Lapsen ihonhoitotuotteet ja lapsen aurinkorasvat

Lapsen ihonhoitotuotteet ja lapsen aurinkorasvat

Lapsen ihoa hoidetaan lasten ihonhoitotuotteilla

Lasten ihonhoito ja pesu ovat tärkeitä asioita jo heti vastasyntyneen hoidossa. Koska lapsen iho on ohuempi kuin aikuisilla, on ihonhoitotuotteiden oltava hajusteettomia ja kemikaalittomia. Lapsen iho on myös tärkeää suojata hyvin auringon UV-säteilyltä. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 43

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 43

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Lapsen ihonhoitotuotteet ja lapsen aurinkorasvat

Lapsen ihonhoito ja pesu on tehtävä lapsille suunnatuilla hoitotuotteilla. Lapsen ihon suojamekanismit eivät ole vielä täysin kehittyneet, minkä vuoksi ihonhoitotuotteiden kemikaalit aiheuttavat lapselle herkemmin allergisia reaktioita kuin aikuisille. Lasten yleisin ihosairaus on atooppinen iho. Sen häiritsevin oire on ihon kutina, joka voi pahimmillaan hankaloittaa nukkumista. Atooppisen ihon hoitoon kuuluvat pesu ja säännöllinen rasvaaminen. Saat apteekistamme esimerkiksi A-Derma-, Avéne- ja Ceraderm-sarjojen lapsille suunnatut voiteet. Lapsen ihon ohuuden takia myös auringon UV-säteily on erityisen haitallista lapselle, minkä vuoksi iho on suojattava huolellisesti.  

Lapsen ihonhoidossa on tärkeää huomioida lapsen ihon ohuus. Ihon suojamekanismit kehittyvät vasta hiljalleen lapsen kasvaessa. 

Lapsen iho läpäisee siis herkemmin esimerkiksi kemikaaleja kuin aikuisen iho ja lisäksi lapsen ihon pinta-ala on painoon verrattuna suurempi kuin aikuisilla. Näistä syistä johtuen ihonhoitotuotteiden kemikaalit aiheuttavat lapsille aikuisia herkemmin iho-oireita ja allergiaa. 

Atooppinen iho on lasten yleisin ihosairaus. Sen hoitona on ihon puhtaudesta huolehtiminen ja päivittäinen rasvaus. Atooppisen ihon pesuun käytetään vettä ja ihonpesuöljyjä ja -voiteita. 

A-Derma-, Avene ja Ceraderm-voiteet lapsen ihonhoitoon

Lapsen ihonhoidossa käytetään hajusteettomia voiteita, jotta kemikaaleja olisi mahdollisimman vähän. Myös vanhempien käyttämien ihonhoitotuotteiden kemikaalit voivat olla lapsille vahingollisia, koska haitalliset kemikaalit voivat kulkeutua vanhemman iholta lapsen suuhun.

Löydät apteekistamme esimerkiksi A-Derma-, Avene-, Bioderma- ja Ceraderm-sarjojen ihovoiteet, joita voi käyttää lapsen ihonhoitoon. Ne sopivat myös aikuisten ihonhoitoon. 

Muun kuin atooppisen, kuivan ja herkän ihon päivittäisessä hoidossa kannattaa käyttää kevyempiä, vähemmän rasvaisia voiteita. 

Lapsen atooppinen iho ja sen hoito

Atooppinen ihottuma on yleinen ihosairaus. Atopiaa on noin 10–20 prosentilla suomalaisista lapsista. Useimmiten atopia lievenee kouluikään mennessä. 

Atooppisen ihon oireena on lähinnä ihon kutina, joka voi pahimmillaan vaikeuttaa nukkumista. Atooppinen iho on herkkä, ja ihottumaa pahentavat esimerkiksi ruoan proteiinit ja eläinten hilse. Oireet pahenevat yleensä talviaikaan kuivan sisäilman takia. 

Varsinaista yksittäistä syytä atopiaan ei ole, mutta tiedetään, että allergiat (ruoka-, eläin-, siitepöly- ja kosketusallergiat) voivat pahentaa iho-oireita. Voit lukea lisää allergioista ja niiden hoidosta täältä (LINKKI Allergia – Antihistamiinit – Allergialääkkeet). 

