Painonhallinnan tukena kuidut ja laihdutuslääke orlistaatti

Painonhallinta ja laihdutus onnistuvat, kun terveyttä edistävä ruokavalio ja säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Tuoreiden tutkimusten mukaan kuitupitoinen ruokavalio auttaa painonhallinnassa. Saat apteekistamme XL-S Medical Direct -kuitujauheen. Merkittävästi ylipainoisella pienikin painonpudotus on tärkeää lihavuuden aiheuttamien sairauksien, kuten tyypin 2 diabeteksen ja uniapnean, riskin vähentämiseksi. Ylipaino vähentää myös hedelmällisyyttä. Apteekkimme laihdutuslääke Orlistat Sandoz 60 mg voi auttaa saavuttamaan terveellisemmät elämäntavat. Orlistaatti on tarkoitettu merkittävästi ylipainoisille ja sitä tulisi käyttää aina lääkärin ohjeistuksen mukaan.

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

Painonhallinta

Painonhallinta ja laihdutus onnistuvat pitkäkestoisesti, kun terveyttä edistävä ruokavalio ja säännöllinen liikunta tulevat osaksi arkea. Laihdutuslääkkeet voivat kuitenkin toimia elämäntapamuutosten lisätukena ja motivoijana.

Painon pudottaminen on kokonaisterveyden kannalta erityisen tärkeää silloin, kun ylipainoa on huomattavasti (painoindeksi yli 30). Ylipainoisen kohdalla pienikin painonpudotus on lihavuuden aiheuttamien sairauksien (tyypin 2 diabetes, kohonnut verenpaine, uniapnea) riskin vähentämiseksi tärkeää. Normaalipainoa ei välttämättä pyritäkään saavuttamaan.

Laihduttaminen ehkäisee lihavuussairauksien syntyä, mutta painoa pudottamalla voidaan myös parantaa jo alkaneita sairauksia, kuten alkuvaiheen diabetes tai kohonnut verenpaine. 

Saat apteekistamme itsehoitotuotteena Orlistat Sandoz -laihdutuslääkkeen (orlistaatti), joka voi auttaa pudottamaan painoa muutaman kilon enemmän kuin laihdutus ilman sitä.

Orlistaatin vaikutus perustuu siihen, että se estää rasvaa pilkkovan lipaasi-entsyymin toimintaa ohutsuolessa ja vähentää siten rasvan imeytymistä elimistöön. Tutkimusten mukaan 120 mg orlistaatti-annos ennen ateriaa tehostaa laihtumista vuoden aikana noin kolmen kilon verran. 

Apteekkimme itsehoitotuote Orlistat Sandoz on vahvuudeltaan 60 milligrammaa. Vahvempi lääke (Xenical) on reseptilääke, mutta myös itsehoitolääkkeen käytöstä on hyvä keskustella lääkärin kanssa. 

Jos tarvitset lisätukea laihduttamiseen, voit keskustella lääkärin kanssa muiden painon pudotuksen tueksi tarkoitettujen reseptilääkkeiden (Mysimba, Saxenda) käytöstä.

Itsehoitotuotteena voi kokeilla myös kuitulisää, sillä kuitupitoinen ruokavalio lisää kylläisyyden tunnetta ja tasaa verensokerin nousua syömisen jälkeen. Saat apteekistamme XL-S Medical Direct -jauheen, jonka kuidut estävät rasvan imeytymistä.

XL-S Medical Direct – kuitulisä auttaa painonhallinnassa

Kuitupitoisella ruoalla on monia terveellisiä vaikutuksia. Suoliston hyvinvoinnin lisäksi kuitupitoinen ruoka pitää nälkää poissa pitkään ja tasaa verensokerin nousua syömisen jälkeen.

Apteekkimme XL-S Medical Direct -jauheen kuidut estävät rasvan imeytymistä. Marjanmakuinen jauhe kulkee mukana huomaamattomassa annospussissa ja jauheen voi ottaa ilman vettä.

