Ihonhoito

Ihonhoito

Apteekkimme ihonhoitotuotteet auttavat hoitamaan ihoasi hellävaroin. Löydät valikoimastamme sopivat ihonhoitotuotteet niin kuivan, rasvaisen kuin herkän ihon hoitamiseen. Tarvittaessa autamme sinua mielellämme sopivimman tuotteen valitsemisessa.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 833

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 833

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Säännöllinen ihonhoito auttaa pitämään huolta ihosta

Löydät meiltä itsehoitovalmisteita kaikenlaiseen ihonhoitoon oli ihosi sitten kuiva tai rasvainen. Esimerkiksi kuivan ihon hoitamiseen soveltuvat muun muassa perusvoiteet , B-vitamiini voiteet ja pehmentävät voiteet. Myös esimerkiksi lievää aknea, varvasvälisilsaa ja huuliherpestä voi hoitaa sopivilla itsehoitotuotteilla.

Perusvoiteita käytetään kosteuttamaan kuivaa ihoa. Löydät valikoimastamme sopivat perusvoiteet eri vuodenajoille ja erilaisille ihotyypeille. B-vitamiinivoiteet taas tuovat kosteutta ihoon ja hoitavat näin kuivaa ihoa. Ne auttavat myös pienten ihovaurioiden korjaamisessa.

Iho on ihmisen kehon suurin elin. Iho suojaa kehoa infektioilta, ja ihon hyvinvointi onkin merkittävä osa ihmisen terveyttä. Iho on suoraan tekemisessä niin auringonvalon, tuulen, pakkasen kuin saasteiden kanssa. Siksi ihoa ei kannata unohtaa vaan se ansaitsee huolenpitoa siinä, missä keho muutenkin. Eri vuoden aikoina iho tarvitsee erilaista hoitoa. Kannattaa myös käyttää aikaa siihen, että löytää omalle iholleen sopivat ihonhoidon rutiinit.

Pohjoiset olosuhteet laittavat ihon koville

Talven tuulet ja pakkaset voivat olla iholle todellinen koetus, varsinkin kun samaan aikaan lämmitys kuivuttaa myös sisäilmaa. Pakkasilman koettelema iho saattaakin talvella tuntua kuivalta ja kireältä. Monen iho tarvitseekin talvella enemmän hoivaa kuin kesällä.

Talvella kannattaa muistaa huolehtia ihon kosteuttamisesta etenkin pesun jälkeen. Ihon huolellinen rasvaus perusvoiteella auttaa ihoa säilyttämään kosteutta. Talviaikaan voi myös ihoa pestessä vaihtaa saippuan kosteuttavaan perusvoiteeseen, ja tuoda näin entistäkin enemmän kosteutta ihoon.

Jos iho kuivuu talvella kovasti, voi olla hyödyllistä kosteuttaa ihoa aamuin illoin. Aamuisin toimii usein kevyempi, kosteuttava perusvoide ja iltaisin ihoa voi hemmotella hoitavammalla perusvoiteella. Näin ihon kunto säilyy hyvänä läpi talven. Omalle talvi-iholle sopivat tuotteet löydät parhaiten kokeilemalla.

Muista suojata iho myös auringolta

Kesällä iho yleensä selviää vähemmällä hoidolla kuin talvella. Kesällä, ja jo kevättalven kirkkailla hangilla kannattaa kuitenkin muistaa, että auringon UV-säteily on iholle haitallista.

Iho kannattaakin suojata auringolta ja sen UV-säteilyltä huolellisesti, ensisijaisesti peittävällä vaatetuksella. Silloin kun ihon suojaaminen vaatteilla ei syystä tai toisesta onnistu, kannattaa käyttää tehokasta aurinkosuojavoidetta. Liiallinen UV-säteily altistaa syövälle ja vanhentaa lisäksi ihoa sekä aiheuttaa ihon rypistymistä ja saattaa aikaistaa ikääntymisen merkkejä iholla.

Aurinkovoiteet ja -rasvat ovat koko perheen suoja auringon ja UV-säteilyn haittavaikutuksia vastaan. Ne ovat etenkin keväällä ja kesällä tärkeä osa ihonhoitoa. Löydät valikoimastamme aurinkosuojatuotteita kaikenikäisille lapsista ikääntyvän ihon tarpeisiin. Myös herkän ihon suojaamiseen löytyy omat tuotteensa.

Kesällä kuljetaan useammin lyhyissä vaatteissa, joten iho joutuu koville myös hyönteisten pistojen, naarmujen ja kolhujen vuoksi. Hyvin hoidettu ja terve iho ottaa pienet iskut varstaan parhaiten, joten ihosta kannattaa myös kesäaikaan huolehtia hyvin.

