SOUVENAID TARJOUS - AINA EDULLISEEN HINTAAN

Souvenaid on kliininen ravintovalmiste muistisairauksien ruokavaliohoitoon

Souvenaid on kliininen ravintovalmiste varhaista Alzheimerin taudin tai muun muistisairauden ruokavaliohoitoon. Valmiste sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän juuri muistiongelmista kärsiville tärkeitä ravintoaineita ja sen säännöllisestä käytöstä on kliinisissä tutkimuksissa todettu olevan hyötyä varhaista Alzheimerin tautia sairastaville.

Souvenaid-juoma on pakattu pieneen 125 ml pulloon ja on sellaisenaan valmista nautittavaksi. Valikoimastamme löydät juomaa muun muassa 96x125ml, 72x125ml, 48x125ml ja 24x125ml pakkauksissa.

*Souvenaid tuotteet aina edulliseen hintaan ja lisäksi ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 100 euron ostosta. Tutustu Souvenaid-tarjoustuotteisiin alta.

Souvenaid 96x125ml 

Souvenaid 72x125ml 

Souvenaid 48x125ml 

Souvenaid 24x125ml 

Souvenaid 4x125ml 

Kenelle Souvenaid on tarkoitettu?

Souvenaid on varhaisten muistiongelmien ravitsemushoitoon kehitetty kliininen ravintovalmiste. Souvenaid juoma sisältää erityisesti muistiongelmista kärsiville tärkeitä ravintoaineita ja varmistaa niiden päivittäisen riittävän saannin.

Kliinisissä tutkimuksissa on todettu, että Souvenaid -ravintovalmisteen säännöllisestä käytöstä on hyötyä varhaista Alzheimeria sairastaville.

Muista myös Nutridrink Protein -ravintovalmiste, joka on tarkoitettu potilaiden ravinnon saannin lisäämiseen. Se on suunniteltu erityisesti sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ravitsemushoitoon varmistamaan riittävä proteiinin ja energian saanti.

Nutridrink Protein on suunniteltu erityisesti ikääntyneille, palovammapotilaille, vajaaravitsemuksesta kärsiville sekä muille henkilöille, joiden proteiinin ja energian tarve on syystä tai toisesta lisääntynyt tai joiden ravinnontarvetta ei muuten pystytä tyydyttämään normaalilla ruokavaliolla.  

Miten Souvenaid -ravintovalmistetta käytetään?

Souvenaid -ravintovalmiste on sellaisenaan valmista juotavaksi, mutta se tulee ravistaa hyvin ennen käyttöä. Se voidaan oman maun mukaan nauttia suoraan pullosta tai kaataa esimerkiksi lasiin tai mukiin.

Valmiste on ehdottomasti parhaimmillaan kylmänä, joten sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Näin se on heti valmis nautittavaksi ja maistuu parhaimmalta. Tuotetta ei saa kuumentaa, pakastaa eikä sekoittaa muihin juomiin. Souvenaid -ravintovalmistetta löytyy kahvin, mansikan ja vaniljan makuisena. Oma suosikkimaku sekä tapa nauttia Souvenaid  juomaa löytyy parhaiten kokeilemalla.

Souvenaid on pakattu pieneen 125 ml:n pulloon ja sen annostus on yksi pullo vuorokaudessa. Tähän yhteen pulloon on pakattu riittävä määrä tärkeitä ravintoaineita varmistamaan Alzheimerin tautia sairastavan ravitsemuksellisten erityistarpeiden täyttyminen.  

Suovenaid -juomaa tulee avaamattomana säilyttää kuivassa paikassa normaalissa huoneenlämmössä ja se säilyy näin parasta ennen päivämäärään asti. Avattuna tuote on aina suljettava uudelleen korkilla ja se säilyy 24 tuntia jääkaapissa.

On kuitenkin suositeltavaa nauttia koko pullollinen Souvenaid juomaa kerrallaan, jotta valmistetta varmasti tulee nautittua oikeaa annos joka päivä. Parasta ennen -päiväys on merkittynä pakkaukseen.

