Raskausarvet ehkäisy, hoito ja muut tuotteet

Raskausarvet ehkäisy, hoito ja muut tuotteet

Raskausarpien syntyä voi ehkäistä rasvaamalla ja hieromalla

Raskausarpia eli arpijuovia syntyy, kun iho ei ehdi venyä painonnousun mukana ja sidekudos repeää. Arpijuovat ovat vaarattomia ja ne vaalenevat ajan kuluessa. Raskausarpien häivyttäminen jälkikäteen on hankalaa, mutta niiden syntyä voi ehkäistä hieromalla ja rasvaamalla ihoa. 

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Raskausarvet niiden hoito ja muut raskausajan tuotteet

Raskausarpia eli arpijuovia syntyy, kun iho ei ehdi venyä riittävästi ja sidekudos repeää. Useimmiten raskausarpia tulee raskaudenaikaisen painonnousun takia. Myös muu nopea painonnousu ja nuoruuden nopea pituuskasvu voivat aiheuttaa raskausarpia. Raskauden aikana raskausarpia tulee lähes kaikille. Tyypillisimmät arpialueet ovat rinnat ja vatsa. Arpijuovat ovat oireettomia sekä syntyessään että myöhemmin ja niistä on lähinnä kosmeettista haittaa. Juovat ovat alkuun punoittavia, mutta ne vaalenevat ajan kuluessa. Raskausarpien häivyttäminen jälkikäteen on melko hankalaa, mutta niiden syntyä voi yrittää ehkäistä hieromalla ja rasvaamalla arpijuoville alttiita alueita. 

Raskauden aikana raskausarpia tulee lähes kaikille. Tyypillisimmät arpialueet ovat rinnat ja vatsa. Nuorista naisista puolella on kuitenkin arpijuovia jo ennen mahdollisia raskaudenaikaisia muutoksia. Miehistä arpijuovia tulee noin kolmasosalle. Nuorena tulleet arpijuovat liittyvät yleensä pituuskasvuun. 

Arpijuovat ovat oireettomia sekä syntyessään että myöhemmin ja niistä on lähinnä kosmeettista haittaa. Juovat ovat alkuun punoittavia, mutta ne vaalenevat ajan kuluessa. Selän juovat ovat poikittaisia, reisien ja kylkien sekä vatsan alueen juovat yleensä pitkittäissuuntaisia. 

Raskausarpien häivyttäminen jälkikäteen on melko hankalaa, mutta niiden syntyä voi yrittää ehkäistä hieromalla ja rasvaamalla arpijuoville alttiita alueita. Hieronnassa käytetään pyörivää liikettä. 

Lääkäri voi määrätä raskausarpien hoitoon tretinoiinivoidetta (Avitcid), jonka tavallisin käyttökohde on akneiho. Voidetta ei kuitenkaan voi käyttää raskauden aikana. Imetysaikaisesta käytöstä tulee keskustella lääkärin kanssa, koska tretinoiinin imeytymisestä äidinmaitoon ei ole riittävää tutkimustietoa. 

Arpijuovia voidaan hoitaa myös laserhoidoilla heti arpien synnyttyä, kun ne ovat vielä punoittavia. 

Löydät täältä apteekkimme raskausarpien ehkäisyyn tarkoitetut voiteet. 

Raskausarpien ehkäisy - voiteet ja öljyt

Sebamed Anti-Stretch Mark Cream on tarkoitettu vähentämään raskausarpien syntymistä. Se sopii myös teini-ikäiselle kasvun aiheuttamien arpijuovien ehkäisyyn. Voide sisältää avokadoöljyä ja sheavoita. Siinä on mieto tuoksu, eikä se tahraa vaatteita. Voiteen käyttö suositellaan aloitettavan jo heti raskauden alussa. Voidetta hierotaan kahdesti päivässä pyörivin liikkein alueille, joille raskausarpia tyypillisesti tulee.

Weleda Stretch Mark Massage Oil -vartaloöljy on suunniteltu raskaudenaikaiseen käyttöön vähentämään arpijuovien syntyä. Öljyä hierotaan iholle 2–3 kertaa päivässä pyörivin liikkein. Käyttö suositellaan aloitettavan kolmannen raskauskuukauden jälkeen ja sitä tulisi jatkaa synnytyksen jälkeen vähintään kolmen kuukauden ajan. 

A-Derma Epitheliale AH Duo Massage -geelin tarkoitus on vähentää raskausarpien näkymistä hillitsemällä niiden punoitusta. Geeliä hierotaan iholle päivittäin pyörivin liikkein useiden minuuttien ajan. 

ACO Repairing Skin Oil on niin sanottu kuivaöljy, jota voi käyttää vartalon lisäksi kasvoille. Se sopii myös herkälle iholle. Öljyä hierotaan iholle kahdesti päivässä pyörivin liikkein. Käyttösuositus raskausarpien ehkäisyyn on raskauden kolmannelta kuukaudelta alkaen. 

Bio-Oil-ihonhoitoöljy sopii herkälle iholle ja sitä voi käyttää sekä vartalolle että kasvoille. Arpijuovien vähentämisen lisäksi öljy on suunniteltu lieventämään ihonvärin epätasaisuuksia. Bio-Oil-öljy sisältää kehäkukka-, laventeli-, rosmariini- ja kamomillaöljyjä sekä A- ja E-vitamiineja. Sitä on saatavilla eri kokoisissa pakkauksissa: 60 ml, 125 ml ja 200 ml. 

Globe Hope By Mia Höytö Silkki -vartalovoide sopii erittäin kuivalle iholle ja kosteuttaa ihon pitkäkestoisesti. Voidetta levitetään iholle aamuin illoin. Voide on suunniteltu ehkäisemään raskausarpia, mutta se sopii myös vauvan ihonhoitoon ja hierontaöljyksi.