Kuorsaus - Nenäkannu

Kuorsaus - Nenäkannu

Kuorsausta voi vähentää huuhtelemalla nenää nenäkannulla 

Kuorsaus on kiusallinen, unen laatua heikentävä ja siten elämänlaatuun vaikuttava pulma. Se on yleinen vaiva etenkin keski-ikäisillä miehillä. Naisilla kuorsaus on hiukan harvinaisempaa, mutta kuorsaaminen lisääntyy kaikilla iän myötä.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 21

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Beurer SL40 Kuorsausstopperi 1 kpl
  Tarjoushinta 52,36 € Normaalihinta 61,60 €
 2. Beurer SL60 Kuorsausstopperi 1 kpl
  Tarjoushinta 136,17 € Normaalihinta 160,20 €
 3. ClearMax nenäinhalaatiopuikko 1 kpl
  Tarjoushinta 3,27 € Normaalihinta 3,85 €
 4. ClipAir Sleep Sieraintenlaajentajat 3 kpl
  Tarjoushinta 20,38 € Normaalihinta 23,98 €
 5. Nenä Suola 20x2,7 g
  Tarjoushinta 4,45 € Normaalihinta 5,24 €
 6. NoSnorePlus M 3 nenäupoketta 3 kpl
  Tarjoushinta 17,95 € Normaalihinta 21,12 €
 7. NoSnorePlus XL 3 nenäupoketta 3 kpl
  Tarjoushinta 17,95 € Normaalihinta 21,12 €
 8. NukkuMatti 5 mm 1 kpl
  Tarjoushinta 35,53 € Normaalihinta 41,80 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

 1. NukkuMatti Brux & TMD 1 kpl
  Tarjoushinta 35,53 € Normaalihinta 41,80 €
 2. SARVIKUONO NENÄNHUUHTELUKANNU ORANSSI X1 KPL
  Tarjoushinta 9,31 € Normaalihinta 10,95 €
 3. SARVIKUONO NENÄNHUUHTELUKANNU PUNAINEN X1 KPL
  Tarjoushinta 9,31 € Normaalihinta 10,95 €
 4. SARVIKUONO NENÄNHUUHTELUKANNU SININEN X1KPL
  Tarjoushinta 9,31 € Normaalihinta 10,95 €
 5. SARVIKUONO NENÄNHUUHTELUKANNU VIHREÄ X1 KPL
  Tarjoushinta 9,31 € Normaalihinta 10,95 €
 6. Snoreeze imeskelytabletti 16 kpl
  Tarjoushinta 13,29 € Normaalihinta 15,64 €
 7. Snoreeze Kuorsauskisko 1 kpl
  Tarjoushinta 50,30 € Normaalihinta 59,18 €
 8. Snoreeze Nasal Spray nenäsumute 1x10 ml
  Tarjoushinta 15,68 € Normaalihinta 18,45 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 21

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Kuorsaus – nenäkannu 

Kuorsaus liittyy usein nenäoireisiin ja nenän tukkoisuus voi pahentaa kuorsaamista. Nenän kuivuutta ja tukkoisuutta voi helpottaa huuhtelemalla nenää nenäkannulla. Saat apteekistamme myös Snoreezen imeskelytabletteja sekä nenä- ja nielusumutteita nenäoireiden hoitoon. Kuorsauksen hoitoon kehitetty Somnolis-kuorsauskisko vähentää kuorsausta ja sitä käytetään myös lievän uniapnean hoidossa. 

Kuorsaus on kiusallinen, unen laatua heikentävä ja siten elämänlaatuun vaikuttava pulma. Se on yleinen vaiva etenkin keski-ikäisillä miehillä. Naisilla kuorsaus on hiukan harvinaisempaa, mutta kuorsaaminen lisääntyy kaikilla iän myötä. 

