Piilolinsinesteet ja muut silmienhoitotarvikkeet

Piilolinsinesteet ja muut silmienhoitotarvikkeet

Silmienhoito, piilolinssit ja piilolinsinesteet

Löydät täältä apteekkimme tuotteet piilolinssien ja silmälasien puhdistukseen, piilolinssien kanssa käytettävät silmätipat sekä luomien ja silmien alueen ihon puhdistustuotteet. 

View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Piilolinssien käyttö ja desinfioivat piilolasinesteet

Piilolinssien käytön yhteydessä on tärkeää varmistaa, että silmätipat soveltuvat käytettäväksi piilolinssien kanssa. Piilolinssien kanssa on joko käytettävä silmätippoja, jotka eivät sisällä säilöntäaineita, tai poistettava linssit ennen silmätippojen käyttöä. 

Apteekistamme saatava Desipower Linssinpuhdistusneste silmälaseille sopii silmälasien puhdistukseen. Sitä voi käyttää myös suojalasien ja urheilulasien sekä matkapuhelimen ja tietokoneen näytön puhdistamiseen. 

Piilolinssien puhdistusnestettä tarvitaan kaikkien muiden paitsi kertakäyttöisten piilolinssien puhdistukseen ja desinfiointiin ja säilytykseen. 

Piilolinsseihin ei saa mennä vesijohtovettä tai saippuaa, linssejä on käsiteltävä aina niille tarkoitetulla puhdistusnesteellä. Koska desinfioimatonta vettä ei saa päästää kosketuksiin piilolinssien kanssa, on uidessa oltava varovainen ja käytettävä mieluiten uimalaseja.  

Piilolinssien puhdistus tehdään aina, kun uudelleen käytettäväksi tarkoitettu linssi poistetaan silmästä. Piilolinssi puhdistetaan kämmenelle, johon kaadetaan piilolinssinestettä. Linssiä hangataan nesteessä molemmin puolin. Sen jälkeen piilolinssit laitetaan piilolinssinesteellä täytettyyn koteloon. 

Saat apteekistamme ReNu Multi-Purpose, Bevita Eye Kosteuttava piilolasineste sekä Biotrue Multi-Purpose solution -puhdistusnesteet. Nämä piilolinssien puhdistusnesteet sopivat myös silikonihydrogeelilinssien puhdistukseen.

Silmät ovat linssien kanssa tavallista herkemmät auringon UV-säteilylle, joten piilolinssien kanssa on erityisen tärkeää käyttää aurinkolaseja. 

Piilolinssien kanssa on hyvä käyttää herkille silmille sopivia meikkejä ja meikinpoistoaineita. 

Linssejä ei tule käyttää, jos silmä on ärtynyt tai kipeä tai jos silmissä on allergiaoireita. 

Voit lukea lisää silmien allergiaoireista täältä (Allergia, Silmäoireet).

Kosteuttavat silmätipat piilolinssien käyttäjille 

Jos tarvitset silmätippoja esimerkiksi kuivasilmäisyyden hoitoon, on hyvä ottaa huomioon, että kaikki silmätipat eivät sovi käytettäväksi piilolinssien kanssa. 

Osa silmätipoista sisältää säilöntäaineita, jotka voivat värjätä piilolinssin. Näiden tippojen käytön yhteydessä piilolinssi on poistettava. 

Piilolinssien kanssa käytettäviä säilöntäaineettomia kostutussilmätippoja ovat esimerkiksi yksittäispakatut kerta-annospipetit tuotemerkeiltä (Kuivat silmät):

- Bevita Eye

- Bepanthen Eye

- Artelac

- Hyabac

- Systane

- Iiris

Lisäksi apteekistamme on saatavilla säilöntäaineettomina muitakin kuin kerta-annoksiin pakattuja silmätippoja, esimerkiksi (Kuivat silmät):

- Puro Suoja, Puro Teho, Puro Tyrni ja Puro Vire

- Thealoz Duo

Voit lukea lisää kuivasilmäisyyden hoidosta täältä (Silmät, korvat, nenä, Kuivat silmät).

Blephasol Duo ja Bevita Eye ihon puhdistukseen

Piilolinssien käyttäjän on hyvä valita myös luomien ja silmien alueen ihon puhdistukseen tarkoitetut puhdistusaineet niin, että ne sopivat yhteen piilolinssien kanssa. 

Apteekistamme saatava hajusteeton Blephasol Duo -puhdistusneste sopii kuiville silmille ja silmäluomien ja silmänympärysalueen ihon puhdistukseen ja meikinpoistoon. Lisäksi Blephasol Duoa käytetään blefariitin eli luomitulehduksen hoitoon. 

BlephaCura on silmäluomien päivittäiseen puhdistukseen tarkoitettu liposomiliuos, joka lievittää myös tulehdusta.

Blephagel-geeli on silmäluomien ja silmäripsien päivittäiseen puhdistukseen ja meikinpoistoon tarkoitettu säilöntäaineeton puhdistusgeeli. 

Myös säilöntäaineettomat Blephaclean-pyyhkeet sopivat päivittäiseen silmäluomien, silmäripsien ja silmänympärysalueen ihon puhdistukseen. 

Bevita Eye -silmäpyyhkeet on tarkoitettu aikuisten ja lasten silmänympärysihon ja luomien päivittäiseen puhdistukseen. Bevita Eye silmäpyyhkeet sopivat käytettäväksi myös silmäluomien reunojen tulehdustilojen yhteydessä. Silmiä ei tarvitse huudella silmäpyyhkeen käytön jälkeen. 

Gahns-silmäkylpy on tarkoitettu virkistämään väsyneitä silmiä. Se huuhtelee silmäripsistä pölyn ja helpottaa silmien rasituksesta johtuvia oireita.