Muut vauvoille tarkoitetut tuotteet

Baby-Vac Nenäimuri puhdistaa vauvan tukkoisen nenän

Muut vauvoille tarkoitetut tuotteet sisältävät Baby-Vac Nenäimurin sekä BioGaian vauvoille tarkoitetut maitohappobakteerivalmisteet. Nenäimurilla voi helpottaa nuhaisen vauvan oireita. Vauvat hengittävät vain nenän kautta, joten tukkoinen nenä häiritsee esimerkiksi vauvan nukkumista. Koska vauva ei osaa myöskään niistää, vauvojen nenää voi puhdistaa nenäimurilla. BioGaian maitohappobakteerit voivat helpottaa esimerkiksi vauvan vatsaoireita ja vähentää riskiä atooppisen ihon oireisiin. Maitohappobakteereita voi antaa vauvalle päivittäin. BioGaia Drops+D3 sisältää myös vauvan tarvitseman D-vitamiinilisän.

View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

Muut vauvoille tarkoitetut tuotteet

Muut vauvoille tarkoitetut tuotteet sisältävät Baby-Vac Nenäimurin sekä BioGaian vauvoille tarkoitetut maitohappobakteerivalmisteet.

Vauvan nuhaoireisiin on tärkeää saada apua, sillä vauvat hengittävät pelkästään nenän kautta. Tukkoinen nenä häiritsee etenkin vauvan nukkumista. Koska vauva ei osaa itse niistää, vauvan nenää voi puhdistaa Baby-Vac Nenäimurilla.

Vauvojen nuhaoireiden helpottamiseksi käytetään usein myös keittosuolatippoja tai -sumutteita. Ne helpottavat nenän kuivuusoireita ja niitä voi käyttää huoletta useita kertoja päivässä. 

Maitohappobakteerit voivat helpottaa esimerkiksi vauvan vatsaoireita ja ehkäistä atopian puhkeamisen sille alttiilla lapsilla. Maitohappobakteereita voi antaa vauvalle päivittäin.

Saat apteekistamme BioGaian vauvoille suunnitellut maitohappobakteeritipat, jotka sisältävät äidinmaidosta peräisin olevia maitohappobakteereita. Niitä voi käyttää jo vastasyntyneille vauvoille. BioGaia Drops+D3 sisältää myös vauvan tarvitseman suositustenmukaisen D-vitamiinilisän.

Baby-Vac Nenäimurilla puhdistetaan vauvan nenää

Vauvan nuhaoireita on tärkeä helpottaa. Vauva hengittää vain nenän kautta, ja tukkoinen nenä häiritsee etenkin vauvan nukkumista. Vauvan hengitystiet ovat myös ahtaat, minkä vuoksi pienikin nuha voi tehdä hengittämisestä hankalaa.

Vauvan flunssaan liittyvään nuhaan ei ole olemassa kovin hyviä hoitokeinoja. Oireita voi kuitenkin helpottaa esimerkiksi keittosuolatipoilla tai -sumutteilla, jotka kostuttavat vauvojen usein luonnostaan kuivia limakalvoja. Keittosuolaliuosta voi käyttää huoletta useita kertoja päivässä. 

Saat apteekistamme myös Physiomer Baby Mist -merivesiliuoksen, jolla voi hoitaa vauvan nenän tukkoisuutta. Physiomer-nenäsuihke puhdistaa ja kosteuttaa nenän limakalvoja ja hengitysteitä ja helpottaa tukkoisen nenän oireita. Sillä voi olla myös jälkitauteja, kuten korvatulehduksia, ehkäisevä vaikutus. 

Apteekkimme Baby-Vac Nenäimuri toimii pölynimurin avulla. Nenäimurilla niistäminen tuntuu vauvasta samanlaiselta kuin muukin voimakas niistäminen. Baby-Vac Nenäimurilla vauvan nenä puhdistuu nopeasti ja vauva pystyy taas hengittämään normaalisti. Nenäimuri on tarkoitettu 0–6-vuotiaille lapsille.

Vauvan pientä nuhaa, jonka aikana ei ole kuumetta, voi hoitaa kotikonstein. Jos nuha pitkittyy, syytä on selvitettävä lääkärissä. Pitkittyneen nuhan taustalla voi olla allergia tai esimerkiksi piilevä korvatulehdus. Myös yskivä vauva pitää aina viedä lääkäriin. Aivan pienellä vauvalla, jolla ei ole vielä täyttä rokotesuojaa, yskä voi olla esimerkiksi hinkuyskän oire.

Flunssaa voi ennaltaehkäistä tehokkaasti huolehtimalla terveellisestä ruokavaliosta ja riittävästä unesta. Lisäksi C- ja D-vitamiinien riittävä saanti takaa hyvän vastustuskyvyn nuhakuumetta vastaan. Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on myös olennaista.  

Voit lukea lisää vauvan nuhan, flunssan ja kuumeen hoidosta täältä (Lasten kivun ja flunssan hoito).

BioGaian maitohappobakteerivalmisteet vauvoille

Vauvat saavat maitohappobakteereita luonnostaan äidinmaidosta. Vauvoille suunnattuja maitohappobakteereita voi antaa vauvalle syntymästä alkaen päivittäin.

Maitohappobakteerit ovat probiootteja eli mikrobeja sisältäviä valmisteita, joilla on terveysvaikutuksia. Maitohappobakteereita on myös luonnostaan ihmisen suolistossa, ja niiden on osoitettu ylläpitävän suoliston luonnollista mikrobikantaa. 

Maitohappobakteerit vaikuttavat suoliston toimintaan ja ne voivat helpottaa esimerkiksi vauvan vatsaoireita. On näyttöä, että maitohappobakteerit vähentäisivät koliikkivauvan itkuisuutta. Tiedetään myös, että maitohappobakteerien käyttö vähentää atooppisen ihon puhkeamista niillä lapsilla, joilla on taipumus atopiaan.

BioGaia Drops on vauvoille ja pikkulapsille suunniteltu maitohappobakteeritippa. Ravintolisää voi käyttää syntymästä alkaen joko päivittäin tai kuurina. BioGaia Drops sisältää äidinmaidosta peräisin olevia Lactobacillus reuteri Protectis-maitohappobakteereita auringonkukkaöljyseoksessa. 

Annostus on viisi tippaa päivässä lusikalla tai sekoitettuna ruokaan tai juomaan. Tippapulloa on ravistettava hyvin 10 sekunnin ajan, jotta bakteerit sekoittuvat öljyseokseen.

Päiväannos sisältää vähintään 100 miljoonaa elävää L. reuteri Protectis® -maitohappobakteeria.
Tippapullo säilytetään huoneenlämmössä. Tipat säilyvät avatussa pullossa käyttökelpoisina enintään kolme kuukautta.

BioGaia Drops+D3 maitohappobakteeritipoissa on lisäksi D3-vitamiinia. Viiden tipan päiväannos sisältää 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia, mikä on THL:n suositusten mukainen vauvojen D-vitamiinilisä. Jos vauva saa äidinmaidonkorviketta, on hyvä huomioida, että D-vitamiinin saanti voi ylittää suositukset.

Voit lukea lisää riittävästä D-vitamiinin saannista täältä (Vauvat - Lapset - Äidit ja raskaus ; Lapset , Lasten vitamiinit, kivennäisaineet ja ravintolisät).