Nenän tukkoisuuden tiedetään olevan kuorsauksen ja todennäköisimmin myös uniapneataudin riskitekijä. Huono nenähengitys myös häiritsee yöunta ja vaikuttaa sen kautta elämänlaatuun. 

Kuorsaukseen vaikuttavat nenän ja nielun rakenteelliset asiat, mutta myös monet nenän tukkoisuutta aiheuttavat tekijät kuten allerginen nuha tai kuivat nenän limakalvot. Tukkoista nenää tulee hoitaa joka tapauksessa, mutta nenäoireiden hoito vähentää kuorsaustakin. Tupakointi saattaa pahentaa kuorsausta, koska tupakointi aiheuttaa nenän tukkoisuutta (Tupakoinnin lopettaminen). 

Pelkkä kuorsaus ei yleensä ole vaarallista, mutta noin 10 prosentilla kuorsaajista on lisäksi unenaikaisia hengityskatkoksia. Tämän takia kuorsauksen hoito on tärkeää. 

Lapsen nenähengityksen vähentäminen on erityisen tärkeää, koska yöaikainen suuhengitys lisää alttiutta purennan ja leukojen kasvun poikkeamille. 

Kuorsausta hoidetaan nenähuuhtelulla ja kuorsauskiskolla

Suuhengityksen ja yöaikaisten hengityshäiriöiden määrän on todettu vähenevän ainakin suurella osalla aikuisista, kun nenäoireita hoidetaan. Tiedetään myös, että kun nenäoireita hoidetaan jo kuorsausoireiden alkuvaiheessa, kuorsausoireen etenemistä voidaan hidastaa.

Nenän tukkoisuutta ja kuivuutta voi vähentää huuhtelemalla nenää nenäkannulla ja käyttämällä öljypohjaisia nenätippoja. Nenäkannun käyttö ennen öljypohjaisen nenätipan laittamista vähentää yleensä parhaiten nenän limakalvojen kuivuusoireita. 

Saat apteekistamme myös Snoreezen imeskelytabletteja sekä nenä- ja nielusumutteita nenäoireiden hoitoon. Voit lukea lisää kuivan ja tukkoisen nenän hoidosta täältä (Kuiva nenä).

Kuorsauksen hoitoon kehitetty Somnolis-kuorsauskisko vähentää kuorsausta ja sitä käytetään myös lievän uniapnean hoidossa.  

Kuorsaamista voidaan helpottaa myös poistamalla muita kuorsaamista lisääviä tekijöitä. Kuorsaamista lisäävät esimerkiksi ylipaino, tupakointi, alkoholin käyttö ja rauhoittavat lääkkeet. 

Jos kuorsaa vain selällään, kuorsaajan kannattaa estää selällään nukkuminen esimerkiksi kiinnittämällä pallo selän puolelle yöpukuun tai tukemalla nukkumisasentoa tyynyillä.

Jos hengitys kulkee kuorsaamisen aikana nenän kautta, voi kokeilla, auttaisivatko sierainten laajentimet (NoSnorePLUS).

Snoreezen imeskelytabletit, nenäsumute ja nielusumute 

Snoreezen-imeskelytabletit kostuttavat nielun takaosan pehmytkudoksia ja vähentävät kuorsausta. Imeskelytabletin annetaan liueta kielellä. Tabletin ottamisen jälkeen ei tule juoda. 

Snoreeze-nenäsumute auttaa vähentämään kuorsaamista. Nenäsumutteen annostus on kaksi suihkausta molempiin sieraimiin iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Snooreze-nielusumute sopii niille, jotka kuorsaavat selällään nukkuessaan. Sumutteen vaikuttavat aineet vapautuvat nielun takaosan limakalvoille läpi yön. Annostus on kolme suihkausta nielun takaosaan. 

Nielusumute ei sovi uniapneaa sairastaville eikä käytettäväksi raskauden aikana. 