Souvenaid juoma kannattaa nauttia aina samaan aikaan päivästä, esimerkiksi aamiaisen yhteydessä, jotta sen nauttimisesta tulee osa päivittäistä rutiinia. Näin sen myös muistaa parhaiten.

Käytä Souvenaid juomaa säännöllisesti

Päivän Souvenaid -annostus on järkevintä nauttia kerralla, jotta koko annos tulee varmasti juotua. Hyvä vinkki on myös nauttia annos aina samaan aikaan päivästä, jotta se ei pääse niin helposti unohtumaan. Juoman voi nauttia aina esimerkiksi aamupalan yhteydessä. Jos juoma kuitenkin pääsee aamulla unohtumaan, sen voi nauttia mihin aikaan päivästä tahansa.

Avattu Souvenaid -pullo tulee aina säilyttää jääkaapissa korkilla uudelleen suljettuna. Jos ei juo koko pullollista Souvenaidia kerralla, on avattu pullo käytettävä vuorokauden kuluessa sen avaamisesta.

Valmiste on pakattu pieneen 125ml pulloon. Tästä on hyötyä etenkin silloin, kun ruokahalu on syystä tai toisesta kadoksissa. Pieni pullollinen Souvenaidia on yleensä tällöinkin helppo saada alas. Kliinisen ravintovalmisteen ravintoaineet imeytyvät luontaisesti aivan samalla tavalla kuin muustakin ravinnosta saatavat ravinteet ja ravintoaineet.

Koska ravintoaineiden imeytyminen ja etenkin niiden varastoituminen elimistöön vie aikansa, eivät Souvenaid -valmisteen vaikutukset näy heti. Tutkimuksissa on havaittu muutoksia kolmesta kuuteen (3-6) kuukauteen jatkuneella kliinisen ravintovalmisteen päivittäisellä käytöllä. Siksi kliinisen ravintovalmisteen päivittäinen ja yhtämittainen käyttö on suositeltavaa.

Souvenaidin ei ole tutkimuksissa havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia, jos sitä käytetään yhteiskäytössä Alzheimer-lääkkeiden tai muiden lääkkeiden kanssa. Saat Souvenaidia ilman reseptiä, mutta lääkkeiden käytön yhteydessä on kuitenkin aina hyvä keskustella tuotteen käytöstä lääkärin tai apteekkimme henkilökunnan kanssa.

Myös siinä tapauksessa, että et ole saanut Alzheimerin taudin diagnoosia eikä tuote ole sinulle entuudestaan tuttu, kannattaa sen käytöstä keskustella ensin lääkärin tai apteekkimme henkilökunnan kanssa, sillä tuote on tarkoitettu käytettäväksi terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa. 

Miten valmiste toimii?

Tutkimuksissa on osoitettu, että tiettyjä ihmisen ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita on Alzheimerin tautia sairastavien elimistössä vähemmän kuin saman ikäisillä terveillä henkilöillä. Näitä ravintoaineita ovat esimerkiksi omega-3-rasvahapot, uridiini, koliini ja jotkin vitamiinit.

Souvenaid on kehitetty tukemaan hermosolujen eli aivojen synapsien välisten viestiyhteyksien muodostumista. Aivojen hermoliitokset rakentuvat rasvoista muodostuneista solukalvoista. Aivoissa eniten esiintyvän rasva muodostamiseen tarvitaan juuri muun muassa omega-3-rasvahappoja, koliinia ja uridiinia, joita on tutkimusten mukaan normaalia vähemmän Alzheimerin tautia sairastavien elimistössä.

Souvenaid -ravintovalmisteen koostumus sisältää runsaasti juuri näitä aivoterveydelle erittäin merkittäviä ravintoaineita. Souvenaidin koostumus on tutkittu ja patentoitu, ja sen on kliinisesti todistettu parantavan varhaista Alzheimerin tautia sairastavien muistia, kun sitä käytetään pitkäaikaisesti ja säännöllisesti.

Aivot tarvitsevat monipuolista ravintoa

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka takaa ravintoaineiden saannin on tärkeää läpi elämän. Se on erityisen tärkeää muistisairaalle, jonka on saatava ravinnosta tarpeeksi energiaa ja laadukkaita ravintoaineita, mutta joiden ravinnon saanti usein heikkenee.

