Ihonhoito

Säännöllinen ihonhoito auttaa pitämään huolta ihosta

Löydät meiltä itsehoitovalmisteita kaikenlaiseen ihonhoitoon olisi ihosi sitten kuiva tai rasvainen. Esimerkiksi kuivan ihon hoitamiseen soveltuvat muun muassa perusvoiteet , B-vitamiini voiteet ja pehmentävät voiteet. Myös esimerkiksi lievää aknea, varvasvälisilsaa ja huuliherpestä voi hoitaa sopivilla itsehoitotuotteilla.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 683

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. 3M Cavilon ihonsuojavoide pitkäkestoinen 92 g
  Tarjoushinta 22,86 € Normaalihinta 28,58 €
 2. A-Derma Cytelium drying spray 100 ml
  Tarjoushinta 11,57 € Normaalihinta 14,46 €
 3. A-Derma Dermalibour+ barrier cream 100 ml
  Tarjoushinta 14,96 € Normaalihinta 18,70 €
 4. A-Derma Dermalibour+ cream 50 ml
  Tarjoushinta 7,50 € Normaalihinta 9,38 €
 5. A-Derma Dermalibour+ foaming gel 250 ml
  Tarjoushinta 12,50 € Normaalihinta 15,62 €
 6. A-Derma Epitheliale AH Duo massage 40 ml
  Tarjoushinta 13,29 € Normaalihinta 16,61 €
 7. A-Derma Exomega Control balm 200 ml
  Tarjoushinta 17,69 € Normaalihinta 22,11 €
 8. A-Derma Exomega Control cream 200 ml
  Tarjoushinta 17,69 € Normaalihinta 22,11 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. A-Derma Lip Balm stick 4 g
  Tarjoushinta 4,22 € Normaalihinta 5,28 €
 2. A-Derma Primalba nappy cream 100 ml
  Tarjoushinta 8,20 € Normaalihinta 10,25 €
 3. AbiCare ACNE Emulsiovoide aknen oireisiin 30 ml
  Tarjoushinta 14,68 € Normaalihinta 18,35 €
 4. ABSOLUT TORR 35 ML
  Tarjoushinta 9,42 € Normaalihinta 11,78 €
 5. Absolut Torr Roll-on 25 ml
  Tarjoushinta 12,30 € Normaalihinta 15,38 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 683

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Perusvoiteita käytetään kosteuttamaan kuivaa ihoa. Löydät valikoimastamme sopivat perusvoiteet eri vuodenajoille ja erilaisille ihotyypeille. B-vitamiinivoiteet taas hoitavat kuivaa ihoa ja auttavat pienten ihovaurioiden korjaamisessa.

Iho on ihmisen kehon suurin elin. Iho suojaa kehoa infektioilta, ja ihon hyvinvointi on merkittävä osa ihmisen terveyttä. Iho on suoraan tekemisessä niin auringonvalon, tuulen, pakkasen kuin saasteiden kanssa. Siksi ihoa ei kannata unohtaa vaan se ansaitsee huolenpitoa siinä, missä keho muutenkin.

Pohjoiset olosuhteet laittavat ihon koville

Talven tuulet ja pakkaset voivat olla iholle todellinen koetus, varsinkin kun samaan aikaan lämmitys kuivuttaa myös sisäilmaa. Pakkasilman koettelema iho saattaakin talvella tuntua kuivalta ja kireältä. Monen iho tarvitseekin talvella enemmän hoivaa kuin kesällä.

Talvella kannattaa muistaa huolehtia ihon kosteuttamisesta etenkin pesun jälkeen. Ihon huolellinen rasvaus perusvoiteella auttaa ihoa säilyttämään kosteutta. Talviaikaan voi myös ihoa pestessä vaihtaa saippuan kosteuttavaan perusvoiteeseen.

