Testit, apuvälineet ja laitteet

Testit, apuvälineet ja laitteet

Apteekin testit, apuvälineet ja laitteet

Koronan kotitestit ja eri sairauksien riskitestit kuuluvat nykyisin apteekkimme laajaan testivalikoimaan. Löydät täältä myös apteekkimme kuumemittarit, verenpainemittarit, PEF-mittarit, pulssioksimetrit, dosetit, eli lääkeannostelijat turvaamaan lääkkeenoton turvallisuutta, testit sekä muut apuvälineet

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 271

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 271

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Testit, apuvälineet ja mittarit terveydestä huolehtimiseen

Kuumemittari, verenpainemittarit, dosetti ja koronakotitesti ovat esimerkkejä apteekkimme laajasta testien, apuvälineiden ja laitteiden valikoimasta. Monet itsehoitotuotteemme helpottavat terveydestä huolehtimista ja toimivat sairauksien kotihoidon tukena. Testivalikoimamme on laajentunut keliakian, borreliatartunnan ja kilpirauhasen vajaatoiminnan testeistä moniin eri sairauksien riskitesteihin. Voit testata MediGoon helpolla kotitestillä geneettisen alttiutesi sairastua esimerkiksi melanoomaan tai nivelrikkoon. Löydät täältä myös apteekkimme punkkipihdit, Tens-laitteen, eli kivun hoitoon tarkoitetun hermostimulaattorin, sekä puhalluspullon, jota käytetään keuhkojen vahvistamiseen. 

Apteekkimme testit, apuvälineet ja laitteet on tarkoitettu helpottamaan omatoimista terveydestä huolehtimista sekä turvaamaan sairauksien itsehoitoa kotona. 

Kuumemittarit, verenpainemittarit ja dosetit, eli lääkeannostelijat, löytyvät täältä

Testivalikoimamme on laajentunut keliakian, borreliatartunnan ja kilpirauhasen vajaatoiminnan testeistä moniin eri sairauksien riskitesteihin. Voit testata MediGoon helpolla kotitestillä geneettisen alttiutesi sairastua esimerkiksi melanoomaan, kakkostyypin diabetekseen tai nivelrikkoon. 

Koronakotitestimme (Kotitesti Rapid SARS-CoV-2) on niin sanottu antigeenitesti, eli se testaa akuuttia koronatartuntaa. Sormenpään verinäytteestä otettavat vasta-ainetestit testaavat jo sairastettua tautia. 

Koronan Kotitesti Rapid on suunniteltu nopeaan SARS-CoV-2-viruksen antigeenin määritykseen. Näyte otetaan tartuntaa epäilevän henkilön nenän etuosasta limakalvolta, ei nenänielukanavasta kuten virallisessa testissä laboratoriossa. Testiä suositellaan tehtäväksi seitsemän päivän aikana oireiden ilmaantumisesta tai altistumisepäilystä. 

Koronatestin tulokset ovat luettavissa 15 minuutissa. Kotitestin perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta karanteenista. Kotitesti on suuntaa antava, ja positiivisen tuloksen jälkeen on hakeuduttava viralliseen koronatestiin. 

Saat apteekistamme myös esimerkiksi Tens-laitteen, eli kivun hoitoon tarkoitetun hermostimulaattorin, sekä puhalluspullon, jota käytetään keuhkojen vahvistamiseen keuhkosairauksien yhteydessä tai esimerkiksi keuhkokuumeen jälkihoidossa. 

Dosetit eli lääkeannostelijat turvaavat lääkkeenottoa

Lääkeannostelijat eli dosetit auttavat säännöllistä lääkitystä käyttäviä henkilöitä. Erityisen tarpeellisia dosetit ovat silloin, kun käytössä on useita eri lääkkeitä ja lääkkeiden käyttäjällä on vaikeuksia muistaa ottaa lääkkeet. 

Lääkkeiden annosteluun tarkoitettuja dosetteja on saatavilla erilaisiin tarpeisiin. Yleensä lääkkeet voidaan lajitella dosettiin valmiiksi päiväkohtaisesti ja eri kellonaikoihin. Dosettilta löydät perinteisimmät mallit, Schine Pill Boxeissa on rullattava kansi ja Pharmacaren lääkeannostelija Sateenkaaren lokeroiden värit helpottavat hahmottamaan päivien vaihtumista.  

Löydät apteekistamme myös Wiegandin tabletinpuolittajan ja tabletin murskaimen. 

Kuumemittarilla ja verenpainemittarilla tarkat tulokset

Löydät täältä apteekkimme tarkat ja laadukkaat kuume- ja verenpainemittarit

Perinteisen mallisilla kuumemittareilla kuumeen voi mitata kainalosta, peräaukosta tai suusta. Pienen lapsen kuumeen mittaamiseen soveltuu parhaiten korvakuumemittari, joka mittaa kuumeen nopeasti lapsen korvakäytävästä. 

Saat apteekistamme esimerkiksi Apteq Korvakuumemittarin sekä Omron Gentel Temp 521 Korvakuumemittarin. Voit lukea lisää kuumeen hoidosta täältä (Kipu ja flunssa). 

Verenpainemittari on tärkeä apuväline verenpainetaudin seurannassa. Saat apteekistamme luotettavat ja tarkat automaattiset olkavarsiverenpainemittarit. Esimerkiksi Apteq Q3 -verenpainemittari soveltuu hyvin koko perheen verenpaineen mittaukseen, sillä olkavarteen ei kohdistu epämukavan voimakasta puristusta. 