Esimerkiksi Alzheimerin taudin ensimmäinen oire onkin usein juuri päivittäisten rutiinien ja toimien, kuten ruuanlaiton ja syömisen unohtuminen. Tällöin kliinisen ravintovalmisteen nauttimisesta voi olla merkittävää hyöytä kaikkien ravintoaineiden riittävän saannin varmistamisessa.

Aivomme nauttivat itse asiassa varsin samanlaisesta ruokavaliosta kuin sydämemme. Oikeanlaisella ruokavaliolla voit tukea siis sekä aivo- että sydänterveyttä. Tällainen aivoille ja sydämelle hyvää tekevä ruokavalio tarkoittaa esimerkiksi paljon hyviä rasvoja vähän suolaa.

Varhaisessa vaiheessa todettua muistisairautta voidaan hidastaa liikunnalla sekä terveellisillä ja muutenkin suositusten mukaisilla elintavoilla. Tärkeä osa terveellisiä näitä elintapoja on myös monipuolinen ja ravitseva ruokavalio.

Ikääntyessä ruokahalu usein heikkenee monesta syystä johtuen. Samalla aineenvaihdunta hidastuu ja esimerkiksi vitamiinien imeytyminen saattaa heikentyä. Lisäksi ikääntyvien liikkuminen usein fyysisten ja muiden syiden vuoksi vähenee.

Kun annoskoko ruokahalun pienenemisen ja liikunnan vähenemisen myötä mahdollisesti pienenee ja ruuan määrä vähenee, on sitäkin tärkeämpää nauttia riittävän ravintorikasta ja monipuolista ruokaa. Etenkin jos ruokahalu on heikko, voi ravinnon määrää pyrkiä kasvattamaan myös syömällä pieniä annoksia useammin päivän aikana. Näin ruokaa voi saada menemään alas enemmän, kuin jos yrittää väkisin syödä suurempia annoksia.

Alzheimerin taudista kärsivän on erityisen tärkeää huolehtia aivojen monipuolisesta ruokavaliosta. Aivot tarvitsevat etenkin hyviä rasvoja ja paljon antioksidantteja sekä erilaisia vitamiineja.

Aivoille tarpeellisia ravintoaineita saa erityisen paljon kasviksista, kalasta, pähkinöistä, oliiviöljystä sekä täysjyväviljasta. Myös marjat ja palkokasvit ovat hyvää ravintoa aivoille. Ennen kaikkea on tärkeää, että ruokavalio on monipuolista, sillä yksipuoliset ruoka-aineet harvoin varmistavat kaikkien ravintoaineiden riittävää saantia.

Monipuolisen ruokavalion ohenna Souvenaid ravintovalmisteen käyttö auttaa ylläpitämään aivojen terveyttä ja varmistamaan niille riittävän ravintoaineiden saannin.

Alzheimerin tauti

Yleensä ensimmäinen Alzheimerin taudista varoittava oire on päivittäisten tapahtumien, kuten juuri ruuanlaiton ja syömisen unohtuminen. Taudin alussa arkiset rutiinit lakkaavat sujumasta entiseen tapaan ja asiat jäävät jatkuvasti kesken.

Alzheimerin taudin oireet voivat olla vuosien ajan varsin lieviä, mikä usein hankaloittaa taudin huomaamista. Taudin etenemistä voidaan kuitenkin hidastaa sitä paremmin, mitä aiemmin diagnoosi tehdään.

Jos oman tai läheisen muistin heikentyminen huolestuttaa, kannattaa hoitoon hakeutua mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Muistisairaudet eivät kosketa vain ikäihmisiä vaan myös työikäiset voivat sairastua. Muistia voivat kuitenkin heikentää myös stressi tai unenpuute.

