Ihottuma - kortisonivoide ja -geelit

Ihottuma - kortisonivoide ja -geelit

Kortisonivoide hoitaa ihottumia ja ihon tulehduksia

Kortisonivoiteet ja -geelit sisältävät tulehdusta lievittävää hydrokortisonia. Iho voi oireilla esimerkiksi auringon UV-säteilyn takia tai hyönteisten pistoksista ja puremista. Hydrokortisonivoide on mieto kortisonivoide, minkä vuoksi sen satunnainen käyttö iho-oireiden hoitoon on turvallista.

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Saat apteekistamme hydrokortisonia sisältävän Hydrocortison-voiteen. Pantyson-voide sisältää lisäksi dekspantenolia ja Terracort antibioottia (oksitetrasykliini). Mietoja kortisonivoiteita voi käyttää allergisten ihottumien, auringon polttaman ihon, hyönteisten puremien ja vaippaihottumien hoitoon, mutta ei iho-oireisiin, jotka ovat bakteerien, sienten tai virusten aiheuttamia... 

Kortisonivoide ja -geelit

Kortisonivoiteet ja -geelit sisältävät hydrokortisonia, joka auttaa lievittämään allergisten ihottumien oireita. Iho voi oireilla esimerkiksi auringon UV-säteilyn takia tai hyönteisten pistoksista ja puremista. 

Kortisoni on tehokas lääke moniin sairauksiin, sillä on paikallinen tulehdusta vähentävä vaikutus. Vahvat kortisonivoiteet voivat aiheuttaa liikaa käytettyinä haittavaikutuksia, kuten ihon ohenemista ja arpijuovia. Kortisonia imeytyy myös verenkiertoon, minkä takia kortisonivoiteita tulee käyttää pitkäaikaisesti vain lääkärin määräyksestä. 

Hydrokortisonivoide on mieto kortisonivoide, minkä vuoksi sen satunnainen käyttö iho-oireiden hoitoon on turvallista. Lyhytaikaiselle käytölle ei ole esteitä myöskään raskaana olevilla. Lääkärin määräämänä reseptillä on vahvempia kortisonivoiteita, joiden käyttöä lääkäri harkitsee tarvittaessa.

Mietoja kortisonivoiteita voi käyttää allergisten ihottumien, auringon polttaman ihon, hyönteisten pistosten ja puremien sekä vaippaihottumien hoitoon, mutta ei iho-oireisiin, jotka ovat bakteerien, sienten tai virusten aiheuttamia. 

Hydrocortison ja Pantyson -voiteet lievittävät tulehdusta

Kortisonivoiteita käytetään ihon paikallisia tulehduksia lievittämään. Hydrocortison-emulsiovoiteet ovat itsehoitovalmisteita. Saat apteekistamme Hydrocortison 0,5, 1 ja 2,5 % vahvuisina voiteina.

Hydrocortison emulsiovoiteita käytetään muiden paikalliskortikosteroidien tavoin monenlaisiin allergisiin ja muusta ärsytyksestä johtuviin vaivoihin kuten esimerkiksi auringon polttaman ihon hoitoon, hyönteisten puremiin sekä lasten taiveihottuman ja lyhytaikaisesti myös vaippaihottuman hoitoon. 

Voit lukea lisää hyönteisten pistoista ja puremista täältä (Hyönteisten pistot ja puremat), ihon suojaamisesta auringolta täältä (Aurinkovoiteet ja aftersun-tuotteet) sekä vaippaihottuman hoidosta täältä (Vauvan ihonhoito ja pesu). 

Voidetta levitetään oireilevalle ihoalueelle 1–3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää tavallisesti voitelu kerran päivässä. Yhtäjaksoisesti voidetta saa käyttää lapsilla enintään kolme viikkoa ja aikuisilla enintään neljä viikkoa. 

Hydrocortison-valmisteita ei saa käyttää haavojen hoitoon eikä rikkoutuneelle iholle. Valmisteen joutumista silmiin pitää myös varoa. 

Pantyson-emulsiovoide sisältää myös hydrokortisonia. Pantysonin toisena vaikuttavana aineena on dekspantenoli, joka muuttuu iholla B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. 

Kuten Hydrocortison-voidetta Pantysonia käytetään auringon polttaman ihon hoitoon, hyönteisten puremiin ja lyhytaikaisesti myös lasten taiveihottuman hoitoon. 

Pantyson-voidetta levitetään hoidettavalle ihoalueelle 2–3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää voitelu kerran päivässä. Myös Pantysonia voi käyttää lyhytaikaisesti raskauden aikana. 

Terracort-voide sisältää myös antibioottia

Terracort-voiteen vaikuttavana aineena on tulehdusta lievittävän hydrokortisonin lisäksi antibiootti nimeltä oksitetrasykliini. Voidetta käytetään erilaisten iho-oireiden kuten ihotulehdusten lyhytaikaiseen hoitoon.

Terracort sopii auringonpolttaman ihon ja hyönteisten pistojen sekä pienten palovammojen ja haavojen hoidon lisäksi säärihaavojen hoitoon. 

Voidetta levitetään puhtaalle iholle 2–3 kertaa päivässä. Vaikutusta voi lisätä peittämällä ihoalueen siteellä. 

Terracort ei sovi käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana, sillä voiteen sisältämä oksitetrasykliini voi vaikuttaa haitallisesti lapsen hampaiden kehitykseen. Samasta syystä voiteen käyttöä ei suositella alle 7-vuotiaille lapsille.