Apteekkimme henkilökunta neuvoo verenpainemittarin valinnassa ja opastaa tarvittaessa sen käytössä. Voit lukea lisää verenpainemittareista sekä sydän- ja verenkiertohäiriöistä täältä (Sydän ja verenkierto). 

Koronan kotitestit koronan tunnistamisen tukena

Koronakotitestimme (Kotitesti Rapid SARS-CoV-2) on niin sanottu antigeenitesti, eli se testaa akuuttia koronatartuntaa. Sormenpään verinäytteestä otettavat vasta-ainetestit testaavat jo sairastettua tautia. 

Koronan Kotitesti Rapid on suunniteltu nopeaan SARS-CoV-2-viruksen antigeenin määritykseen. Näyte otetaan tartuntaa epäilevän henkilön nenän etuosasta limakalvolta, ei nenänielukanavasta kuten virallisessa koronatestissä. 

Kotitesti Rapid tunnistaa myös mutatoituneet virukset. Se on helppokäyttöinen, CE-merkitty ja sisältää kaikki testaukseen tarvittavat välineet.

Testi suositellaan tehtäväksi seitsemän päivän aikana oireiden ilmaantumisesta tai altistumisepäilystä. Sen tulokset ovat luettavissa 15 minuutissa. 

Vaikka apteekkimme kotitesti soveltuu kuluttajien kotikäytön lisäksi myös ammattilaisten käyttöön, kotitestin perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta karanteenista. Kotitesti on suuntaa antava, ja positiivisen tuloksen jälkeen on aina hakeuduttava viralliseen koronatestiin. 

Testistä voi saada väärän negatiivisen tai väärän positiivisen tuloksen. Testituloksesta riippumatta henkilön, jolla on koronatartuntaan sopivia oireita, on syytä mennä viralliseen, maksuttomaan koronatestiin ja pysyttävä ohjeiden mukaan kotona ennen testituloksen saamista. 

Keliakian, borrelioosin ja kilpirauhasen vajaatoiminnan kotitestit  

Kotitesteillä on nykyisin mahdollista selvittää keliakian, borrelioositartunnan ja kilpirauhasen vajaatoiminnan mahdollisuutta. Jos kotitesti näyttää positiivista tulosta, on hakeuduttava lääkäriin diagnoosin varmistamiseksi. Jos kotona tehty testi on negatiivinen, on syytä selvittää, mistä muusta oireet voivat johtua. 

Biocardin ja MediGoon keliakiatestit perustuvat keliakiaan liittyvien IgA-vasta-aineiden toteamiseen sormenpäästä otettavasta verinäytteestä. Keliakia on perinnöllinen sairaus, jossa joidenkin viljatuotteiden gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvon tulehduksen ja vaurioittaa suolinukkaa. 

Keliakian tyypillisiä oireita ovat pitkäaikainen ripuli, vatsakipu, turvotus, ilmavaivat, ummetus ja suolen toiminnan vaihtelu. Keliakiaa on tähän asti hoidettu gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta viime aikojen tutkimuksissa on saatu lupaavia tuloksia keliakiaan auttavasta lääkkeestä. 

MediGoo Borrelioositestillä voi selvittää, onko punkin eli puutiaisen purema aiheuttanut borreliatartunnan. Tartunta voi hoitamattomana johtaa krooniseen borrelioosiin eli Lymen tautiin, joka aiheuttaa nivelten, ihon ja hermoston oireita.  

Jos borrelioositesti näyttää positiivista tulosta, on mentävä lääkäriin, jotta voidaan varmistua diagnoosista ja aloittaa tarvittava antibioottihoito. Borrelioositestillä ei voi testata puutiaisaivokuumetta. 

Kilpirauhasen vajaatoiminnan kotitesti mittaa veren TSH-pitoisuutta, joka nousee, kun kilpirauhanen ei tuota riittävästi kilpirauhashormonia eli tyroksiinia. Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita ovat väsymys, uneliaisuus, painonnousu, ihon kuivuus ja masennus. 

Oireiden taustalla voi olla monia muitakin syitä. Jos kotitesti näyttää positiivista, on sairauden diagnoosi varmistettava lääkärissä ja aloitettava tyroksiinihoito. Muussa tapauksessa on syytä selvittää, mistä muusta oireet voivat johtua. 

Apteekkimme raskaus- ja ovulaatiotestit löydät täältä (Lapset, äidit, raskaus). 

Riskitesteillä voi selvittää alttiuttaan sairastua 

MediGoon riskitestit kertovat mahdollisesta alttiudesta sairastua. Riskitesteillä ei voi selvittää sairastumista, mutta se kertoo henkilön geneettisestä riskistä kyseiseen sairauteen.

Saat apteekistamme esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen, melanooman, veritulpan ja Alzheimerin taudin geneettisestä alttiudesta kertovat testit. 

Riskitestit voivat vahvistaa motivaatiota noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Parhaimmillaan ne voivat auttaa havaitsemaan alkavan sairauden varhaisessa vaiheessa. Jos riskitesti näyttää positiivista testitulosta ja sinulla on kyseiseen sairauteen liittyviä oireita, on hyvä käydä varmistamassa terveystilanne lääkärissä.