Atooppista ihoa hoidetaan kosteuttavilla perusvoiteilla. Jos iho tulehtuu, käytetään paikallisia lääkevoiteita. Ihottumaa voi ennaltaehkäistä huolehtimalla ihon puhtaudesta ja kosteutuksesta sekä välttämällä ihon pesua voimakkailla pesuaineilla. Vesipesu ja miedot, lapsille tarkoitetut pesuaineet (Aco Minicare Washlotion, Avéne XeraCalm) eivät pahenna ihottumaa. Sen sijaan iholle kertyvä lika voi ärsyttää atooppista ihoa. 

Perusvoiteita käytetään päivittäin ja ihottuman hankaloituessa ihoa hoidetaan lisäksi hydrokortisonivoiteella muutaman päivän kuurin ajan. Tulehtuneen ihon hoito vaatii aina lääkärin ohjeistuksen. Lievän atooppisen ihottuman diagnoosi annetaan yleensä perusterveydenhuollossa. 

Jos ihon perushoito ei riitä ja oireet ovat voimakkaat, lapsi ohjataan erikoislääkärin hoitoon. Vaikeaan atooppiseen ihottumaan voidaan käyttää lapsellekin lääkärin määräyksestä kortisonivoiteita.  

Atooppisen ihon perusvoiteeksi sopii esimerkiksi Bioderman Atoderm Intensive Baume -voide. Sitä levitetään aamuin illoin puhtaalle iholle.  

Ceraderm Voide on hyvä, rasvainen perusvoide atooppisen ihon päivittäiseen hoitoon. Se suojaa ärtynyttä ihoa ja toimii myös huulirasvana ja pienten ihovaurioiden hoitovoiteena. 

A-Derman Exomega Control Cream on atooppisen ihon hoitovoide päivittäiseen käyttöön. Se sisältää kasviperäistä Rhealba-kauraa, joka vahvistaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. 

Lapsen iho suojataan lasten aurinkosuojavoiteilla 

Auringon UV-säteily on erityisen vaarallista lapsen iholle, koska ihon suojamekanismit eivät ole vielä täysin kehittyneet. Mitä useammin lapsen iho palaa, sitä suurempi riski on saada aikuisena ihosyöpä.

Vauvan iho tulee suojata auringossa aina peittävillä vaatteilla. Alle puolivuotiaille ei suositella aurinkorasvojen käyttöä. Voit lukea lisää vauvan ihonhoidosta täältä (LINKKI Vauvat – Lapset – Äidit ja raskaus, Vauvat ja imetys). 

Isomman lapsen iho suojataan lasten aurinkovoiteilla, jotka eivät sisällä ihoa ärsyttäviä ainesosia, esimerkiksi voimakkaita hajusteita. 

Lapsen aurinkovoide levitetään iholle hyvissä ajoin ennen auringolle altistumista ja voidetta lisätään muutaman tunnin välein. Hyvä suojakerroin lapsen iholle on 50. Saat apteekistamme esimerkiksi Aco-, LW- ja Avene-sarjojen lasten aurinkosuojavoiteet.

On hyvä muistaa, että UV-säteet läpäisevät myös pilviverhon ja että keväisin lumihanki voimistaa säteilyvaikutusta. Lapsi on hyvä totuttaa pienestä asti käyttämään peittäviä vaatteita tai pysyttelemään varjossa keskipäivällä, kun auringon UV-säteily on voimakkainta.  

Lapsen iho pestään tarpeen vaatiessa 

Lapsen iho ei likaannu itsestään, eikä lapsi hikoile kuten aikuinen. Intiimialueiden hygieniasta huolehditaan päivittäin, mutta muuten lapsen iho ja hiukset pestään tarpeen mukaan. Ihon likaantuminen riippuu lapsen aktiivisuudesta. Tärkeää on, että lapsen herkkää ihoa ei pestä liian voimakkailla pesuaineilla. 

Löydät täältä apteekkimme lapsille tarkoitetut pesuaineet. Esimerkiksi Aco Minicare Washlotion sopii koko perheen ihon pesuun. Se on vartalonpuhdistusvoide, jota voidaan käyttää joko suihkussa tai ilman vettä. 

Aco Minicare Washlotion sopii kuivalle ja herkälle iholle. Se sisältää kosteutta sitovaa glyserolia ja pehmentäviä rasvoja, jotka estävät ihon kuivumista. Vartalonpuhdistusvoide on hajusteeton. 

Avéne XeraCalm A.D Cleansing Oil on hellävarainen, saippuaton puhdistusöljy kuivalle ja atooppiselle iholle. Se sopii käytettäväksi koko perheen ihon puhdistusaineena suihkussa tai kylpyvedessä. Öljy rauhoittaa, ravitsee ja vahvistaa ihoa.