengityssairauden aikaan tai jos on heiluvia hampaita tai hoitamaton hammassairaus tai hammasproteesi.

 

Wello2 vahvistaa ja puhdistaa keuhkoja

Wello2-laitteen toiminta yhdistää höyryhengityksen ja hengityslihasharjoitukset. Laite on suunniteltu avuksi hengitysongelmiin erityisesti urheilijoille, astmaatikoille ja keuhkoahtauma-diagnoosin saaneille.

Wello2 vahvistaa ja puhdistaa sekä keuhkoja että hengitysteitä. Lämmin höyry kosteuttaa limakalvoja ja vastapainehengitys vahvistaa keuhkojen toimintaa.

Hengityslihasten harjoittelu on hengitysteiden itsehoitona toteutettavaa kuntoutusta. Hengityslihasten harjoittaminen parantaa keuhkotuuletusta lisäämällä hengityslihasten voimaa ja kestävyyttä. Harjoittelun myötä hengenahdistusoireet vähenevät.

Wello2-laitteen avulla myös rintakehän liikkuvuus lisääntyy ja palleahengitys tehostuu. Tehokas palleahengitys aktivoi vartalon syvät lihakset tukemaan selkärankaa. Palleahengityksellä on myös vagus- eli kiertäjähermon kautta tulevia terveysvaikutuksia, esimerkiksi mieltä rauhoittava vaikutus, mikä parantaa usein unen laatua.

 

Eteeriset öljyt hierontaan, kylpyyn ja huonetuoksuiksi

Eteerisiä öljyjä käytetään laimennettuina hieronnassa, kylvyssä, saunassa, ja huonetuoksuina. Ne vaikuttavat ihmiseen joko hengityksen tai ihon verenkierron kautta.

Aidot eteeriset öljyt ovat kasveista tislattuja öljyjä. Näiden öljyjen käyttöä hoitokeinona kutsutaan aromaterapiaksi. Synteettisesti valmistetuilla tuoksuöljyillä ei ole samoja vaikutuksia kuin luonnon öljyillä.

Eteerisiä öljyjä on käytetty tuhansia vuosia hoitavina tai miellyttävää tuoksua kotiin tuovina aineina. Niillä uskotaan olevan mielialaa piristävä tai rauhoittava vaikutus ja niiden sanotaan lievittävän esimerkiksi pelkotiloja, ahdistusta ja paniikkia sekä lisäävän keskittymiskykyä ja muistia. Eri öljyt vaikuttavat eri tavoin.

Koska Puhdas+ Essential -öljyt ovat luonnontuotteita, niillä voi olla myös allergisoivia vaikutuksia tai ne voivat aiheuttaa oireita hajusteyliherkille. Esimerkiksi raskaana olevien ja imettävien onkin selvitettävä tarkasti, mitkä öljyt ovat itselle sopivia.

Kotikäytössä eteerisiä öljyjä käytetään yleensä tuoksulyhdyissä ja diffuusereissa. Öljyjä voi käyttää myös saunassa löylyveden seassa, kylpyvedessä tai hierontaan. Suoraan iholle öljyjä ei saa kuitenkaan laittaa, vaan öljy tulee aina ensin laimentaa. Esimerkiksi hieronnassa eteeristä öljyä lisätään 1–2 tippaa ruokalusikalliseen kylmäpuristettua kasviöljyä.

Puhdas+ Essential -öljyvalikoimastamme löydät esimerkiksi inkivääriöljyn helpottamaan väsymystä ja vilustumisoireita, laventeliöljyn rentouttamaan mieltä ja lihaksia sekä kaneliöljyn raikastamaan huoneilmaa.

SNIFFER-tuoksutyynyt sisältävät myös aitoja eteerisiä öljyjä. Ne on tarkoitettu yöaikaiseen käyttöön. SNIFFER-tyyny kiinnitetään yöpaitaan tai vuodevaatteisiin, mieluiten rinnan lähelle. Tuoksu rauhoittaa ja rentouttaa ja parantaa siten unen laatua. SNIFFER-tuoksutyynyjä ei tule käyttää raskauden aikana.