Alzheimerille tyypillisiä oireita, joiden takia kannattaa hakeutua tutkimukseen ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Nimet, sanat ja sovitut tapahtumat unohtuvat toistuvasti

  • Ajantaju katoaa ja olinpaikka aiheuttaa epätietoisuutta

  • Persoonallisuus muuttuu

  • Esimerkiksi numeroiden ymmärtäminen on vaikeaa

  • Juonellisen tarinan seuraaminen muuttuu hankalaksi

  • Suunnittelua ja keskittymistä vaativien tehtävien suorittaminen hankaloituu

  • Jatkuvasti sattuvat vakavat unohdukset, kuten hellan levyn toistuva päälle jättäminen

Muistin heikentyminen voi olla pelottavaa ja ahdistavaa, mutta sen takia ei missään nimessä kannata jättää hakeutumatta tutkimuksiin mahdollisimman nopeasti. Mitä aiemmin esimerkiksi Alzheimerin tauti diagnosoidaan, sitä paremmin taudin oireita voidaan helpottaa ja sen etenemistä hidastaa.

Muistisairautta hoidetaan lääkehoidon, lääkkeettömän hoidon ja kuntoutuksen avulla. Hoito muistisairauslääkkeillä kannattaa aloittaa Käypä hoito -suosituksen mukaan terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa.

Yksi osa hoitoa ja hyvinvoinnista huolehtimista on varmistaa monipuolinen ravintoaineiden saanti. Tässä esimerkiksi Souvenaid -ravintovalmista voi olla merkittävänä apuna ja auttaa varhaista Alzheimeria sairastavaa pitämään yllä elämänlaatuaan ja oman näköistään elämää.

Souvenaid on käyttövalmis kliininen ravintovalmiste

Souvenaid-juoma on kliininen ravintovalmiste, joka on tarkoitettu varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Souvenaidin ei ole tutkimuksissa havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia, kun sitä käytetään yhdessä Alzheimer-lääkkeiden tai muiden lääkkeiden kanssa. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa.

Souvenaid sisältää̈ Fortasyn ConnectTM -ravintoaineyhdistelmän, joka on suunniteltu erityisesti täyttämään juuri varhaista Alzheimerin tautia sairastavien ravitsemukselliset erityistarpeet ja tukemaan synapsien muodostusta.  

Fortasyn ConnectTM -ravintoaineyhdistelmä sisältää EPA kalaöljyä 300 mg, DHA kalaöljyä 1200 mg, Fosfolipidejö 106 mg, Koliinia 400 mg, UMP uridiinimonofosfaattia 625 mg, E-vitamiinia 40 mg, C-vitamiinia 80 mg, Seleeniä 60 μg, B12-vitamiinia 3 μg, B6-vitamiinia 1 mg ja Foolihappoa 400 μg.

Souvenaid-juoma on vähälaktoosinen ja gluteiiniton ja sen ainesosat ovat seuraavat: 

Souvenaid sisältää: vesi, maltodekstriini, sokeri, kalaöljy, lehmänmaitoproteiini, uridii- ni-5’-monofosfaatin natriumsuola, aromi (cappuccino*, vanilja**, mansikka***), stabilointiaineet (mikrokiteinen selluloosa, natrium- karboksimetyyliselluloosa), koliinikloridi, kalsiumsitraatti, soijalesitiini, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), natrium-L-askorbaatti, kaliumsitraatti, väri (ammoniummenetelmän sokerikulööri*, kurku- miini**, karmiini***), DL-α-tokoferyyliasetaatti, magnesiumhydrok- sidi, natriumsitraatti, kaliumhydroksidi, ferrolaktaatti, sinkkisulfaatti, pyridoksiinihydrokloridi, kupariglukonaatti, nikotiiniamidi, mangaa- nisulfaatti, kalsium-D-pantotenaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, riboflaviini, natriumseleniitti, kromikloridi, natriummolybdaatti,kaliumjodidi,fytomenadioni,D-bio- tiini, syanokobalamiini, kolekalsiferoli.

(* Vain kahvinmakuisessa ** Vain vaniljanmakuisessa *** Vain mansikanmakuisessa)

Lääketehdas Nutricia - muita valmisteita

Täältä löydät Nutridrink Protein 200ml >>>

Täältä löydät Nutridrink Juice Style 125ml >>>

Täältä löydät Nutridrink Compact Protein 125ml >>>

Täältä löydät Cubitan 200ml >>>

Souvenaid asiakas osti myös näitä tuotteita