Lastentuotteet - Lastenhoitotuotteet ja -tarvikkeet

Lastentuotteet - Lastenhoitotuotteet ja -tarvikkeet

Muut apteekin lastentuotteet ja lastentarvikkeet

Verkkoapteekista lastentarvikkeet - niistäjät, pumpulitupot, pumpulipuikot ja muut lastentarvikkeet helposti ja edullisesti.

View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Lapsen nuhaoireita voi helpottaa kotikonstein

Löydät täältä vauvan ja lapsen nuhaoireiden tai tukkoisuuden hoitoon tarkoitetut Nosefridan ja Ainu Pikkuniistäjän. 

Lapsen nuha johtuu lähes aina ylähengitystietulehduksesta eli flunssasta, joka on virusperäinen.  Flunssa alkaa useimmiten nuhalla ja kurkkukivulla. 

Erityisesti päivähoidossa aloittavat lapset kärsivät toistuvasta nuhasta ja ”räkäisyydestä”. Koska jokainen flunssa kestää noin 7–12 päivää, nuhasta voi tulla toistuvien virustartuntojen vuoksi jatkuvaa. 

Nuhasta ei ole lapselle vaaraa, mutta pitkään jatkuva limaisuus voi johtaa korvatulehduksiin. 

Alle puolivuotiailla lapsilla on yleensä äidinmaidosta saatavien veren vasta-aineiden takia vain harvoin flunssaa. Jos nuhaa kuitenkin tulee, pienen vauvan nukkuminen ja syöminen voi hankaloitua. Kun nenä on tukossa, maitoa on vaikea imeä.  

Miten hoitaa lapsen nuhaa ja tukkoisuutta?

Flunssaan liittyvään nuhaan ei ole olemassa kovin hyviä hoitokeinoja. Esimerkiksi allergialääke antihistamiini ei auta flunssasta johtuviin nenäoireisiin. 

Vauvojen nuhaoireiden helpottamiseksi käytetään yleensä keittosuolatippoja tai -sumutteita. Ne helpottavat nenän kuivumisoireita ja niitä voi käyttää huoletta useita kertoja päivässä. 

Isomman lapsen nenän tukkoisuuden ja nuhan lievittämiseen voi käyttää nenätippoja ja -sumutteita (Nasolin, Otrivin). 

Yöaikaiseen tukkoisuuteen saa apua nostamalla vauvan tai lapsen päätä kohottamalla sängyn päätyä niin että lapsi nukkuu pystymmässä asennossa. 

Jos nuha pitkittyy, lapsen korvat on hyvä käydä tarkastuttamassa lääkärissä. Isommalla lapsella pitkittynyt nuha voi olla myös allergian oire. 

Nosefrida ja Ainu Pikkuniistäjä helpottavat tukkoisuutta

Vauvan ja lapsen nuhaa voi hoitaa ensin kotikonstein, jos nuhaan ei liity kuumetta ja jos vauva on muuten virkeä ja hyvävointinen eikä yleiskunto ole laskenut. 

Tukkoisuutta helpottavat apteekistamme saatavat keittosuolatipat tai -sumutteet sekä niiden kanssa käytettävät niistäjät ja imulaitteet. 

Keittosuolaliuos pehmentää kuivaa limaa ja räkää tehokkaasti. Lisäksi se kostuttaa nenän limakalvoja. 

Saat apteekistamme Physiomer Baby Mist -merivesiliuoksen, joka vähentää nenän tukkoisuutta ja helpottaa nenän kautta hengittämistä. Physiomer-nenäsuihketta voi käyttää kaiken ikäisten nenän huuhteluun. 

Nenä Friidan eli Nosefridan avulla voi puhdistaa vauvan nenää. Sieraimeen tiputetaan ensin keittosuolaliuosta, sen jälkeen Nosefrida asetetaan tiiviisti sierainta vasten ja imetään sierain puhtaaksi. 

Nosefridan muotoilu suojaa nenän limakalvoja, eikä vaaraa aiheudu, vaikka lapsi kääntäisi päätään äkkinäisesti. 

Nosefrida tulee puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen pesemällä se lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Pesun jälkeen osien annetaan kuivua ja Nosefridaan vaihdetan uusi hygieniafiltteri.

Nosefrida-hygieniafiltteri estää bakteerien pääsyn ylös letkuun ja sitä kautta käyttäjään. 

Ainu Pikkuniistäjä toimii kuten Nosefrida. Siitä on apua, kun lapsi ei osaa vielä itse niistää ja nenästä on saatava räkä pois. 

Ainu Pikkuniistäjän avulla nenä myös puhdistuu. Pikkuniistäjä on pehmeäkärkinen ja helppokäyttöinen. Se puhdistetaan astianpesuaineella, mutta sen voi tarvittaessa myös keittää. 

Allergia >>>