Laihdutus ja painonhallinta

Laihduttamista ja painonhallintaa tukevat ateriankorvikkeet

Laihdutus ja painonhallinta onnistuvat pitkäkestoisesti, kun terveyttä edistävä ruokavalio ja säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Tuoreiden tutkimusten mukaan kuitupitoinen ruokavalio voi auttaa painonhallinnassa. Pienikin painonpudotus on tärkeää lihavuuden aiheuttamien sairauksien riskin vähentämiseksi. Esimerkiksi tyypin 2 diabetes liittyy vyötärölihavuuden aiheuttamiin aineenvaihdunnan häiriöihin. Ylipaino lisää myös kohonneen verenpaineen, uniapnean sekä nivelrikon riskiä ja heikentää hedelmällisyyttä. Apteekkimme ateriankorvikkeet ovat myös monelle hyvä tuki laihdutuksen esteenä olevan nälän tunteen hallinnassa. Laihdutuslääkkeet (orlistaatti) on tarkoitettu merkittävästi ylipainoisen laihdutuksen tueksi, ja niitä tulisi käyttää vain lääkärin ohjeistuksen mukaan.

View as Ruudukko Luettelo

14 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

14 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

Laihdutus ja painonhallinta

Laihdutus ja painonhallinta onnistuvat pitkäkestoisesti vain, kun terveyttä edistävä, kuitupitoinen ruokavalio ja reipas, säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Ratkaisevaa on, kuinka monta kilokaloria päivässä syö ja miten kaloreita kuluttaa. Laihdutuslääkkeet voivat toimia elämäntapamuutosten lisätukena ja motivoijana.

Apteekkimme ateriankorvikkeet (Allevo VLCD) auttavat laihduttamisen esteenä olevan nälän tunteen hallinnassa ja pitkään imeskeltävät makeiset (Carmolis-yrttipastillit) vievät tehokkaasti makeanhimon ilman turhia kaloreita.

Ylipaino on useiden eri sairauksien riskitekijä. Esimerkiksi tyypin 2 diabetes liittyy vyötärölihavuuden aiheuttamaan aineenvaihdunnan häiriöön. Ylipaino lisää myös kohonneen verenpaineen, uniapnean sekä nivelrikon riskiä ja heikentää hedelmällisyyttä.

Laihduttaminen ehkäisee lihavuussairauksien syntyä, mutta tiedetään, että painonpudottamisella voidaan myös parantaa jo alkaneita sairauksia, kuten alkuvaiheen diabetes tai kohonnut verenpaine. 

Painon pudottaminen on kokonaisterveyden kannalta erityisen tärkeää silloin, kun ylipainoa on huomattavasti (painoindeksi yli 30). Ylipainoisen kohdalla pienikin painonpudotus on lihavuuden aiheuttamien sairauksien riskin vähentämiseksi tärkeää. Normaalipainoa ei välttämättä pyritäkään saavuttamaan.

Laihduttamisen tueksi on olemassa myös laihdutuslääkkeitä. Saat apteekistamme itsehoitotuotteena laihdutuslääke orlistaattia (Orlistat Sandoz), mutta laihdutukseen tarkoitettuja lääkkeitä tulisi käyttää aina lääkärin ohjeistamana.

Laihdutus ja painonhallinta ovat pitkäjänteisyyttä vaativia prosesseja, joihin kannattaa hakea tukea heti alkuvaiheessa. Ravitsemusterapeutti voi auttaa motivaation ylläpitämisessä ja elämäntapamuutosten säilyttämisessä. Kun on kyse isosta muutoksesta, takapakkeja tulee, ja niiden kohdalla ulkopuolisen tuki voi olla ratkaisevan tärkeää.

Ateriankorvikkeet laihduttamisen ja painonhallinnan tukena

Laihduttamisen esteenä on usein nälän tunteen hallinta. Apteekkimme ateriankorvikkeet voivat tukea nälän hallinnassa.

Allevon VLCD-valmisteet (Very Low Calorie Diet) ovat laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi tarkoitettuja ateriankorvikkeita. VLCD-tuotteilla voi korvata joko kaikki tai osan päivän aterioista.

