Jalkojen hoitovälineet ja hoitotuotteet

Jalkojen hoitovälineillä huolehdit jalkojen hyvinvoinnista

Jalkojen hoitovälineisiin ja -tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi varpaanerottajat, liikavarvaslaastarit, geelisukat, haavalakka (Wound Away) ja lampaanvilla. Jalkojen hoidossa on tärkeintä muistaa päivittäinen rasvaus, etteivät jalkapohjien ihon luonnolliset kovettumat pääse paksuuntumaan liikaa tai kuivumaan ja halkeilemaan.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 101

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 101

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Myös tukipohjalliset (MillsScholl) voivat auttaa vähentämään kovettumia ja känsien syntyä, kun esimerkiksi päkiän alueelle ei kohdistu liiallista painetta ja hankausta. Löydät apteekistamme myös tukisukat (Apteekki Hoid), jotka tukevat jalkojen verenkiertoa ja ehkäisevät esimerkiksi suonikohjujen syntyä... 

Jalkojen hoitovälineet ja -tuotteet

Jalkojen hoitovälineistä ja -tuotteista löydät apuvälineet monenlaisiin jalkojen vaivoihin. 

Jalkojen hoitovälineisiin ja -tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi varpaanerottajat, liikavarvaslaastarit, geelisukat, haavalakka ja lampaanvilla. 

Jalkojen hoidossa on tärkeintä muistaa päivittäinen rasvaus, etteivät jalkapohjien ihon luonnolliset kovettumat pääse paksuuntumaan liikaa tai kuivumaan ja halkeilemaan. 

Myös tukipohjalliset voivat auttaa vähentämään kovettumia ja esimerkiksi känsien syntyä. Pohjalliset jakavat jalkapohjiin tulevaa rasitusta niin, ettei hankausta ja painetta synny liikaa esimerkiksi päkiään. 

Löydät apteekistamme myös Apteekki Hoid -tukisukat, jotka tukevat jalkojen verenkiertoa, alentavat laskimopainetta ja ehkäisevät suonikohjujen, veritulppien ja pinnallisten laskimotukosten syntyä. 

Tukisukkia käytetään esimerkiksi seisomatyössä tai lentokoneessa matkustettaessa, kun on istuttava pitkiä aikoja. Ne auttavat myös hoitamaan suonikohjuja, joihin liittyy kipu- ja turvotusoireita.

Voit lukea lisää tukisukista ja niiden käytöstä täältä (Tukisukat – Kompressiosukat – Lentosukat).

Kovettumien hoito ja ennaltaehkäisy

Jalkojen ihon paksuuntuminen on luonnollinen ilmiö. Jalkoja on kuitenkin tärkeä hoitaa, jotta kovettumat eivät kuivu ja ala halkeilla. Hankaus ja paine voivat synnyttää myös kivuliaita känsiä. Voit lukea lisää känsistä täältä (Syylät ja känsät). 

Päivittäisen rasvauksen lisäksi känsien ja koventuneen ihon syntyä voi ehkäistä kunnollisilla, hyvin istuvilla kengillä. Kantapäähän kohdistuvaa rasitusta voidaan vähentää myös esimerkiksi kantapääkupeilla. 

Mills Kantapääkupissa on erikoispehmeä silikonityyny, joka vähentää kantaluuhun kohdistuvaa kuormitusta ja vähentää kipua. Kun kuormitus jakautuu tasaisemmin koko jalalle, kantapään ihon paksuuntuminen vähenee. Kantapääkuppeja voi käyttää myös plantaarifaskiitin hoidossa. 

Mills Geelisukissa (ce merkitty) on kantapään kohdalla geeliä, josta leviää iholle hoitavia öljyjä. Sukkia käytetään 2–3 tuntia päivittäin halkeilevan ihon hoitoon. Kosteuttavat geelisukat voi pestä käsin saippualla kädenlämpöisessä vedessä. Ihoa kosteuttava vaikutus riittää noin 50 hoitokertaan. Sukkien käyttöä ei suositella, jos jaloissa on verenkiertohäiriötä.

Erityisesti diabetesta sairastavilla, joilla jalat haavautuvat herkästi, kovettumien hoito on tärkeää. Jalkojen paksuuntunutta ihoa voi hoitaa myös jalkakylvyillä, mutta liiallista jalkojen liottamista tulee välttää. 

Mills Jalkakylpysuola on antiseptinen jalkakylpy, jota voi käyttää myös ennaltaehkäisemään jalkojen sieni-infektioiden uusiutumista. Mills Jalkakylpysuola on hajusteeton ja sopii käytettäväksi koko perheelle. 

Voit lukea lisää jalkojen sieni- ja bakteeritulehduksista ja niiden hoidosta täältä (Sieni- ja bakteeritulehdukset). 

Jalkakylvyn jälkeen jalat tulee kuivata huolellisesti. Varvasvälien kuivaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, ettei varpaiden välien iho haudu. Saat apteekistamme varvasvälien kuivaamista helpottamaan esimerkiksi lampaanvillaa. 

