Imeskelytabletit - Kuiva suu

Imeskelytabletit - Kuiva suu

Imeskelytabletti Dentiplus lisää kuivasuisen syljeneritystä

Imeskelytabletit helpottavat usein tehokkaasti kuivan suun epämiellyttäviä oireita. Kuivasuisen on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. Imeskelytabletit sekä lisäävät syljeneritystä että hoitavat suuta. Ksylitolia sisältävät tabletit auttavat lisäksi ehkäisemään hampaiden reikiintymistä. 

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

16 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Imeskelytabletit

Imeskelytabletit helpottavat usein tehokkaasti kuivan suun epämiellyttäviä oireita. Syljen tehtävä on puhdistaa ja suojata suuta ja nielua. Syljellä on myös mikrobeja tappavia ominaisuuksia. Koska syljen erityksen väheneminen heikentää suun terveyttä, kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. Kuiva suu voi johtua sairauksista tai lääkkeistä, mutta syljeneritys vähenee myös luonnostaan iän myötä. Kuivan suun oireita ovat tahmea tunne suussa, pahanhajuinen hengitys, palan tunne kurkussa ja nielemisvaikeudet.Imeskelytabletit sekä lisäävät syljeneritystä että hoitavat suuta. Ksylitolia sisältävät imeskelytabletit auttavat lisäksi ehkäisemään hampaiden reikiintymistä.

Kuiva suu on yleinen, iän myötä lisääntyvä vaiva, joka johtuu syljenerityksen vähentymisestä. Suun kuivuminen voi johtua myös sairauksista tai tietyistä lääkkeistä. 

Syljen tehtävä on puhdistaa ja suojata suuta ja nielua sekä estää mikrobeja tarttumasta limakalvoille. Syljellä on myös mikrobeja tappavia ominaisuuksia ja se ehkäisee hampaiden reikiintymistä. 

Koska syljenerityksen väheneminen aiheuttaa suutulehduksia ja altistaa hampaiden reikiintymiselle, kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. Imeskelytabletit ja erityisesti ksylitolivalmisteet auttavat kuivasuista huolehtimaan suun terveydestä. 

Kuivan suun tunnistaa suun tahmeudesta, poikkeavasta mausta suussa, kielikivusta, palan tunteesta kurkussa, pahanhajuisesta hengityksestä ja ruoan nielemisen vaikeudesta. Myös puhuminen voi tuntua kuivan suun takia hankalalta. 

Kuivan suun hoitona on syljenerityksen lisääminen. Syljeneritystä voi lisätä esimerkiksi syömällä pureskelemista vaativia ruokia, käyttämällä säännöllisesti ksylitolivalmisteita, erityisesti ksylitolipurukumia, sekä juomalla vettä ja huuhtelemalla suuta vedellä. Voit lukea lisää ksylitolivalmisteista täältä (Suu ja hampaat, Ksylitolivalmisteet).

Apteekkimme imeskelytabletit helpottavat kuivan suun oireita ja myös lisäävät syljeneritystä. Osa pastilleista sisältää myös ksylitolia, joka katkaisee happohyökkäyksen ja auttaa ehkäisemään hampaiden reikiintymistä. 

Imeskelytabletit hoitavat suuta ja lisäävät syljeneritystä

Saat apteekistamme kuivan suun hoitoon tarkoitetut imeskelytabletit. 

Kotimainen Dentiplus Raikas -imeskelytabletti lisää heikentynyttä syljeneritystä ja vahvistaa hammaskiillettä. Se sisältää myös ksylitolia ja katkaisee ruokailun jälkeisen happohyökkäyksen. Makuina ovat lakritsi ja piparminttu. 

Dentiplus-valmiste on sokeriton, laktoositon, maidoton ja liivatteeton. Se sopii käyttöön sekä gluteenittomaan että vegaaniseen ruokavalioon. Annostusohjeena on yksi tabletti 3–6 kertaa päivässä.  

Salivin Nordic Fresh on sokeriton suun kuivumisoireisiin kehitetty imeskelytabletti, joka sisältää myös fluoria ja ksylitolia. 

Xerostom-imeskelypastilli on suunniteltu kuivan suun oireiden helpottamiseen. Sen ksylitolipitoisuus on 25 prosenttia, joten se katkaisee tehokkaasti myös ruokailun jälkeisen happohyökkäyksen. Sitä voi käyttää useita kertoja päivässä.  

Flux Dry Mouth -imeskelytabletit ovat sokerittomia. Ne on suunniteltu kuivan suun hoitoon.  Makuvaihtoehtoja ovat mieto raparperimansikka ja karviainen. Maksimiannostus on 10 tablettia vuorokaudessa.