Hammaslangat, hammaslanganviejät ja hammastikut

Hammaslangat, hammaslanganviejät ja hammastikut

Hammaslanka ja hammastikku vähentää hammaskiveä ja estää ientulehdusta

Hammaslangat on tarkoitettu ahtaiden hammasvälien puhdistukseen. Hammaslangan käyttöä suositellaan etenkin, jos hampaisiin tulee helposti hammaskiveä. Lankaus poistaa plakkia ja estää ientulehdusta. Hammaslangan sijaan voi käyttää hammaslankainta. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 25

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 25

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Hammaslangat, hammaslanganviejät ja hammastikut

Hammaslangat on tarkoitettu hammasvälien puhdistukseen. Hammaslanganviejää ja hammaslankainta (langan kuljetin, jossa on valmiina hammaslanka) käytetään kuten hammaslankaa. Hammaslangoissa on usein myös fluoria ja ksylitolia. Hammaslangan käyttöä suositellaan etenkin, jos hampaisiin tulee helposti hammaskiveä. Langan käyttö vähentää merkittävästi hammaskiven muodostumista, kun lanka puhdistaa plakin ja estää sen kivettymisen. Hammaskiven syntyminen on yksilöllistä ja riippuu esimerkiksi syljen kalsiumpitoisuudesta. Hammaslangan, hammaslanganviejä tai hammaslankaimen päivittäinen käyttö ehkäisee myös ientulehdusta ja hampaiden reikiintymistä. 

Hammaslankaimia voi käyttää useita kertoja, kunhan lankaimen puhdistaa huolellisesti käyttökertojen välillä. Hammaslanka on kertakäyttöinen. 

Hammaslangan tai lankaimen käyttöä suositellaan etenkin, jos hampaisiin tulee helposti hammaskiveä. Hammaslangan käyttö vähentää merkittävästi hammaskiven muodostumista, kun lanka puhdistaa hampaan pinnalle, ienrajaan jääneen plakin. 

Hammaskivi muodostuu hankalasti puhdistettaviin kohtiin ienrajaan, kun plakki kivettyy hampaan pintaan. Hammaskiven syntyminen on yksilöllistä ja riippuu esimerkiksi syljen kalsiumpitoisuudesta. Usein hammaskiven muodostuminen vie aikaa kuukausia, mutta sitä voi muodostua lyhyessäkin ajassa. 

Hammaslangan tai lankaimen päivittäinen käyttö ehkäisee tehokkaasti myös ientulehdusta. Jos ikenet vuotavat langatessa verta, on suussa jo jonkinasteinen ientulehdus. Mahdollisen hammaskiven poisto suuhygienistillä ja sen jälkeen säännöllinen hammaslangan, lankaimen tai hammaslanganviejän käyttö auttaa tehokkaasti ientulehduksen hoidossa.

Hammaslangan käyttö vähentää myös hampaiden reikiintymistä, koska se tehostaa plakin poistoa hampaiden harjauksen rinnalla.

Hammastikut soveltuvat myös hampaiden välien puhdistukseen. Ne eivät kuitenkaan puhdista hampaan pintaa samaan tapaan kuin hammaslangat, lankaimet ja hammaslanganviejät. 

Löydät apteekistamme esimerkiksi Clinic by Jordan Double Ended Thin Sticks -hammastikut. Mintunmakuiset tikut on valmistettu antibakteerisesta koivusta ja ne sisältävät fluoria. Hammastikkuja on saatavilla apteekissamme myös muovisina (Hammastikku Paro Muovi Ohut).

Oral-B-hammaslanka, Apteq-hammaslanka ja Tepe-hammaslangat 

Hammaslangan päivittäinen käyttö auttaa vähentämään hammaskiven muodostumista ja se estää ientulehduksen syntyä. Hammaslanka poistaa plakkia ja ehkäisee myös hampaiden reikiintymistä. Hammaslangat ovat kertakäyttöisiä.

Oral-B Satin Floss -hammaslanka on mintunmakuinen, kapea, pieniin hammasväleihin tarkoitettu lanka. 

Oral-B Super Floss -hammaslanka on valmiiksi sopivan pituisiksi langoiksi leikattu hammaslanka. Sen jäykistetty pää helpottaa hammaslangan viemistä hammasväliin. Super Floss -lanka sopii myös oikomiskojeiden (hammasraudat) ja muiden hammasteknisten laitteiden kanssa käytettäväksi sekä leveille hammasväleille. 

Apteqin hammaslangat sisältävät fluoria ja ksylitolia. Apteq Easy -hammaslanka on suunniteltu ahtaille hammasväleille. Apteq Prof -hammaslanka laajenee kastuessaan, mikä mahdollistaa tehokkaan plakin poiston kapeistakin hammasväleistä.

TePe Bridge & Implant Floss -hammaslanka sopii hyvin käytettäväksi oikomiskojeiden (hammasraudat) kanssa. Sen pinta on pehmeä ja vaahtomuovimainen. Jäykistetyt lankojen päät helpottavat langan viemistä ahtaista paikoista. 

Plackers- ja Gum-hammaslankaimet

Hammaslankainta voi käyttää useamman kerran, kunhan sen puhdistaa huolellisesti käyttökertojen välillä. Se ei siis ole kertakäyttöinen kuten perinteinen hammaslanka. Lankaimen käytön oppii helposti muutaman käyttökerran aikana. 

Plackers Original, Sensitive ja Twin -hammaslankaimien varret on valmistettu kierrätysmuovista. Niiden hammaslanka on kehitetty erityisen kestäväksi niin, että samaa lankainta voi käyttää useita kertoja. Plackersin valikoimaan kuuluu myös lapsille suunniteltu hammaslankain, Plackers Kids. 

Gum Easy-Flossers Mint -hammaslankain on mintun makuinen, kestävä hammaslankain. 

Lankaimen muoto helpottaa takahampaiden puhdistusta. Hammaslanka on päällystetty fluorilla ja E-vitamiinilla. Pakkauksen mukana tulee säilytyskotelo.