Dosetit ja lääkeannostelijat

Dosetit ja lääkeannostelijat

Dosetit eli lääkeannostelijat turvaavat lääkkeenottoa

Dosetit eli lääkeannostelijat ovat apu säännöllistä lääkitystä käyttäville henkilöille. Erityisen tarpeellinen dosetti on silloin, kun lääkkeiden käyttäjällä on vaikeuksia muistaa ottaa lääkkeet ja käytössä on useita eri lääkkeitä. Dosetti turvaa lääkkeenoton muistamista. Omaisen tai kotisairaanhoidon on myös tarvittaessa helppo tarkastaa, että lääkkeet on otettu oikein. Yleensä lääkkeet voidaan lajitella dosettiin valmiiksi päiväkohtaisesti ja eri kellonaikoihin. Löydät apteekkimme runsaasta valikoimasta omaan tai läheisesi tarpeeseesi sopivan lääkeannostelijan. Löydät täältä myös apteekkimme tabletinpuolittajat sekä apulaitteen silmätippojen laittamiseen. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 18

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 18

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Dosetit ja lääkeannostelijat 

Dosetti eli lääkeannostelija on tärkeä apu useita eri lääkkeitä säännöllisesti käyttävälle henkilölle. Dosetteja on saatavilla erilaisiin tarpeisiin, myös matkakäyttöön. 

Lääkeannostelija on erityisen tarpeellinen silloin, kun lääkkeiden käyttäjällä on vaikeuksia muistaa ottaa lääkkeet ja käytössä on useita eri lääkkeitä. Dosetti turvaa lääkkeenoton muistamista. Omaisen tai kotisairaanhoidon on myös tarvittaessa helppo tarkastaa, että lääkkeet on otettu oikein. 

Löydät apteekkimme runsaasta valikoimasta sopivan lääkeannostelijan omaan tai läheisesi tarpeeseen. 

Yleensä lääkkeet voidaan lajitella dosettiin valmiiksi päiväkohtaisesti ja eri kellonaikoihin. Joissakin doseteissa on lokerot vain yhdelle päivittäiselle lääkeannokselle, joissakin useammille eri kellonajoille. Matkalle mukaan otettavat dosetit ovat pienempiä ja niihin on tarkoitus lajitella vain muutaman päivän lääkkeet. 

Löydät apteekistamme myös Wiegandin tabletinpuolittajan sekä tabletinmurskaimen. Niiden käytön kohdalla on tärkeää varmistaa, että tabletin saa puolittaa tai murskata. Lisäksi valikoimassamme on annostelulusikka nestemäisen lääkkeen ottamiseen, potilasmuki sekä silmätippojen laittamiseen tarkoitettu Tiputusapu. 

Dosettin Maxi-lääkeannostelijoissa on lapsilukko

Dosett Maxi Red ja Blue -lääkeannostelijoissa on seitsemän lokeroa, joihin on merkitty viikonpäivät. Nämä päivälokerot on jaettu neljään kellonajoin merkittyyn osaan. Maxi-dosetissa on myös lapsilukko ja käyttöohjeet. 

Dosett Medi Blue, Red ja Turquoise -lääkeannostelijat ovat muuten samanlaisia kuin Maxi-lääkeannostelijat, mutta ne ovat kooltaan hiukan pienempiä.

Dosettin Mini Blue ja Red -lääkeannostelijat ovat pienikokoisia lääkeannostelijoita, jotka on tarkoitettu tilapäiseen lääkkeiden annosteluun esimerkiksi matkan ajalle. Mini-doseteissa on seitsemän kolmeen osaan jaettua lokerikkoa. Pienen koon takia nämä dosetit soveltuvat käyttöön hyvin myös silloin, kun päivittäisten lääkkeiden määrä on pieni. 

Schine -lääkeannostelijoissa on rullattava kansi

Schine-lääkeannostelijat ovat helppokäyttöisiä niiden rullautuvien kansien ansiosta. Näitä Ruotsissa valmistettavia lääkeannostelijoita on saatavilla punaisena ja sinisenä. 

Schine Pill Box L on iso viikkoannostelija, jossa on neljä tilavaa lokeroa jokaista päivää varten. Mukana on myös lääkekortti. Schinen konepesun kestävän annostelijan voi myös avata pesua varten. 

Schinen dosettivalikoimassa on myös pieni lääkeannostelija Schine Pill Box S, jossa on kahdeksan tilavaa lokeroa. Lokeroita on yksi jokaiselle päivälle ja lisäksi erikseen lokero tarvittaessa otettavia lääkkeitä varten. Schine Pill Box S soveltuu sekä matkakäyttöön että henkilölle, joka ottaa lääkkeet vain yhteen aikaan päivästä.

Medi-7 Uno ja Pharmacaren Sateenkaari -dosetit 

Pharmacaren Sateenkaari-lääkeannostelijassa on jokaiselle päivälle erivärinen lokerikko. Lokeroiden värit helpottavat hahmottamaan päivien vaihtumista. Sateenkaari-dosetti on konepesun kestävä. 

Päiväannostelija sopii hyvin esimerkiksi otettavaksi mukaan lyhyelle matkalle. Päiväannostelijassa on neljä lokeroa, aamu, päivä, ilta ja yö -lokerot. 

Myös Medi-7 Uno Viikkoannostelija on pienikokoinen ja se kulkee helposti mukana matkoilla. Siinä on seitsemän lokeroa, eli lokerot jokaiselle päivälle yhtä päivittäistä lääkeannosta varten.