Erikoissiteet ja -tuotteet

Apteekkimme erikoissiteitä arpeutuneen haavan hoitoon

Haavan hoitoon voidaan käyttää myös erikoissiteitä. Täältä löydät apteekkimme haavan hoidon erikoistuotteet. Haavanhoidon erikoistuotteita tarvitaan esimerkiksi arpeutuneiden haavojen hoidossa. Arven jälkihoito on tärkeää etenkin, jos ihmisellä on jo ennestään keloideja tai arpikeloideja eli arpikasvaimia, joita voi tulla leikkausarpeen, aknearpeen tai palovamman aiheuttamaan arpeen. Myös iholävistykseen voi tulla arven voimakasta liikakasvua. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 31

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Mepiform on ohut, joustava ja vedenkestävä itsekiinnittyvä silikonisidos arpien hoitoon. Se on tarkoitettu sekä ennaltaehkäisemään arpien ja arpikudoksen syntymistä haava-alueelle että vanhojen arpien häivyttämiseen. Silikonia sisältävät tuotteet saattavat ehkäistä arven liikakasvua ja jopa pienentää olemassa olevia arpia. 

Mepiformia voi käyttää vain parantuneiden, niin sanottujen suljettujen haavojen hoitoon. Silikonilevystä leikataan sopiva pala, joka ylettyy ainakin yhden senttimetrin arpialueen yli. Yhtä sidosta voi käyttää kerralla vuorokauden eli 24 tuntia, eli sidos on suositeltavaa poistaa kerran päivässä. Sen voi myös poistaa välillä esimerkiksi suihkun tai kylvyn ajaksi ja kiinnittää uudelleen. Tärkeää on, että hoidettavan alueen iho on kuiva ja puhdas. 

Vanhan arven hoitamiseen saattaa kulua aikaa 3–12 kuukautta. Hoitoaika riippuu esimerkiksi arven koosta ja arpikudoksen kunnosta. Pian hoidon aloittamisen jälkeen arvessa ilmennyt kutina alkaa helpottaa ja punaisuus vähentyä. Lopulta arpi myös laskeutuu. 

Mepiform-sidosta voi kokeilla käyttää myös häivyttämään jo olemassa olevia arpia. Käyttötapa on sama kuin tuoreen arpikudoksen hoidossa. Vanhan arven paraneminen kestää kuitenkin kauemmin kuin tuoreen haavan arpeutumisen ennaltaehkäisy.  

Muita haavan hoidon erikoissiteitä

Muita haavan hoidon erikoissiteitä ovat esimerkiksi vedenkestävä Hansaplast Med -suihkelaastari, jota voi käyttää pienille, ei-vuotaville haavoille ja naarmuille, sekä ihoa suojaava Mepilex Transfer -sidos, joka on mahdollista kiinnittää uudelleen. 

Mepilex Border -sidos on suunniteltu erityisesti erittäville haavoille. Siinä on monikerroksinen polyuretaanivaahtotyyny, joka imee eritteitä nopeasti. Lisäksi se voidaan jättää paikoilleen useiden päivien ajaksi ja tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää uudelleen. Mepilex Border on suunniteltu niin, ettei sidoksen poisto ja uudelleen kiinnitys vahingoita haava-aluetta tai sitä ympäröivää ihoa. 

Itsekiinnittyvästä pikasidoksesta, Meporen polyakrylaattipikasiteestä, voi leikata sopivan pituisen palan vähän tai kohtalaisesti erittävän haavan suojaksi.

Kaikenlaisten haavojen sitomiseen sopiva Sorbact Foam Gentle Border -haavaside sitoo haavasta haitallisia bakteereita, estää haavan tulehtumista ja edesauttaa haavan paranemista. Sorbactia voi siis käyttää myös erittäville haavoille. 

Sorbact Gel -sidoksen hydrogeeli kosteuttaa haavapintaa ja pehmittää ja irrottaa mahdollista haavan katepintaa. Sidos myös rauhoittaa haavakipua. Sorbact Gel -nauhasidos asetetaan haavalle sykerömäisesti kerroksittain. Sidos asetetaan vain haavan päälle. Se ei saa olla kosketuksissa terveen ihon kanssa. Ympäröivä iho tuleekin suojata ennen geelinauhan asettamista joko perusvoiteella tai sinkkisprayllä.