Suunhoito ja hampaiden hoito - Välineet ja tarvikkeet

Suunhoito ja hampaiden hoito - Välineet ja tarvikkeet

Huolehdi suun hygieniasta ja estä hampaiden reikiintyminen

Suunhoito ja hampaiden hoito kuuluvat jokapäiväisiin rutiineihin. Suun hyvinvoinnista huolehtiminen ehkäisee niin hampaiden reikiintymistä ja suun tulehduksia kuin kuivan suun oireita ja pahanhajuista hengitystä. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 174

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 174

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Suunhoito ja hampaiden hoito – Välineet ja tarvikkeet - suunhoitotuotteet

Suunhoito ja hampaiden hoito vaativat päivittäistä aktiivisuutta. Hampaat pestään fluorihammastahnalla kaksi kertaa päivässä ja hammasvälit puhdistetaan hammaslangalla tai lankaimella päivittäin. Säännöllinen ksylitolivalmisteiden käyttö ehkäisee hampaiden reikiintymistä ja korjaa jo alkaneita kiillevaurioita. Hyvä suuhygienia ehkäisee myös ientulehdusta ja vähentää kuivan suun ja pahanhajuisen hengityksen oireita.

Hampaat pestään fluorihammastahnalla kaksi kertaa päivässä ja hammasvälit puhdistetaan hammaslangalla tai lankaimella päivittäin. Ksylitolivalmisteita suositellaan käytettäväksi säännöllisesti, sillä ksylitoli ehkäisee hampaiden reikiintymistä ja korjaa jo alkaneita kiillevaurioita.

Löydät täältä suunhoidon ja hampaiden hoidon välineet ja tarvikkeet sekä päivittäiseen hoitoon että erityistapauksiin. Apteekkimme laajaan valikoimaan kuuluvat muun muassa hammasharjat (Gum, Superwhite), hammastahnat (Jordan, Bioxtra), suuvedet (SB12, Listerine) sekä hammasproteesin hoitotuotteet (Corega). 

Hammasharja valitaan käyttäjän tarpeiden mukaan

Hammasharja on tärkeää valita käyttäjän iän ja mahdollisten erityistarpeiden mukaan. Vauvoille ja lapsille on olemassa omat hammasharjansa, samoin esimerkiksi oikomiskojeiden (hammasraudat) käytön ajalle. 

Kaikkia koskeva hyvä yleissääntö on, että hammasharjan harjasosan tulisi olla riittävän pehmeä, jotteivat harjakset vaurioita ikeniä. Pienellä ja kapealla harjasosalla saa harjattua hyvin myös poskihampaat. Hammasharja on aina henkilökohtainen ja se tulisi vaihtaa uuteen ainakin kolmen kuukauden välein. 

Löydät apteekistamme perinteiset hammasharjat Gum-, Superwhite- ja Meridol-tuotesarjoista, matkahammasharjat (Gum ja Superwhite) sekä sähköhammasharjan Gum Power Care. 

Lisäksi apteekkimme valikoimaan kuuluvat esimerkiksi monitasohammasharjat (Dr. Barman´s SuperBrush), joissa on harjakset kaikkia hampaiden kolmea pintaa varten. Oikomiskojeiden eli hammasrautojen kanssa käytettäväksi tarkoitetuissa erikoishammasharjoissa (Gum Bulter Ortho) on V:n muotoinen harjasosa, joka helpottaa oikomiskojeiden puhdistamista. 

Hammaslangan käyttö ehkäisee hammaskiveä

Hammaslangat on tarkoitettu hammasvälien puhdistukseen estämään hammaskiven syntyä ja ientulehdusta. Ne sisältävät usein myös ksylitolia ja fluoria. 

Hammaskiveä muodostuu yleensä hankalasti puhdistettaviin kohtiin ienrajaan, kun plakki kivettyy hampaan pintaan. Hammaslangan käyttö vähentää myös hampaiden reikiintymistä, koska se tehostaa plakin poistoa hampaiden harjauksen rinnalla.

Hammaslanganviejät ovat lenkkimäiseen muotoon valmistettuja hammaslankoja, hammaslankaimet taas varrellisia apuvälineitä eli langan kuljettimia, joihin on pingotettu valmiiksi hammaslanka. 

Löydät apteekistamme Apteqin, Oral-B;n ja TePen hammaslangat sekä Plackersin ja Gumin hammaslankaimet. Hammaslangat ovat kertakäyttöisiä, mutta lankaimia voi käyttää useamman kerran.

Myös hammastikut soveltuvat hampaiden välien puhdistukseen. Ne eivät kuitenkaan puhdista hampaan pintaa samaan tapaan kuin hammaslangat, lankaimet ja hammaslanganviejät. Löydät apteekistamme esimerkiksi Clinic by Jordan Double Ended Thin Sticks -hammastikut sekä Paron muoviset hammastikut. 

Hammasproteesi puhdistetaan proteesin hoitotuotteilla

Hammasproteesien puhdistaminen on tärkeää sekä proteesin kestävyyden että suunterveyden takia. Löydät apteekistamme proteesien puhdistukseen tarkoitetun harjan sekä proteesin puhdistusaineet. Hammasproteesin puhdistamiseen ei suositella tavallista hammastahnaa. 

