Tukisukat - Kompressiosukat - Lentosukat

Tukisukat - Kompressiosukat - Lentosukat

Tukisukat ehkäisevät pinnallisen laskimotukoksen syntyä

Tukisukat tukevat jalkojen verenkiertoa, alentavat laskimopainetta ja ehkäisevät suonikohjujen ja veritulppien ja pinnallisten laskimotukosten syntyä. Tukisukkia käytetään esimerkiksi seisomatyössä tai lentokoneessa (lentosukat) matkustettaessa, kun on istuttava pitkiä aikoja.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 49

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 49

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

Tukisukat - Kompressiosukat

Kompressiosukat tukevat jalkojen verenkiertoa, alentavat laskimopainetta, vähentävät jalkojen turvotusta. Niiden käyttö ehkäisee sekä pinnallisten laskimotukosten että suonikohjujen syntyä. Suonikohjut johtuvat alaraajojen pintalaskimoiden vajaatoiminnasta, jonka syntyyn vaikuttaa perimä. Laskimoiden vajaatoiminnan riskiä lisää kuitenkin esimerkiksi seisomatyö. Koska pintalaskimoiden vajaatoiminta lisää pinnallisten laskimotukosten riskiä, ennaltaehkäisevä itsehoito esimerkiksi tukisukkia käyttämällä on tärkeää.

Tukisukkien sopivat esimerkiksi seisomatyössä tai lentokoneessa matkustettaessa, kun on istuttava pitkiä aikoja, eikä jalkoja pääse liikuttelemaan. Tukisukkia käytetään alaraajojen pinnallisten laskimotukosten ennaltaehkäisyn lisäksi myös niiden hoidossa. Tukisukkia tulisi käyttää koko päivän ajan.

Lievästi oireilevan pinnallisen laskimotukoksen itsehoitona käytetään tukisukkaa sekä kipua ja tulehdusta lievittävää tulehduskipulääkettä. Suonikohjuja, joihin liittyy kipu- ja turvotusoireita, voi hoitaa tukisukilla. Sukat valitaan jalan koon mukaan, jotta niissä on tarvittava puristusvoima. Tukisukat estävät pinnallisten laskimoiden laajenemista. 

Tukisukat - Kompressiosukat ehkäisevät jalkojen pinnallisia laskimotukoksia 

Pinnallisia laskimotukoksia eli laskimotulehduksia voi hoitaa kotikonstein. Pinnallisen laskimotukoksen oireita ovat kipu ihon alla olevassa laskimossa, ihoalueen punoitus sekä lievä turpoaminen ja kuumotus. Laskimon ympärysalue voi olla turvonnut, kuumottava ja aristava. 

Alaraajojen pintalaskimoissa sijaitseva vaaraton laskimotulehdus lisää kuitenkin syvän laskimoveritulpan riskiä. Syvät laskimotukokset voivat johtaa keuhkoveritulppaan. 

Joissakin tapauksissa pinnalliseen laskimotulehdukseen liittyy samanaikaisesti syvä laskimotukos eli laskimoveritulppa. Syvät laskimoveritulpat vaativat välitöntä hoitoa, koska ne voivat aiheuttaa keuhkoveritulpan. Kuumeen nousu sekä nilkan ja säären turpoaminen pinnallisen tukoksen yhteydessä ovat merkkejä vakavammasta tilanteesta, joka vaatii välitöntä hoitoa.

Voit lukea lisää syvästä laskimotukoksesta täältä (Sydän ja verenkierto). 

Lievästi oireilevan pinnallisen laskimotukoksen itsehoitona käytetään tukisukkia sekä kipua ja tulehdusta lievittäviä tulehduskipulääkkeitä. Lisäksi voi käyttää paikallisesti esimerkiksi Hirudoid Forte -voidetta. Oireilevaa raajaa pidetään mahdollisimman paljon koholla. Kipuun voi auttaa myös kylmähoito.