Ihonhoitotuotteistamme löydät myös miedot kortisonivoiteet, jotka soveltuvat erilaisten iho-ongelmien kuten allergisen ihottuman, taiveihottuman tai auringon polttaman ihon itsehoitoon.

Huulivoiteet taas on suunniteltu huulten ihonhoitoon ja niitä löytyy sävytettynä sekä ilman sävyä. Osassa huulivoita on myös UV-suoja auringon haittavaikutuksia vastaan.

Ikääntyvän ihon hoitaminen

Iho luonnollisesti ikääntyy mukanamme. Iän myötä jokaisen ihossa tapahtuu joukko erilaisia rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia. Näiden muutosten taustalla ovat osaltaan ihmisen yksilöllinen perimä ja iän myötä muuttuva hormonitoiminta.

Näiden luonnollisten syiden lisäksi ihon ikääntymiseen vaikuttavat monet ulkoiset tekijät. Kaksi ihoa eniten vanhentavaa tekijää ovat tupakointi ja auringon UV-säteily, jotka vaikuttavat ihon ikääntymiseen voimakkaasti. Siksi loistava keino ennaltaehkäistä ihon ikääntymisen merkkejä, on välttää tupakointia ja suojata iho huolellisesti auringon UV-säteilyltä. Aurinkosuojan käyttäminen vähentää ihon ikääntymistä, joten sen käytöstä kannattaa huolehtia.

Ihon kuntoon ja ikääntymiseen vaikuttavat myös monet muut elintavat. Kun huolehtii terveydelle tärkeistä tekijöistä kuten riittävästä unesta, monipuolisesta ravinnosta sekä riittävästä liikunnasta. Nämä tekijät vaikuttavat myös ihan hyvinvointiin, ja terveellisillä elintavoilla voikin hidastaa myös ihon ikääntymistä.

Ikääntyvän ihonhoidon suhteen kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä parasta ikääntyvän ihonhoitoa on ikääntymisen merkkien ennaltaehkäiseminen. Auringolta suojautumisen ja terveellisten elintapojen lisäksi tärkeää on ihon puhdistaminen, kosteuttaminen ja suojaaminen. Ikääntyessä iho yleensä kuivuu helpommin, joten ihon kunnollisesta kosteuttamisesta kannattaa pitää entistäkin tarkempaa huolta.

Omalle iholle parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet löytyvät yleensä kokeilemassa. Myös apteekkimme henkilökunta auttaa sinua mielellään oikeiden tuotteiden valinnassa.

Akneiholle omat ihonhoitovalmisteet

Akne on ihosairaus, jonka oireita ovat mustapäät ja finnit. Akne puhkeaa tyypillisesti murrosiässä ja sitä pidetäänkin usein nimenomaan nuorten vaivana. Totuus kuitenkin on, että myös monet aikuiset kärsivät aknesta. Akne on talirauhasen tulehdus, jonka aiheuttavat ihon normaalikasvustoon kuuluvat bakteerit.

Aknea esiintyy yleensä eniten kasvoilla, selässä ja rintakehässä. Akneihoa kannattaa hoitaa juuri siihen tarkoitetuilla ihonhoitovalmisteilla, joita käytetään säännöllisesti kaikilla niillä ihoalueilla, joilla aknea esiintyy. Huolellinen ihonhoito- ja puhdistus voi myös auttaa ennaltaehkäisemään aknea.

Akneihosta kärsivän kannattaa muistaa, että iho voi aknesta huolimatta kuitenkin olla myös pintakuiva. Aknesta kärsivän täytyy siis muistaa huolehtia myös ihon riittävästä kosteutuksesta, ettei iho pääse kuivumaan liikaa.

Vaikean aknen kohdalla kannattaa kääntyä ensin lääkärin puoleen, ja sen jälkeen hoitaa sitä lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Lievää aknea sen sijaan voi ensin yrittää hoitaa itsehoitotuotteilla, mutta lääkärin puoleen kääntymistä ei kannata turhaan viivyttää. Ajoissa aloitetun aknen hoidon avulla voidaan estää pysyvien aknearpien muodostuminen. Aknea voidaan hoitaa monin eritavoin, ja ihotautilääkäri auttaa valitsemaan parhaan tavan

Jos tarvitset apua oikean ihonhoitotuotteen valitsemisessa, saat oikeiden tuotteiden valitsemiseen apua apteekista.