Kieli on hyvä puhdistaa hampaiden pesun yhteydessä

Muut suunhoitotuotteet sisältävät esimerkiksi kielenpuhdistimen (Gum Dual-Act), suunkostutustikut sekä limakalvon suojasuihkeen. Kielen puhdistaminen on osa suunterveydestä huolehtimista. Kielen pinnalle kertyy helposti valkoista katetta, jossa on samoja bakteereita kuin suussa muutenkin. Erityisen tärkeää kielen päivittäinen puhdistaminen hammaspesun yhteydessä on kuivasuisille ja niille, joilla on taipumusta pahanhajuiseen hengitykseen. Löydät apteekistamme myös Proxident Suunpuhdistustikut, joilla voi puhdistaa ja kostuttaa suuta. Ne sopivat erityisen hyvin hampaattoman suun limakalvojen hyvinvoinnista huolehtimiseen.

View as Ruudukko Luettelo

13 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

13 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

 

Suunhoitotuotteet

Muut suunhoitotuotteet sisältävät esimerkiksi kielenpuhdistimen (Gum Dual-Act), suunkostutustikut (Proxident) sekä limakalvon suojasuihkeen (Concquer).

Kielen puhdistaminen on osa suunterveydestä huolehtimista. Kielen pinnalle kertyy helposti valkoista katetta, jossa on samoja bakteereita kuin suussa muutenkin. Kieltä voi puhdistaa hammasharjalla tai Gum Dual-Act -kielenpuhdistimella, jossa on harjaosa ja kaavin.

Kuivasuisen on erityisen tärkeää puhdistaa kieltä säännöllisesti, sillä kuiva suu altistaa bakteerien kasvulle. Voit lukea lisää kuivan suun hoidosta täältä (Suu ja hampaat, Kuiva suu – Suun kuivuminen).

Kielen bakteeripeite voi olla myös syy pahanhajuiseen hengitykseen eli halitoosiin. Jos pahanhajuinen hengitys aiheuttaa ongelmia, kieli on hyvä puhdistaa säännöllisesti hammaspesun yhteydessä. Voit lukea lisää pahanhajuisesta hengityksestä täältä (Suu ja hampaat, Pahanhajuinen hengitys.)

Löydät täältä myös Proxident Suunpuhdistustikut, joilla voi puhdistaa ja kostuttaa suuta, kuiville limakalvoille tarkoitetun Concquer-suihkeen sekä esimerkiksi Gum Red-Cote -väritabletit, joiden väriaine auttaa havaitsemaan hampaisiin jääneen plakin.

Gum Dual-Act -kielenpuhdistin vähentää suun bakteereita

Kielen puhdistamiseen voi käyttää tavallista hammasharjaa, mutta löydät apteekistamme myös kielen puhdistukseen tarkoitetun Gum Dual-Act -kielenpuhdistimen.

Kieli pestään harjaamalla sitä nielusta kielenkärkeä kohti. Lämmin vesi auttaa bakteerien puhdistuksessa, joten harja on hyvä kastella lämpimällä vedellä.

Joidenkin ihmisten on hankala saada työnnettyä tavallinen hammasharja riittävän pitkälle nieluun, koska harja aiheuttaa oksennusrefleksin. Kielenkaavin voi silloin olla helpompi väline kielen puhdistamiseen.

Gum Dual-Act -kielenpuhdistimessa on toisella puolella kaksi riviä harjaksia ja toisella puolella kaksi kaavinriviä. Se poistaa kielestä plakkia ja bakteereita ja saa myös suun tuntumaan raikkaammalta. Puhdistin on suunniteltu nimenomaan kielen puhdistamiseen. Se on muotoilultaan litteä, eikä aiheuta kieltä puhdistettaessa yhtä herkästi oksennusrefleksiä kuin tavallinen hammasharja.

Proxident Suunpuhdistustikku suun limakalvojen puhdistukseen

Proxident Suunpuhdistustikulla voi puhdistaa ja kostuttaa suuta. Tikkuja käytetään esimerkiksi kuivasuisen kuivien ja ärtyneiden limakalvojen oireiden helpottamiseen.

Puhdistustikku voidaan kastella haalealla vedellä tai esimerkiksi fysiologisella suolaliuoksella. Erityisen hyvin Proxident suunpuhdistustikku soveltuu hampaattoman suun limakalvojen puhdistukseen.

Pakkaus sisältää 50 kpl muovisia suunpuhdistustikkuja, joiden päässä on vaahtomuovia eli superlonia (superlonipäinen suunpuhdistustikku).

Suunsuojasuihke ja maitohappobakteereita suun hyvinvointiin

Concquer-suihke on tarkoitettu suun limakalvoille. Se suojaa suun ja nielun kuivia tai ärtyneitä limakalvoja. Suihketta käytetään myös esimerkiksi syöpähoitojen aiheuttamiin suun limakalvojen oireisiin. 

Gum Red-Cote -väritabletit on suunniteltu helpottamaan hampaisiin jääneen plakin havaitsemista. Väritabletti värjää hampaan pinnalla olevan plakin punaiseksi ja näyttää hampaiden huonosti puhdistetut kohdat.

Aikuisten ja lasten BioGaia Prodentis -maitohappobakteerivalmisteet on suunniteltu suun hyvinvointiin. Valmisteen sisältämät maitohappobakteerit kuuluvat suun mikrobistoon.

Toothguide Aikuiset Plus on maitohappobakteeria ja propionihappobakteeria sisältävä valmiste, jota käytetään aikuisten suun hiivaongelmien hoitoon. Se sisältää myös D3-vitamiinia ja ksylitolia.

Gelorevoice-kurkkutabletit on tarkoitettu suun ja nielun ärsyyntyneiden limakalvojen hoitoon. Ne suojaavat limakalvoja, jotka ovat ärtyneet esimerkiksi paljosta puhumisesta, suuhengityksestä tai ilmastoinnin aiheuttamasta kuivasta ilmasta. Imeskelytabletti otetaan ruokailun jälkeen ja niitä voi ottaa enintään kuusi päivän aikana.