Gum Proteesiharjassa on vahvat harjakset ja kaksi erillistä harjasosaa. Ne puhdistavat proteesin tehokkaasti ja naarmuttamatta. Proteesiharjan varsi on muotoiltu niin, että proteesin harjaaminen on helppoa myös liikuntarajoitteisille henkilöille. 

Corega Tabs 3 min on hammasproteesin puhdistusaine. Se puhdistaa proteesin naarmuttamatta ja tappaa hajua aiheuttavia bakteereita.

Corega Neutral Taste on neutraalin makuinen hammasproteesin kiinnitevoide. Se pitää proteesin paikallaan ja estää lisäksi ruoan pääsyn proteesin ja ikenien väliin. Corega Neutral Taste -kiinnitevoide ei sisällä keinotekoisia väri- tai makuaineita.

Nitradine Desinfiointitabletti on tarkoitettu proteesien lisäksi esimerkiksi purentakiskojen, hammassuojien ja oikomiskojeiden eli hammasrautojen desinfiointiin. Nitradinella on bakteereja, hiivaa ja viruksia tappava vaikutus. 

Hammastahnat ja suuvedet suun ja hampaiden hoitoon

Hampaat pestään fluorihammastahnalla aamuin illoin. Saat apteekistamme esimerkiksi Jordan-, SB12- ja Elmex-hammastahnat. Apteekkimme hammastahnat sisältävät useimmiten 1450 ppm fluoria. Osa hammastahnoista sisältää myös ksylitolia. Esimerkiksi Apteq Hoitava Hammastahna sisältää 25 prosenttia ksylitolia.

Apteekkimme valikoimiin kuuluvat myös Urtekram-luomuhammastahnat sekä valkaisevat hammastahnat (iWhite, Superwhite, Gum). Voit lukea lisää hampaiden valkaisusta täältä (Suu – Hampaat, Hampaiden valkaisu). Erityistapauksia varten saat apteekistamme Salutemin fluorittoman hammastahnan. 

Suuvesillä on pitkäkestoisia suun terveyttä parantavia vaikutuksia, sillä ne vähentävät bakteerien määrää ja ehkäisevät plakin muodostumista ja hampaiden reikiintymistä. Kevyitä, alkoholittomia suuvesiä voi käyttää tarvittaessa päivittäin.

Suuvesiä käytetään yleensä suun sairauksien kuten ientulehduksen tai karieksen hoitoon. Löydät apteekistamme muiden muassa Gum-, Listerine ja SB12-tuotesarjojen suuvedet. Myös eteerisiä öljyjä sisältävät suuvedet (Carmolis, Yotuel) vähentävät bakteerien kasvua suussa. 

Gum Junior -suuvesi on suunniteltu yli 6-vuotiaiden lasten suun hoitoon. Se suojaa kasvavia hampaita ja sopii käytettäväksi oikomishoidon (hammasrautojen) aikana.

Suuvedet voivat auttaa myös kuivan suun oireiden ja pahanhajuisen hengityksen hoidossa. Voit lukea lisää kuivan suun syistä ja sen hoidosta täältä (Suu ­– Hampaat, Kuiva suu – Suun kuivuminen) ja pahanhajuisen hengityksen hoidosta täältä (Suu – Hampaat, Pahanhajuinen hengitys). 

Klooriheksidiinisuuvettä (Gum Paroex, Flux PRO Chlorhexidine) käytetään yleensä vain hammaslääkärin määräyksestä. Hoitokuurin aikana hampaat puhdistetaan ilman hammastahnaa. Klooriheksidiinin tiedetään olevan haitallista hampaille, jos suun terveyden ongelmat johtuvat kariesbakteerista. 

Hammasgeeli on tarkoitettu ientulehduksen ja muiden suun tulehdusten hoitoon. Apteekkimme valikoimiin kuuluu Gum Paroex Geeli (0,12 %), jota käytetään kuuriluontoisesti hammaslääkärin tai suuhygienistin ohjeistuksen mukaan.

Kielenpuhdistin, suunkostutustikut ja limakalvojen suojasuihke

Apteekkimme valikoimiin kuuluu myös muita suunhoidon tarvikkeita kuten kielenpuhdistin, suunkostutustikut sekä limakalvon suojasuihke. 

Gum Dual-Act -kielenpuhdistin poistaa kielestä plakin ja bakteereita ja raikastaa hengitystä. Siinä on toisella puolella kaksi riviä harjaksia ja toisella puolella kaksi kaavinriviä.

Proxident Suunpuhdistustikulla voi puhdistaa ja kostuttaa suuta. Se helpottaa esimerkiksi kuivasuisen kuivien ja ärtyneiden limakalvojen oireita.

Concquer-suihke on tarkoitettu suun limakalvoille. Se suojaa suun ja nielun kuivia tai ärtyneitä limakalvoja. Suihketta käytetään myös esimerkiksi syöpähoitojen aiheuttamiin suun limakalvojen oireisiin. 

Gum Red-Cote -väritabletti auttaa huomaamaan hampaisiin jääneen plakin. Se värjää hampaan pinnalla olevan plakin punaiseksi, mikä helpottaa havaitsemaan hampaiden huonosti puhdistetut kohdat.