Nitriilikäsineet - Vinyylikäsineet - Puuvillakäsineet

Nitriilikäsineet - Vinyylikäsineet - Puuvillakäsineet

Käsineet suojaavat käsien ihoa lialta ja kosteudelta

Nitriilikäsineitä, vinyylikäsineitä ja puuvillakäsineitä on saatavilla eri käyttötarkoituksiin. Kotioloissa käsineitä käytetään usein ruoanlaitossa, siivotessa sekä esimerkiksi pihatöissä. Käsineet suojaavat käsien herkkää ihoa lialta ja kosteudelta.

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Nitriilikäsine – vinyylikäsine – puuvillakäsine

Nitriili-, vinyyli- ja puuvillakäsineitä käytetään kotioloissa yleensä suojaamaan käsien herkkää ihoa. Siivotessa tai tiskatessa kädet ovat pitkiä aikoja märkinä, mikä voi kuivattaa herkkää ihoa. Lisäksi voimakkaat pesuaineet voivat olla haitallisia iholle etenkin pitkissä altistumisissa. Käsineitä voi käyttää myös suojaamaan ihoa kulutukselta ja lialta esimerkiksi pihatöissä, autoa korjatessa tai kukkien multia vaihtaessa. Ruoan valmistuksessa nitriili- ja vinyylikäsineet suojaavat mikrobien siirtymiseltä käsien iholta ruokaan. Käsineet eivät kuitenkaan poista muun käsihygienian tarvetta. Koronalta suojautumisessa käsineiden käyttö ei ole tarpeen, sillä virus tarttuu vain harvoin pinnalta. Jos kädet haluaa suojata koronan takia, kertakäyttökäsineet on hävitettävä huolellisesti. 

Puuvillakäsineet suojaavat ihoa lialta ja kulutukselta, mutta eivät kosteudelta, pesuaineilta tai kemikaaleilta. Puuvillakäsineitä käytetään myös tehostamaan ihovoiteiden imeytymistä esimerkiksi atooppisen ihon hoidossa.

Käsineitä on käytetty myös koronalta suojautumiseen kaupassa käydessä tai julkisissa kulkuvälineissä. Koronan tarttuminen pinnoilta on hyvin harvinaista. Käsineiden käytöstä ei siis ole kovin suurta hyötyä virukselta suojautumisessa. Jos käsineitä haluaa käyttää, kertakäyttöisten käsineiden käytössä on muistettava sama kuin maskien kohdalla, eli ne on riisuttava varoen ja hävitettävä huolellisesti.

Käsineiden käyttö ei poista muun käsihygienian tarvetta. Kädet tulisi aina pestä hyvin suojakäsineiden käytön jälkeen. Kädet tulee pestä kotioloissa myös ennen käsineiden pukemista etenkin, jos on käsittelemässä elintarvikkeita. 

Käsineet kodin erilaisiin käyttötarpeisiin 

Käsineiden käyttö kotioloissa liittyy yleensä tarpeeseen suojata käsien herkkää ihoa. Siivotessa tai tiskatessa kädet ovat pitkiä aikoja märkinä, mikä voi kuivattaa herkkää ihoa. Lisäksi voimakkaat pesuaineet voivat olla haitallisia iholle etenkin pitkissä altistumisissa. Allergiat tai atooppinen iho tuovat omat tarpeensa käsien ihon suojaukselle.

Nitriili- ja vinyylikäsineet soveltuvat käsien ihon suojaamiseen kosteudelta ja pesuaineilta. Ohuet nitriilikäsineet soveltuvat hyvin sorminäppäryyttä vaativiin tehtäviin.

Ruoan valmistuksessa käsineet suojaavat mikrobien siirtymiseltä käsien iholta ruokaan. Käsineet eivät kuitenkaan poista muun käsihygienian tarvetta. Ennen ruoanlaittoa kädet tulee pestä huolellisesti, vaikka käyttäisi ruokaa laittaessaan käsineitä.

Elintarvikekelpoisissa suojakäsineissä on merkintä (malja ja haarukka) niiden soveltuvuudesta elintarvikkeiden käsittelyyn. Kaikki elintarvikekelpoiset käsineet eivät kuitenkaan sovi esimerkiksi rasvaisten ruokien käsittelyyn. 

Puuvillakäsineitä voi käyttää suojaamaan ihoa kulutukselta ja lialta esimerkiksi pihatöissä, pyörää tai autoa huollettaessa tai kukkien multia vaihtaessa. Puuvillakäsineitä käytetään myös atooppisen ihon hoidossa tehostamaan ihovoiteen imeytymistä. 

Ammattikäytössä suojakäsineiltä vaaditaan CE-merkintä. Suojakäsineiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia esimerkiksi hitsaustöissä tai kemikaaleja käsiteltäessä. 

Terveydenhuollossa potilaskäytössä käytetään aina kertakäyttöisiä suojakäsineitä. Suojakäsineiden käyttö ei myöskään korvaa muuta käsihygieniaa. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen käsineiden käytön. 

Apteekkimme nitriili-, vinyyli- ja puuvillakäsineetkäsineet

Nitriili- ja vinyylikäsineet suojaavat käsiä vedeltä ja pesuaineilta. Niitä on olemassa puuteroituja ja puuteroimattomia. Ne sopivat myös luonnonkumiallergikoille. 

Apteekkimme ABENA-vinyylikäsineet ovat niin sanotut terveydenhuollon tutkimuskäsineet. Niitä voi käyttää kotona esimerkiksi ruoan valmistuksessa tai siivouksessa. ABENA-käsineet myydään sadan kappaleen pakkauksessa.

Evercare® vinyylitutkimuskäsine on tehdaspuhdas, puuteriton vinyylikäsine. Evercare-käsineessä on hyvä mekaaninen lujuus, käsine on elastinen ja sen rullareuna helpottaa pukemista ja estää käsinettä rullautumasta käytön aikana. 

Evercare-vinyylikäsine täyttää EN455 vaatimukset (Sertifioitu laadunhallintajärjestelmä ISO 9001). Käsineet myydään 100 kpl paketissa ja niitä saa S- ja M-koossa. Varren pituus on 24 cm. Evercaren vinyylikäsine sopii luonnonkumiallergikoille. 

Nitriilikäsineet ovat vaihtoehto vinyylikäsineille. Ne ovat ohuet mutta kestävät. Ohuutensa vuoksi nitriilikäsineet sopivat hyvin sorminäppäryyttä vaativiin tehtäviin. 

Pharmacaren puuvillakäsineet sopivat talouskäyttöön ja suojaamaan herkkää ihoa. Ne suojaavat ihoa lialta, hiertymiltä ja hankaukselta, mutta eivät ole vedenpitävät. Puuvillakäsineitä käytetään myös ihovoiteiden imeytymisen tehostamiseen esimerkiksi atooppisen ihon hoidossa. Pharmacaren puuvillakäsineitä saa S- ja M-koossa.