Ovulaatiotestit

Ovulaatiotestit tunnistavat ovulaation LH-hormonin tasosta

Ovulaatiotestit kertovat hedelmällisyyden eli raskaaksi tulon otollisen ajankohdan. Saat apteekistamme Clearbluen digitaaliset ovulaatiotestit sekä RFSU:n ovulaatiotestin. Ne tunnistavat ovulaation ajankohdan LH-hormonin pitoisuuden noususta. 

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ovulaatiotestit

Ovulaatiotestit ovat hyvä keino selvittää hedelmällisyyden eli raskaaksi tulon otollista ajankohtaa. Saat apteekistamme Clearbluen digitaaliset ovulaatiotestit sekä RFSU:n ovulaatiotestin. Ovulaatiolla tarkoitetaan hetkeä, jolloin munasolu irtoaa munasarjasta ja raskaaksi tulo on mahdollista. Ovulaatio käynnistyy, kun aivolisäkkeestä erittyvän luteinisoivan hormonin (LH) pitoisuus alkaa nousta. Ovulaatiotestit tunnistavat ovulaatiohormonin pitoisuuden nousun 24–36 tuntia ennen ovulaatiota ja ne kertovat kierron kaksi hedelmällisintä päivää. Hedelmällisyyteen vaikuttavat monet eri tekijät, ja omaa hedelmällisyyttään voi pyrkiä edistämään terveellisillä elintavoilla. . 

Ovulaatio käynnistyy, kun aivolisäkkeestä erittyvän luteinisoivan hormonin (LH) pitoisuus alkaa nousta. Ovulaatiotestit tunnistavat ovulaatiohormonin pitoisuuden nousun ennen ovulaatiopäivää. Saat apteekistamme Clearbluen digitaaliset ovulaatiotestit sekä RFSU:n ovulaatiotestin. 

Raskaaksi tulee helpoimmin kahtena ovulaatiota edeltävänä päivänä sekä ovulaatiopäivänä. Raskaus voi kuitenkin alkaa myös yhdynnästä, joka on tapahtunut jo päiviä ennen ovulaatiota tai päivä ovulaation jälkeen. 

Hedelmällisyyttä voi edistää terveillä elintavoilla

Hedelmällisyyteen ja raskaaksi tuloon vaikuttavat monet tekijät. Omaa hedelmällisyyttään voi pyrkiä edistämään terveellisillä elintavoilla. 

Tiedetään esimerkiksi, että sekä ali- että ylipaino heikentävät hedelmällisyyttä. Lisäksi tupakointi heikentää munasarjojen toimintaa ja myös runsas alkoholin käyttö vaikuttaa naisen hedelmällisyyteen. Miehillä tupakointi heikentää sperman laatua ja alkoholinkäyttö voi johtaa siittiötuotannon häiriöön. 

Myös runsaan kahvin juonnin on todettu joissakin tutkimuksissa heikentävän raskaaksi tulon mahdollisuutta. Kahvia voi kuitenkin juoda noin kolme kupillista päivässä ilman, että vaikutuksia hedelmällisyyteen tulee. 

Tulevien vanhempien on siis hyvä huolehtia jo ennen raskauden alkamista terveydestään ja hyvinvoinnistaan, jotta sikiö kehittyy normaalilla tavalla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä terveelliseen ruokavalioon.

Nykytutkimusten mukaan foolihapon käyttö ei vaikuta raskaaksi tulon todennäköisyyteen, mutta foolihappoa eli folaattia tarvitaan sikiön kehitykseen raskauden aikana. Odottavan äidin folaatin puute lisää synnynnäisten epämuodostumien riskiä. 

Foolihappolisän käyttö on hyvä aloittaa noin kaksi kuukautta ennen raskaaksi tuloa, eli jo raskauden suunnitteluvaiheessa. Foolihappolisän tarve on suurempi, jos odottavalla äidillä on diabetes, epilepsia, keliakia tai krooninen suolistotulehdus. Foolihapon tarvittavasta määrästä saa ohjeita neuvolasta. 

Saat apteekistamme raskausajalle tarkoitetut monivitamiinivalmisteet, joissa on riittävä määrä foolihappoa. Näitä ovat esimerkiksi Femibion 3, Minisun Multivitamin Maman, Multivita Raskaus ja Imetys sekä Multi-Tabs Raskaus. Löydät apteekkimme raskausajan vitamiinit täältä (LINKKI Vauvat – Lapset – Äidit ja raskaus, Raskaus, Raskausajan vitamiinit ja ravintolisät).

Kun arvelet olevasi raskaana, voit tehdä apteekistamme saatavan kotitestin. Saat apteekistamme esimerkiksi Apteekki Raskaustesti Ultran ja Clearbluen digitaalisen raskaustestin. Raskauden alkaminen varmistetaan aina lisäksi lääkärin tutkimuksessa. Voit lukea lisää raskaustesteistä täältä (LINKKI Vauvat – Lapset – Äidit ja raskaus, Raskaus, Raskaustestit).

Clearbluen ovulaatiotestit 

Clearblue digitaalinen vulaatiotesti tunnistaa luteinisoivan hormonin (LH) eli ovulaatiohormonin pitoisuuden nousun 24–36 tuntia ennen ovulaatiota. 

Clearblue-ovulaatiotesti tehdään aina samaan aikaan päivästä oletetun ovulaatiopäivän lähellä olevina päivinä. Testi tunnistaa kierron ne päivät, joina raskauden alkaminen on todennäköisintä.

Selkeä digitaalinen näyttö ilmaisee LH-hormonin huippukohdan kolmessa minuutissa ja kertoo kierron kaksi hedelmällisintä päivää. LH-huipun tunnistustarkkuus on 99 %. Lisäksi vilkkuva testipuikko-symboli ilmaisee, että testi toimii oikein. 

Digitaalista laitetta voi käyttää useita kertoja. Mukana pakkauksessa tulee 10 testiliuskaa. 

Clearbluella on myös digitaalinen ovulaatiotesti, joka kertoo LH-hormonin tason lisäksi estrogeenihormonin tason. Estrogeenipitoisuus nousee jo neljä päivää ennen ovulaatiota, joten testi kertoo hedelmälliset päivät pelkkää LH-hormonia mittaavaa testiä tarkemmin. 

Testi ilmoittaa vilkkuvalla merkillä estrogeenitason nousun ja pysyvällä merkillä LH-hormonin korkeimman kohdan. Muuten tämä kahden hormonin tasoa mittaava ovulaatiotesti toimii kuten pelkkää LH-tasoa mittaava Clearbluen ovulaatiotesti. 

RFSU:n ovulaatiotesti 

RFSU Ovulaatiotesti perustuu luteinisoivan hormonin (LH) eli ovulaatiohormonin tason mittaukseen. Samantapaisia helppokäyttöisiä testejä käytetään myös terveyskeskuksissa ja neuvoloissa. Testi antaa tuloksen muutamassa minuutissa. 

Hormonipitoisuus mitataan virtsasta, mielellään aamuisin, ja testi tehdään samaan aikaan joka päivä oletetun ovulaatiopäivän lähestyessä. RFSU:n ovulaatiotestin tarkkuus on 96 prosenttia. Pakkaus sisältää seitsemän testiliuskaa.