VLCD-keitot, -pirtelöt ja -smoothiet ovat niukkaenergisiä ja ne sisältävät kaikki kehon tarvitsemat ravintoaineet, kuten välttämättömät rasvahapot, proteiinin, sekä kivennäisaineet ja vitamiinit.

Jos päivän ateriat korvataan kokonaisuudessaan, tarvitaan viisi Allevo-annosta päivässä. Voit lukea lisää ateriankorvikkeista täältä (Lisäravinteet,  Ateriankorvikkeet).

Nälän tunteen lisäksi laihdutusta voi hankaloittaa makeanhimo. Apteekkimme pitkään imeskeltävät Carmolis-yrttipastillit voivat lievittää makeannälkää ja toimia siten painonhallinnan tukena. Löydät Carmolis-yrttipastillien eri mauista kokeilemalla itsellesi sopivan makeisen. Voit lukea lisää apteekkimme makeisista täältä (Lisäravinteet, Makeiset).

XL-S Medical Direct – kuitulisä voi auttaa laihduttamisessa

Tuoreiden tutkimusten mukaan runsaasti kuituja sisältävä ruokavalio voi edesauttaa laihtumista ja painonhallintaa. Lievän painon putoamisen lisäksi tutkittavilla on tullut muutoksia myös vyötärön ympärysmitassa. Parhaimman tehon kuitulisästä ovat saaneet ne, joiden painoindeksi on ollut alun perin korkea.

Kuidut ovat terveydelle monin tavoin edullisia, eikä niiden runsaasta nauttimisesta ole haittaa. Paljon kuituja sisältävä ruokavalio edistää kokonaisterveyttä ja vähentää esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien, tyypin 2 diabeteksen ja suolistosyöpien riskiä.

Päivittäinen kuitusuositus on vähintään 25 grammaa. Kuituja on runsaasti täysjyväviljassa, kasviksissa, marjoissa, pähkinöissä ja palkokasveissa.

XL-S Medical Direct on laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi suunniteltu kuituvalmiste.  Kuitulisä estää rasvan imeytymistä, lisää kylläisyyden tunnetta ja tasaa verensokeria.

XL-S Medical Directin vaikutukset painonhallintaan tulevat esille yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan. Valmiste on vegaaninen ja suolaton, eikä se sisällä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Voit lukea lisää valmisteesta täältä (Muu painonhallinta).

Orlistaatti tukee laihtumista ruokavaliomuutosten rinnalla

Orlistat Sandoz -laihdutuslääke (orlistaatti) voi auttaa pudottamaan painoa muutaman kilon enemmän kuin laihdutus ilman sitä. Orlistaatin käyttö vaatii kuitenkin aina myös ruokavaliomuutoksia, jotta pysyvä laihtuminen onnistuisi.

Orlistaatti estää rasvaa pilkkovan lipaasi-entsyymin toimintaa ohutsuolessa. Lipaasin toiminnan estäminen lääkkeellä vähentää siis rasvan imeytymistä elimistöön. Tutkimusten mukaan 120 mg orlistaatti-annos ennen ateriaa tehostaa laihtumista vuoden aikana noin kolmen kilon verran.

Apteekistamme itsehoitotuotteena saatava Orlistat Sandoz on vahvuudeltaan 60 milligrammaa. Vahvempi lääke (Xenical) on reseptilääke, mutta myös itsehoitolääkkeen käytöstä on hyvä keskustella lääkärin kanssa. Orlistat Sandoz on tarkoitettu aikuisten lihavuuden hoitoon, kun painoindeksi (BMI) on vähintään 28.

Orlistaattia käytettäessä aterioiden energiasta saisi tulla rasvasta enintään 30 prosenttia. Vähärasvaisen ruokavalion avulla vähennetään lääkkeen yleisiä haittavaikutuksia, joita ovat ulosteen rasvaisuus, ulostamispakko ja rasvaiset ulostetahrat.

Orlistat Sandozia ei tule käyttää raskauden tai imettämisen aikana. Kilpirauhas- tai epilepsialääkkeitä käyttävien on keskusteltava orlistaatin käytöstä lääkärin kanssa.

Reseptilääkkeenä on saatavilla myös kahta muuta painon pudottamisen tueksi tarkoitettua lääkettä (Mysimba ja Saxenda).