Lisäravintovalmisteet lisääntyneen proteiinin tarpeen tueksi

Lisäravintovalmisteet sisältävät paljon energiaa ja proteiinia. Monissa lisäravintovalmisteissa on myös vitamiineja ja kivennäisaineita (Nutricia Calogen). Niitä käytetään esimerkiksi syöpäpotilailla (Nutridrink Compact) ja muiden sairauksien sekä leikkaushoidon jälkeiseen ravitsemustilan ylläpitämiseen. Lisäravintovalmisteet sopivat myös ikäihmisten vajaaravitsemustilan korjaamiseen ja proteiinin tarpeen täyttämiseen. Alzheimerin taudin (Souvenaid) ja munuaisten vajaatoiminnan (Renilon) hoitoon on olemassa erilliset lisäravintovalmisteet. Löydät täältä myös apteekkimme urheilujuomajauheet.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 58

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 58

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Lisäravintovalmisteet

Lisäravintovalmisteita käytetään, kun ravinnosta ei ole mahdollista saada tarpeellista määrää ravintoaineita esimerkiksi sairauden, leikkaushoidon tai nielemisvaikeuksien takia.

Lisäravintovalmisteissa on useimmiten korkea energia- ja proteiinipitoisuus. Monet lisäravintovalmisteet sisältävät myös vitamiineja ja kivennäisaineita.

Ikäihmisille lisäravintovalmisteet voivat olla välttämätön lisä esimerkiksi proteiinin riittävän saannin turvaamiseksi. Lisäravintovalmisteet voivat tukea myös ikäihmisen lihasten kunnossa pysymistä.

Myös lapsilla voi olla sairauden takia lisääntynyt proteiinin tarve. Löydät apteekkimme valikoimasta myös lapsille sopivat lisäravintovalmisteet, esimerkiksi Fortini Creamy.

Syöpäpotilailla riittävästä proteiinin tarpeesta huolehtiminen voi hoitojen aiheuttaman pahoinvoinnin takia olla hankalaa. Lisäravintovalmisteiden avulla on helppo huolehtia riittävästä proteiinin saannista.

Proteiinin tarve lisääntyy yleensä myös erilaisten tulehdustilojen tai luunmurtumien aikana.

Lisäravintovalmisteita on olemassa erikseen nielemisvaikeuksiin (Nutricia Nutilis ja Nutilis Fruit) ja tiettyihin sairauksiin, kuten munuaisen vajaatoimintaan (Renilon) ja Alzheimerin tautiin (Souvenaid).

Myös painehaavojen hoidon edistämiseen on olemassa lisäravintovalmiste. Nutricia Cubitan sisältää runsaasti proteiinia ja energiaa sekä arginiinia ja muita haavan paranemiselle tärkeitä ravintoaineita.

Löydät täältä myös apteekkimme urheilujuomajauheet. Dexal Original Sports Drink on neste- ja suolatasapainon ylläpitoon tarkoitettu urheilujuomajauhe (hiilihydraatti-elekrolyyttiliuos).

Lisäravintovalmisteet syöpäpotilaille ja vajaaravitsemustiloihin

Lisäravintovalmisteita tarvitaan monissa tapauksissa turvaamaan riittävä proteiinin saanti. Lisäksi joissakin lisäravintovalmisteissa on vitamiineja ja kivennäisaineita, joiden saanti voi olla vähäistä vajaaravitsemustilan takia.

Vajaaravitsemustila voi johtua esimerkiksi syöpähoitojen aiheuttamasta ruokahaluttomuudesta ja pahoinvoinnista. Ikäihmisten proteiinin saanti jää usein vajaaksi huonon ravitsemuksen takia.

Nutricia Calogen Extra ja Calogen Extra Shot sopivat erityisesti ikäihmisille vajaaravitsemustilan hoitoon tai tueksi runsasenergiseen ja nesterajoitteiseen ruokavalioon. Calogen-juomat sisältävät proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita ja niissä on hyvä rasvahappokoostumus. Ne ovat vähälaktoosisia ja sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Nutridrink Compact sopii lisäravinnoksi erityisesti syöpäpotilaille. Se sisältää runsaasti energiaa. Nutridrink Compact on pakattu pieneen 125 ml:n pulloon, jotta lisäravinnon nauttiminen olisi helppoa, vaikka ruokahalu on heikko.

