Ketoprofeeni

Ketoprofeeni on kivun ja kuumeen hoidon tulehduskipulääke


Ketoprofeeni on tulehduskipulääke kuten ibuprofeeni ja asetyylisalisyylihappo. Se lievittää muun muassa päänsärkyä, hammassärkyä, kuukautiskipuja, lihassärkyä ja nivelkipuja. Ketoprofeenia käytetään myös migreenin, nivelreuman, selkärankareuman, nivelrikon ja kihtikivun itsehoitoon. Lääke laskee myös kuumetta ja se soveltuu flunssan ja influenssan oireiden hoitoon.

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ketoprofeenia käytetään lisäksi kuten muita tulehduskipulääkkeitä lievittämään vammojen ja leikkausten jälkeistä kipua ja turvotusta.

Saat apteekistamme ketoprofeenia tuotenimillä Ketorin ja Keto. Molemmissa valmisteissa on 25 mg:aa ketoprofeenia.

Ketorin (25 mg) tai Keto (25 mg) tablettien enimmäisannostus on aikuisille ja yli 12-vuotiaille yksi tabletti 1–3 kertaa vuorokaudessa. Enimmäisannosta (kolme tablettia vuorokaudessa) ei saa ylittää, eikä muita tulehduskipulääkkeitä tule käyttää yhtä aikaa Ketorinin tai Keton kanssa. Ketoprofeeni saattaa ärsyttää vatsaa, eikä sitä tule käyttää itsehoidossa pitkiä aikoja.

Ketorin- ja Keto-tabletit otetaan nesteen kanssa. Ruokailu ei vaikuta lääkeaineen imeytymiseen, mutta ruuansulatuskanavan ärsytyksen vähentämiseksi lääke on hyvä ottaa ruokailun yhteydessä.

Ketoprofeenivalmisteita on saatavilla tabletteina ja kuumaan veteen liuotettavana jauheena.

Ketoprofeenin haittavaikutukset

Ketoprofeenilla on samat haittavaikutukset kuin muilla tulehduskipulääkkeillä, eli ruuansulatuskanavan häiriöt, kuten ylävatsavaivat, pahoinvointi, vatsakipu ja oksentelu. Se voi siis aiheuttaa liikaa käytettynä tai pitkäaikaisessa käytössä mahahaavan tai lääkepäänsäryn.

Ketoprofeeni saattaa lisäksi heikentää ajokykyä ja kykyä käyttää koneita, koska se saattaa aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai kouristuksia.

Lääkkeen sopivuus on varmistettava pakkausselosteesta, apteekistamme tai lääkäriltä, jos on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käyttää muita lääkkeitä.

Lääkäriltä on syytä kysyä neuvoa ennen ketoprofeenin käyttöä, jos on raskaana tai imettää tai epäilee olevansa raskaana tai suunnittelee lapsen hankkimista. Tulehduskipulääkkeet voivat vaikeuttaa raskaaksi tulemista. Vaikutus poistuu, kun lääkkeen käytön lopettaa.

Ketoprofeenin käyttöä on vältettävä

- jos käyttää veren hyytymistä estäviä lääkkeitä (esim. varfariini), koska yhteiskäyttö lisää verenvuotoriskiä

- tupakoinnin ja alkoholin käytön yhteydessä, koska ne voivat lisätä ketoprofeenin ruuansulatuskanavaan kohdistuvia haittavaikutuksia