Saat apteekistamme myös ilman reseptiä verisuonitukosten ehkäisyyn käytettäviä asetyylisalisyylihappovalmisteita. Niiden käyttö vaatii kuitenkin aina lääkärin ohjeistusta. 

Raajojen verenkiertohäiriöihin auttaa liikunnan lisääminen, tupakoinnin lopettaminen ja terveellinen ruokavalio. Perussairaudet kuten diabetes ja kohonnut verenpaine ja kohonnut kolesteroli lisäävät verenkiertohäiriöiden riskiä, joten niiden hoitotasapainosta on tärkeä huolehtia. 

Voit lukea lisää pinnallisista laskimotukoksista täältä (Sydän ja verenkierto, Mustelmat ja pinnalliset laskimotukokset).

Tukisukat ehkäisevät suonikohjuja ja helpottavat kipuoireita

Suonikohjut johtuvat alaraajojen pintalaskimoiden vajaatoiminnasta, jonka syntyyn vaikuttaa perimä. Laskimoiden vajaatoiminnan riskiä lisää seisomatyö ja ylipaino sekä naisilla raskausaika. Sen sijaan tupakoinnin tai alkoholin käytön vaikutusta vajaatoiminnan syntyyn ei ole osoitettu. 

Pintalaskimoiden vajaatoiminta voi lisätä pinnallisten laskimotukosten riskiä. Pelkät suonikohjut eli laajentuneet pinnalliset laskimot eivät vaadi hoitoa. Jos suonikohjuihin liittyy kipua tai turvotusta, itsehoitona voi kokeilla kävelyä ja pitkäaikaisen paikallaan seisomisen välttämistä. Lisäksi jalkoja voi pitää koholla mahdollisuuksien mukaan. Ylipainoisella painon pudotus vähentää usein laskimoiden vajaatoiminnan oireita. 

Suonikohjuja, joihin liittyy kipu- ja turvotusoireita, voi hoitaa tukisukilla. Sukat valitaan jalan koon mukaan, jotta niissä on tarvittava puristusvoima. Kompressiosukat estävät pinnallisten laskimoiden laajenemista. 

Tukisukat ja tukisukkahousut apteekkimme valikoimassa

Apteekki Hoid Tukisukkia on saatavana eri kokoisina mustina ja beigeinä. Ne on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Apteekki Hoid Tukisukkia voi käyttää esimerkiksi matkustaessa tai seisomatyössä.

Uriel Lentosukka / Tukisukka (koko 35–38) on antiseptinen hopeakuitusukka. Hopeakuidut pitävät sukkien hygieniatason korkeana ja kompensoivat lämpötilamuutoksia. Hopeakuitu tekee sukasta lämpimän viileässä lentokoneen matkustamotilassa ja tavallista puuvillasukkaa viileämmän lämpimässä ilmastossa.

Scholl sukkahousuja (20 denieriä) on saatavilla eri kokoisina mustana ja beigenä. Tukisukkahousuissa on asteittainen kompressio, joka kohdistaa tukea etenkin nilkkoihin ja sääriin, mikä vähentää jalkojen väsymistä ja kipeytymistä. Sukkahousut kestävät 50 pesua ilman, että ne menettävät muotonsa ja kompression.

Thermoskin Plantar FXT Nilkkasukat ovat anatomisesti muotoillut sukat, joiden kompressioalueet lievittävät plantaarifaskiitista johtuvaa kipua sekä jalan holvikaaren ja kantapään kiputiloja. 

Kohdennettu kompressioalue (20–30 mmhg) tukee akillesjännettä ja kompressio kantapään alta (20–30 mmhg) vähentää rasitusta jalkapohjan kudoskalvon kiinnityskohdassa. Keskivahva kompressio (15–20 mmhg) jalkaterän ympärillä tukee ja kohottaa jalkapöydän rakenteita. 

Thermoskin Plantar FXT -sukissa on antibakteeriset hopeakuidut kantapään ja varpaiden alueella. Hopeakuidut parantavat sukkien hygieenisyyttä.