Annostusohje on aikuisille yksi annospussillinen jauhetta kolme kertaa vuorokaudessa heti aterian jälkeen. Jauhe kaadetaan suoraan suuhun ja sen jälkeen juodaan lasillinen vettä.  

XL-S Medical -jauhe ei sisällä suolaa eikä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Se on myös vegaaninen.

Kuituvalmistetta voivat käyttää yli 18-vuotiaat perusterveet ihmiset. Raskauden tai imetyksen aikana käyttö ei ole sallittua. Valmistetta ei myöskään saa käyttää kahteen tuntiin rasvaliukoisen lääkkeen, esimerkiksi E-pillerin, ottamisen jälkeen.

XL-S Medical Direct -jauheen käytöstä on hyvä keskustella lääkärin tai hoitajan kanssa, jos on jokin säännöllistä lääkitystä vaativa sairaus kuten diabetes.

Orlistaatti totuttaa rasvattomampaan ruokavalioon

Laihdutus ja painonhallinta ovat pitkäjänteisyyttä vaativia prosesseja. Orlistaatti voi auttaa painonpudotuksessa, mutta lisäksi se voi tukea terveelliseen, rasvattomaan ruokavalioon tottumisessa. 

Orlistat Sandoz on tarkoitettu aikuisten (yli 18-vuotiaiden) lihavuuden hoitoon, kun painoindeksi (BMI) on vähintään 28. Apteekistamme itsehoitotuotteena saatava Orlistat Sandoz on vahvuudeltaan 60 milligrammaa.

Tutkimusten mukaan 120 mg:n orlistaatti-annos ennen ateriaa tehostaa laihtumista vuoden aikana noin kolmen kilon verran. Vahvempi lääke (Xenical) on reseptilääke, mutta myös itsehoitolääkkeen käytöstä on hyvä keskustella lääkärin kanssa. 

Orlistaatin vaikutus perustuu siihen, että se estää rasvaa pilkkovan lipaasi-entsyymin toimintaa ohutsuolessa ja vähentää siten rasvan imeytymistä elimistöön. Orlistaatin käyttö vaatii kuitenkin aina myös ruokavaliomuutoksia, jotta pysyvä laihtuminen onnistuisi. 

Orlistaattia käytettäessä aterioiden energiasta saa tulla rasvasta enintään 30 prosenttia. Vähärasvaisen ruokavalion avulla vähennetään lääkkeen yleisiä haittavaikutuksia, joita ovat ulosteen rasvaisuus, ulostamispakko ja rasvaiset ulostetahrat. 

Jos haittavaikutuksia tulee, ne motivoivat vähentämään ruoasta saatavan rasvan määrää. Lääkkeen aiheuttamat haittavaikutukset voivat vähentää esimerkiksi suklaan syöntiä kokonaisesta levystä muutamaan palaan suklaata. Orlistaatin käyttö siis myös tukee uudenlaisten ruokailutottumusten oppimista.

Orlistaatti otetaan yleensä kolmesti päivässä ennen aterioita. Jos valmisteen unohtaa, sen voi ottaa vielä tunti aterian jälkeen. Rasvattomien aterioiden yhteydessä orlistaatista ei ole hyötyä.

Jos paino ei ala laskea 12 viikon kuluessa, valmisteen käytöstä on hyvä neuvotella lääkärin kanssa. Orslitat Sandozia ei tule käyttää yhtäjaksoisesti yli kuutta kuukautta.

Orlistat Sandoz saattaa heikentää joidenkin vitamiinien imeytymistä, joten hoidon aikana on suositeltavaa käyttää monivitamiinivalmistetta.

Orlistat Sandozia ei tule käyttää raskauden tai imettämisen aikana. Kilpirauhas- tai epilepsialääkkeitä käyttävien on keskusteltava orlistaatin käytöstä lääkärin kanssa.