Sideharsot, ideaalisiteet ja liimasiteet

Siteitä verenvuodon tyrehdyttämiseen ja urheiluvammoihin

Haavan sitomisen tarkoituksena on verenvuodon tyrehdyttäminen, haavan suojaaminen ja haava-alueen tukeminen. Löydät apteekistamme laajan valikoiman haavan hoitoon tarkoitettuja sideharsoja ja siteitä. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Mefix on itsekiinnittyvä kangas, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan kiinnitystä, kuten sidosten, taitosten, katetrien ja letkujen kiinnitykseen. Mefixin kangas on joustavaa ja se muotoutuu hyvin eri ihoalueiden muotojen mukaan ja mahdollistaa liikkumisen. Sen kiinnitysaine, polyakrylaattiliima on hellävarainen iholle, mutta muodostaa pitävän kiinnityksen. Mefix ei ime nestettä, koska kangas ei ole imukykyinen. Se siis estää eritteiden pääsemisen läpi., mutta kuitukankaan huokoinen rakenne päästää ilman ja vesihöyryn ulos. Mefix on helppo leikata halutun muotoiseksi ja kokoiseksi palaksi tarpeen mukaan. 

Ideaalisiteitä ja liimasiteitä käytetään esimerkiksi tapaturmaisten vammojen ja urheiluvammojen hoidossa. Venähdysten ja nyrjähdysten kohdalla yksi olennainen ensiapu on kompressio eli puristus. Vammakohdan voi sitoa elastisella siteellä, joka puristaa vamma-aluetta. 

Urheiluvammoista voit lukea lisää täältä (linkki ensiapu, urheiluvammat).  

Haavan hoidosta voit lukea lisää täältä (linkki ensiapuun).  

Pharmacaren pestävät siteet eri tilanteisiin: 

- Ideaaliside sopii esimerkiksi haavasidosten kiinnittämiseen ja tukisiteeksi venähdyksiin tai urheiluvammoihin. Ideaaliside sopii myös herkkäihoisille. Ideaalisidettä on saatavina kolmessa eri koossa: 6 cm x 4,5 m, 8 cm x 4,5 m ja 10 cm x 4,5 m.

- Itsekiinnittyvä Tukiside Sport eli liimaside on hyvä side urheiluvammojen ja pienten nyrjähdysten sekä venähdysten hoitoon. Tukiside kiinnittyy itsestään lateksin avulla, eikä teippiä tai hakasia tarvita.  

- Ideal Compress on elastinen side, joka soveltuu käytettäväksi painetta eli kompressiota vaativissa tilanteissa. Sidettä voi käyttää esimerkiksi venähdyksissä tukemaan raajaa tai laskimotulehduksen ja suonikohjujen hoidossa.