Mills Lampaanvilla on erikoispuhdistettua villaa, joka imee kosteutta tehokkaasti ja estää ihon hautumista esimerkiksi varvasväleissä. Lampaanvillaa voi käyttää myös suojaamaan varpaiden ihoa kenkien aiheuttamilta hankaumilta. Se sopii myös varpaiden lämmikkeeksi. 

Jos jalkojen kovettumat halkeilevat ja niihin tulee haavaumia, Wound Away -haavalakka voi vähentää haavan kipua ja nopeuttaa ihon parenemista. 

Tukipohjalliset vähentävät kovettumien ja känsien syntymistä

Kengän tukipohjalliset helpottavat selkä- ja jalkakipuja ja vähentävät jalkapohjien kovettumien ja känsien syntymistä. Löydät apteekistamme laajan valikoiman Schollin ja Millsin tukipohjallisia. 

Ennen tukipohjallisten käyttöä on varmistettava, että pohjallinen sopii kenkään. Pohjallisen tulee aina asettua kunnolla kengän pohjaan. Tarvittaessa kengän oman pohjallisen voi poistaa tai tukipohjallista voi muotoilla kenkään sopivammaksi. 

On normaalia, että jalan tottuminen uudenlaiseen pohjalliseen ja sen tuomaan asennon muutokseen vie aikaa. Tarvittaessa pohjallisten käyttöä voi harjoitella lyhyen ajan kerrallaan. Jos pohjalliset kuitenkin aiheuttavat kipua pidempään, on hyvä kysyä neuvoa tukipohjallisten käytöstä lääkäriltä tai apteekkimme henkilökunnalta.

Mills tukipohjallinen on suunniteltu kipeytyneille päkiöille. Se keventää päkiän alueen kuormitusta ja vähentää jalkapohjien kovettumien muodostumista. Pohjallisten materiaali ehkäisee myös hajun muodostumista ja pitää jalat raikkaina koko päivän. Mills pohjalliset voi pestä. 

Scholl GelActiv Everyday -pohjalliset on suunniteltu vähentämään jalkapohjiin kohdistuvaa rasitusta. Geelipohjalliset lievittävät pieniäkin iskuja ja vähentävät ylimääräistä kuormitusta. Pohjallisia voi käyttää päivittäin. 

Scholl pohjallinen Kantapää vaimentaa jänteisiin ja nivelsiteisiin kohdistuvia iskuja ja helpottaa sen avulla kantapääkipua. Kaksinkertainen kerros pehmentävää ja joustavaa geeliä tukee jalkaa ja lievittää plantaarifaskiittin ja luupiikkien aiheuttamaa kantapään kipua. Voit lukea lisää plantaarifaskiitista täältä (Liikunta ja urheilu).

Jalkapohjien kovettumien ja etenkin känsien synty voi johtua jalan asentovirheistä. Scholl Jalkaholvi ja päkiä Pehmeä -pohjallinen lievittää laskeutuneen jalkaholvin aiheuttamaa painetta. Kovettumien ja känsien syntyä ehkäistään jakamalla jalkapohjaan kohdistuvaa painetta ja hankausta tasaisesti. 

Suojat varpaiden hiertymien ehkäisemiseksi

Apteekissamme on laaja valikoima suojia estämään varpaiden hiertymiä. 

Comforsil Varvastuppi on varpaissa käytettävä silikoninen suoja, joka vaimentaa varpaan päähän kohdistuvaa painetta ja lievittää kuormituksesta johtuvaa kipua. Varvastuppi vähentää varpaiden hiertymiä sekä ehkäisee känsien ja kynsivaurioiden syntyä. 

Mills Suojatuppi Varpaille on ohut kangastuppi, jossa on geelikärki. Se ehkäisee kovettumia ja kynsien vaurioita. Mills Suojatuppi myös hoitaa kovettunutta ihoa ja sopii esimerkiksi irronneen kynnen suojaamiseen. 

Mills Ihonsuojaputki on suunniteltu samaan tarkoitukseen kuin varvastuppi, mutta siitä voi leikata tarvittavan kokoisen palan. Mills Ihonsuojaputken materiaali on hengittävää vaahtomuovia, jossa on 100 % puuvillavuori. Ihonsuojaputkea voi käyttää sekä varpaiden että sormien ihon suojaamiseen. 

Varpaiden ja sormien tuppia tai suojia ei tule käyttää avohaavojen päällä eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. 

Mills Varvaskampa sekä suojaa varpaiden välistä ihoa että tukee kevyesti varpaiden asentoa. Vaahtomuovista valmistettu varvaskampa ehkäisee varvasvälien hautumista. Sitä käytetään esimerkiksi nopeuttamaan varvasvälien kuivumista ja hoitotoimenpiteiden aikana. Kamman voi pestä muutamaan kertaan.