Yhdessä pullossa on 300 kilokaloria energiaa ja 12 grammaa proteiinia. Makuvaihtoehtoja on paljon, muiden muassa banaani, mansikka ja kahvi. Tiiviin koostumuksensa ansiosta Nutridrink Compact on hyvä vaihtoehto myös nesterajoitteisen lisäravintovalmisteeksi.

Nutridrink Protein on vaihtoehto Compactille. Sen sisältämä kalorimäärä on pienempi, mutta proteiinia on suunnilleen samassa suhteessa kuin Compactissa. 200 millilitran pullossa on 300 kilokaloria energiaa ja 18 grammaa proteiinia.

Nutridrink Protein sopii henkilöille, joiden proteiinin- ja energiantarve on lisääntynyt esimerkiksi sairauden, raskauden, imetyksen tai urheilun vuoksi. Myös tässä vaihtoehdossa on saatavilla paljon eri makuja: muiden muassa kahvi, mansikka ja vanilja.

Fortini Creamy sisältää energian ja proteiinin lisäksi myös kuituja ja vitamiineja sekä kivennäisaineita.  Se on lusikoitava ravintovalmiste, joka sopii myös yli 1-vuotiaille lapsille sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen hoitoon. Fortini Creamyssä on aitoa hedelmää, se on runsaskuituinen ja gluteeniton.

Nutricia Cubitan on suunniteltu lisäravintovalmisteeksi erityisesti painehaavojen ja kroonisten haavojen hoidon ruokavalioon sekä painehaavojen ennaltaehkäisyyn. Se sisältää runsaasti proteiinia ja energiaa sekä arginiinia ja muita haavan paranemiselle tärkeitä ravintoaineita. Cubitanin on osoitettu nopeuttavan painehaavojen paranemista. Makuina kaakao, mansikka ja vanilja.

Souvenaid on Alzheimerin taudin hoidon lisäravintovalmiste

Souvenaid-juoma (makuina mansikka, kahvi ja vanilja) on suunniteltu erityisesti varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Se sisältää Alzheimerin taudin hoitoon suunnitellun ravintoaineyhdistelmän.

Souvenaidia käytetään lääkärin ohjeistuksen mukaan. Suositeltu annos on yleensä yksi pullollinen päivässä. Juoma maistuu parhaimmalta kylmänä, joten se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Renilon on suunniteltu munuaissairauksien lisäravintovalmisteeksi

Munuaissairauksien ruokavaliohoidon tueksi on myös olemassa omat lisäravintovalmisteet.

Renilon (makuina aprikoosi ja kinuski) on dialyysivaiheen lisäravintovalmiste. Se sopii myös munuaispotilaille, joilla on diabetes. Renilonia käytetään lisäravintona muun ruoan ohella.

Nutricia Nutilis on nielemishäiriöiden lisäravintovalmiste

Nielemishäiriöiden hoidossa ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää. Nutricia Nutilis (makuina kaakao, mansikka ja vanilja) on runsaasti proteiinia ja energiaa sisältävä helposti nieltävä, kiisselimäinen lisäravintovalmiste. Siihen on lisätty vitamiineja ja kivennäisaineita. 

Nutilis Fruit (maut omena ja mansikka) on Nutiliksen tavoin suunniteltu nielemishäiriöiden hoidon ruokavalioon. Se sisältää Nutilista enemmän kuituja.

Kumpikaan valmisteista ei pilkkoudu syljen amylaasientsyymin vaikutuksesta.

Urheilujuomajauheet lisäravinnon tarpeeseen urheilun ajaksi

Apteekkimme urheilujuomajauhe Dexal Original Sports Drink (500 g) on appelsiinin makuinen urheilujuomajauhe neste- ja suolatasapainon ylläpitoon. Se on hiilihydraatti-elekrolyyttiliuos, joka ylläpitää suorituskykyä pitkäkestoisen harjoituksen aikana.

Urheilujuoman tarkoituksena on korvata nesteet ja tärkeimmät elektrolyytit, joita keho menettää kovan fyysisen rasituksen aikana. Se myös parantaa veden imeytymistä.

Dexal Original urheilujuomajauhe auttaa välttämään urheilun aikaista väsymistä ja suorituskyvyn laskua. Urheilujuomaa voi käyttää myös ennen suoritusta hiilihydraattivarastojen tankkaukseen ja lisäksi suorituksen jälkeen palautumisen tukemiseen. Pakkauksen jauheesta saa 14 litraa valmista urheilujuomaa.