Kuorsauskisko Somnolis vähentää kuorsausta 

Kuorsauskiskon vaikutus perustuu leuan asentoa siirtävään mekanismiin, jonka seurauksena ylähengitystiet pysyvät avoimina ja kuorsaaminen vähenee. Kuorsauskiskolla pyritään helpottamaan kuorsausta ja parantamaan siten unen laatua. 

Apteekistamme saatava Somnolis-kuorsauskisko on kehitetty Sveitsissä. Sen kehittelyssä on hyödynnetty viimeisintä tieteellistä tutkimustyötä ja teknologiaa, ja se on suunniteltu nimenomaan vähentämään kuorsausta sekä lievää tai satunnaista uniapneaa.

Somnolis on helppokäyttöinen ja huomaamaton ja sitä voi kokeilla ensisijaisena hoitomuotona kuorsaukseen. Kuorsauskiskon käytöstä on kuitenkin hyvä keskustella lääkärin kanssa. 

Somnolis on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle. Se ei sovellu käytettäväksi irrotettavan hammasproteesin kanssa tai jos on alaleuan nivelkipuja tai irtoava hammas. 

NoSnorePLUS – sierainten laajentaminen vähentää kuorsausta

NoSnorePLUS sierainten laajentamia voi kokeilla etenkin, jos hengittää kuorsatessaan nenän kautta. NoSnorePLUS helpottaa nimenomaan hengitystä nenän kautta. Lisäksi se parantaa suun hygieniaa, jatkuva kuivan suun tunne häviää ja tukkoisesta nenästä aiheutuva aamuinen pahanhajuinen hengitys poistuu.

NoSnorePLUS voi helpottaa myös astmaatikon hengitystä erityisesti pakkasilla. 

NoSnorePlus-tuubit upotetaan sieraimiin. Samaa tuubia voi käyttää noin kuukauden ajan. Käyttöjen välissä tuubit huuhdellaan huolellisesti miedossa saippuavedessä.

Nenäkannu vähentää nenän kuivuutta ja kuorsaamista

Nenäkannun käyttö ehkäisee kuorsaamien oireita, sillä se vähentää nenän tukkoisuutta ja kuivuutta. Nenäkannun avulla nenän limakalvoja huuhdellaan suolavedellä. Suolavesihuuhtelu kostuttaa nenän limakalvoja ja myös puhdistaa nenää.

Nenäkannussa käytetään kädenlämpöistä vettä, johon on lisätty suolaa. Kannuun lisätään ensin teelusikallinen nenähuuhteluun tarkoitettua suolaa ja sen jälkeen kannu täytetään vedellä.

Saat apteekistamme Sarvikuono-nenähuuhtelukannun sekä nenäkannussa käytettävää suolaa. Nenä Suola on tarkoitettu nenäkannussa käytettävän suolaliuoksen valmistamiseen. Annospussin avulla on helppo valmistaa suolavesihuuhteluun oikeanlainen 0,9 % suolaliuos. 

Nenäkannun puhtaudesta on tärkeää huolehtia hyvin. Kannu pestään jokaisen käyttökerran jälkeen huolellisesti vedellä. Huuhtelemisen jälkeen nenäkannu laitetaan kahdeksi minuutiksi mikroaaltouuniin steriloitumaan. 

Milloin kuorsaus vaatii tarkempia tutkimuksia? 

Kuorsaamista on hyvä tutkia tarkemmin, jos siihen liittyy hengityskatkoja sekä päiväaikaista väsymystä ja mahdollisesti muita oireita, kuten muistihäiriöitä ja mielialavaihtelua. Silloin voi olla kyse uniapneasta, jota on tärkeä hoitaa hyvin.

Kuorsauksen hoitona on aina ensin kuorsauksen aiheuttajan kuten nenän tukkoisuuden tai laihduttamisen hoito. Uniapneaa hoidetaan unenaikaisella ylipainehengityksellä tai avartamalla nenänielun anatomiaa joko leikkauksella tai radiotaajuus-kuumakäsittelyllä.