Kovettumia pehmentävät valmisteet - karbamidi

Karbamidivoide pehmentää jalkojen ja käsien kovettumia

Pehmentävät valmisteet on suunniteltu erityisesti jalkojen kovettumien hoitoon. Karbamidi eli urea on ihon luonnollinen kosteuttava ainesosa ja se parantaa ihon vedensitomiskykyä. Jalkojen ihon säännöllinen rasvaus kosteuttavalla perusvoiteella ennaltaehkäisee ihon kuivuudesta johtuvia ongelmia ja pitää myös kovettumat poissa.

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ihon pehmittämisessä on tärkeää levittää voide iholle hieroen, pyörivillä liikkeillä. Kovettumien raspausta ei suositella, sillä mahdollinen ihon rikkoutuminen lisää infektioriskiä. Löydät apteekistamme mm. karbamidia sisältäviä voiteitamme Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea -voiteen sekä ureaa sisältävät Flexitol-voiteet, jotka sopivat myös diabetesta sairastavan jalkojen hoitoon.

Pehmentävät käsi- ja jalkavoide - karbamidi

Pehmentävät valmisteet on suunniteltu erityisesti jalkojen kovettumien hoitoon. Karbamidia sisältäviä eli ureaa sisältävät voiteet pehmentävät ihoa ja sopivat hyvin myös kuivan ihon hoitoon. Urea on ihon luonnollinen kosteuttava ainesosa ja se parantaa ihon vedensitomiskykyä. 

Jalkojen ihon säännöllinen rasvaus kosteuttavalla perusvoiteella ennaltaehkäisee ihon kuivuudesta johtuvia ongelmia ja pitää myös kovettumat poissa. Rasvaus tehdään heti peseytymisen jälkeen, jolloin voide sitoo kosteutta ihoon tehokkaimmin. Kosteuden haihtumista iholta voidaan vähentää esimerkiksi pukemalla sukat jalkaan rasvauksen jälkeen.

Kovettumien pehmittämisessä on tärkeää levittää voide iholle hieroen, pyörivillä liikkeillä. Kovettumien raspausta tai höyläämistä ei suositella, sillä niiden aiheuttama ihon rikkoutuminen lisää infektioriskiä. 

Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea sopii esimerkiksi jalan kovettumien hoitoon se vahvistaa ihon suojakerrosta. Se on kovettumia ja känsiä hoitava ja ehkäisevä jalkavoide, joka pehmentää ja kosteuttaa karheaa ihoa. Säännöllinen käyttö ehkäisee myös uusien kovettumien ja känsien syntymistä. LW Carbamid Forte sopii myös diabeteksen aiheuttamien jalkaongelmien hoitoon.

Boreas-jalkakylpysuolalla voit tehdä jaloille kylvyn. Boreasin suolan mineraalit pehmentävät ihoa ja ehkäisevät jalkojen kuivumista. Jalkakylvyn jälkeen jalat on hyvä rasvata huolellisesti. 

Diabetesta sairastaville ei suositella pitkiä, hautovia jalkakylpyjä. Diabetekseen liittyy riski lisäsairauksiin, ja jalkojen osalta ääreishermojen häiriö eli neuropatia on erityisen ongelmallinen vaiva. 

Neuropatian vuoksi diabetesta sairastava ei aina huomaa jalan haavaumia, ja haavaan voi syntyä helposti bakteeritulehdus. Seurauksena voi olla pitkäaikainen haavauma. 

Diabetesta sairastavan on huolehdittava jalkojensa hyvinvoinnista huolellisesti ja säännöllisesti. Tärkeää on, ettei jalkojen iho haudo. 

Flexitol-voiteet jalkojen kovettumien hoitoon

Flexitol-voiteet sisältävät ureaa eli karbamidia. Ne sopivat myös diabetesta sairastavan jalkojen hoitoon. Raskaana olevan tai imettävän on hyvä keskustella Flexitol-voiteiden käytöstä ensin lääkärin kanssa. Voit kysyä neuvoa voiteiden käyttöön myös apteekkimme henkilökunnalta. 

Flexitol Hard Skin & Callus Balm -jalkavoide erittäin kuivien kovettumien pehmentämiseen. Voide sisältää 22 % ureaa. Se kuorii ihoa ja kovettumia aiheuttamatta haittaa kovettuman alla olevalle iholle. 

Flexitol Heel Balm -kantapääbalsami on suunniteltu erityisesti kuivien tai halkeilevien kantapäiden ihon hoitoon. 25 % ureaa sisältävä voide soveltuu hyvin diabetesta sairastavan jalkojen kovettumien tehohoitoon. 

Heel Balm foot cream hierotaan hoidettavalle alueelle 1–2 kertaa päivässä. Jos kovettumat eivät pehmity parin viikon itsehoidon aikana, on hyvä keskustella asiasta lääkärin kanssa tai kysyä neuvoa ihonhoitoon apteekkimme henkilökunnalta. 

Flexitol Moisturising Foot Cream sisältää ainoastaan 10 % ureaa. Se on mieto voide kuivien jalkojen hoitoon ja soveltuu hyvin esimerkiksi diabetesta sairastavan päivittäiseen jalkojen rasvaukseen. Voiteessa on myös E-vitamiinia. 

Oviderm-voide pehmentää ihoa ja torjuu mikrobeja

Oviderm on pehmentävä emulsiovoide, jonka vaikuttava aine on propyleeniglykoli. Tätä propyleeniglykolia sisältävää voidetta ei saa käyttää korvakäytävän iholle, sillä se voi vaurioittaa kuuloa. Voide ei sovi myöskään palaneelle iholle. 

Oviderm-voiteen propyleeniglykoli sitoo vettä ja torjuu joitakin mikrobeja. 

Voidetta levitetään iholle tarvittaessa ja sitä voi käyttää useita kertoja päivässä. Voide saattaa alkuun aiheuttaa iholla poltetta, kutinaa, kirvelyä ja punoitusta, mutta nämä haittavaikutukset menevät ohi. 

Imettävät äidit voivat käyttää Ovidermiä, mutta voidetta ei kuitenkaan tule laittaa nänneihin tai niiden ympärille juuri imetyksen aikaan.