Jos iho kuivuu talvella kovasti, voi olla hyödyllistä kosteuttaa ihoa aamuin illoin. Aamuisin toimii usein kevyempi, kosteuttava perusvoide ja iltaisin ihoa voi hemmotella hoitavammalla perusvoiteella.

Muista suojata iho myös auringolta

Kesällä iho yleensä selviää vähemmällä hoidolla kuin talvella. Kesällä, ja jo kevättalven kirkkailla hangilla kannattaa kuitenkin muistaa, että auringon UV-säteily on iholle haitallista.

Iho kannattaakin suojata auringolta huolellisesti, ensisijaisesti peittävällä vaatetuksella. Silloin kun ihon suojaaminen vaatteilla ei syystä tai toisesta onnistu, kannattaa käyttää tehokasta aurinkosuojavoidetta. Liiallinen UV-säteily altistaa syövälle ja vanhentaa lisäksi ihoa sekä aiheuttaa ihon rypistymistä.

Aurinkovoiteet ja -rasvat ovat koko perheen suoja auringon haittavaikutuksia vastaan. Ne ovat etenkin keväällä ja kesällä tärkeä osa ihonhoitoa. Löydät valikoimastamme aurinkosuojatuotteita kaikenikäisille lapsista ikääntyvän ihon tarpeisiin. Myös herkän ihon suojaamiseen löytyy omat tuotteensa.

Kesällä kuljetaan useammin lyhyissä vaatteissa, joten iho joutuu koville myös hyönteisten pistojen, naarmujen ja kolhujen vuoksi. Hyvin hoidettu ja terve iho ottaa pienet iskut varstaan parhaite, joten ihosta kannattaa myös kesäaikaan huolehtia hyvin.

Ihonhoitotuotteistamme löydät myös miedot kortisonivoiteet, jotka soveltuvat erilaisten iho-ongelmien kuten allergisen ihottuman, taiveihottuman tai auringon polttaman ihon itsehoitoon.

Huulivoiteet taas on suunniteltu huulten ihonhoitoon ja niitä löytyy sävytettynä sekä ilman sävyä. Osassa huulivoita on myös UV-suoja auringon haittavaikutuksia vastaan.

Akneiholle omat ihonhoitovalmisteet

Akne on ihosairaus, jonka oireita ovat mustapäät ja finnit. Akne puhkeaa tyypillisesti murrosiässä ja sitä pidetäänkin usein nimenomaan nuorten vaivana. Totuus on kuitenkin se, että myös monet aikuiset kärsivät aknesta. Akne on talirauhasen tulehdus, jonka aiheuttavat ihon normaalikasvustoon kuuluvat bakteerit.

Aknea esiintyy yleensä eniten kasvoilla, selässä ja rintakehässä. Akneihoa kannattaa hoitaa juuri siihen tarkoitetuilla ihonhoitovalmisteilla, joita käytetään säännöllisesti kaikilla niillä ihoalueilla, joilla aknea esiintyy. Huolellinen ihonhoito- ja puhdistus voi myös auttaa ennaltaehkäisemään aknea.

Akneihosta kärsivän kannattaa muistaa, että iho voi aknesta huolimatta kuitenkin olla myös pintakuiva. Aknesta kärsivän täytyy siis muistaa huolehtia myös ihon riittävästä kosteutuksesta, ettei iho pääse kuivumaan liikaa.

Vaikean aknen kohdalla kannattaa kääntyä ensin lääkärin puoleen, ja sen jälkeen hoitaa sitä lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Lievää aknea sen sijaan voi ensin yrittää hoitaa itsehoitotuotteilla, mutta lääkärin puoleen kääntymistä ei kannata turhaan viivyttää. Ajoissa aloitetun aknen hoidon avulla voidaan estää pysyvien aknearpien muodostuminen. Aknea voidaan hoitaa monin eritavoin, ja ihotautilääkäri auttaa valitsemaan parhaan tavan

Jos tarvitset apua oikean ihonhoitotuotteen valitsemisessa, saat oikeiden tuotteiden valitsemiseen apua apteekista.