Ubikinoni (Q10)

Ubikinonista (koentsyymi Q10) tukea muun muassa migreenin hoitoon

Ubikinonia (koentsyymi Q-10) saadaan pieniä määriä ravinnon mukana, mutta suurimman osan tarvitsemastaan ubikinonista elimistö tuottaa itse. Ubikinonilisän nauttiminen on vaaratonta, ja ubikinonia voi kokeilla esimerkiksi migreenin hoidossa. 

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Ubikinoni - koentsyymi Q10

Ubikinoni eli koentsyymi Q-10 on K-vitamiinia muistuttava yhdiste, jota on melkein kaikkialla ihmisen kudoksissa. Ubikinonia saadaan pieniä määriä ravinnon mukana, mutta suurimman osan tarvitsemastaan ubikinonista elimistö tuottaa itse. Ubikinonin terveysvaikutuksia on tutkittu paljon, mutta vahvaa tutkimusnäyttöä ei ole saatu. Tuoreimpana tutkimuskohteena on ollut ubikinonin vaikutus migreenin hoidossa. Siitä on saatu alustavia hyviä tuloksia, ja vaarattomuutensa takia ubikinonia voi kokeilla osana migreenin hoitoa. Japanissa ubikinonia käytetään sydän- ja verisuonitautien ja kohonneen verenpaineen hoitoon. Raskaana oleville ja imettäville ubikinonilisää ei suositella. 

Ubikinoni eli koentsyymi Q-10 on K-vitamiinia muistuttava yhdiste, jota on melkein kaikkialla ihmisen kudoksissa. Lisäravinteissa on saatavilla myös ubikinonin elimistössä aktiivista muotoa eli ubikinolia (BioActive Ubiqinol, Vitaali Ubikinoli). Tavallisesti elimistö muuttaa saamansa ubikinonin ubikinoliksi.

Ihminen saa pieniä määriä ubikinonia ravinnosta (sisäelimet, liha, kala, maapähkinä), mutta elimistö tuottaa suurimman osan tarvitsemastaan ubikinonista itse. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitä ravintolisänä nautittu ubikinoni vaikuttaa elimistön omaan ubikinonin tuotantoon.

Ubikinonilisän (Bio-Qinon, Super Ubikinoni) nauttimisesta ei toisaalta tiedetä olevan terveydelle vaaraa. Viitteitä mahdollisista haitoista on saatu ainoastaan rintasyöpähoitojen (kemoterapia, sädehoito) aikana käytetyistä antioksidanteista. Ubikinonin lisäksi esimerkiksi E-, C- ja A-vitamiinit sekä seleeni ja flavonoidit voivat mahdollisesti vaikuttaa heikentävästi rintasyöpähoitojen tehoon. 

Ubikinonin vaikutuksia eliniän pitenemiseen on tutkittu paljon, mutta riittävän vahvaa tutkimusnäyttöä ei ole saatu. 

Tuoreimpana tutkimuskohteena on ollut ubikinonin vaikutus migreenin hoidossa. Alustavaa näyttöä ubikinonin hyödyistä migreenikohtausten vähenemiseen on saatu. Tutkimuksia on kuitenkin tehty vasta vähän. Vaarattomuutensa takia ubikinoniravintolisää voi kokeilla omatoimisesti osana migreenin hoitoa. 

Japanissa ubikinonia käytetään sydän- ja verisuonitautien ja kohonneen verenpaineen hoitoon. Ubikinonia voi sen vaarattomuuden takia käyttää esimerkiksi kolesterolilääkityksen tukena. Ainoastaan verenohennuslääkkeitä käyttävän on hyvä varmistaa ubikinonin käytön suositus lääkäriltään. 

Raskaana oleville ja imettäville ubikinonilisää ei suositella. 

Ubikinonivalmisteet Bio-Qinon ja Super Ubikinoni Q10

Bio-Qinon Active Q10 30 mg on ubikinonivalmiste, jonka suositeltava vuorokausiannon on 1–6 kapselia. Valmiste myydään 30 ja 60 kappaleen pakkauksissa. Yksi kapseli sisältää 30 mg ubikinonia (koentsymi Q10) ja 1,4 mg B2-vitamiinia. 

Bio-Qinon Active Q10 GOLD on vahvempi ubikinonivalmiste. Se sisältää 100 mg ubikinonia (koentsymi Q10) ja 1,4 mg B2-vitamiinia. Sen suositeltu vuorokausiannos on 1–3 kapselia päivässä. 

Super Ubikinoni Q10 sisältää 100 mg ubikinonia (koentsymi Q10) ja lisäksi tiamiinia (B1-vitamiini) ja E-vitamiinia. Tuote sopii käyttöön yhdessä statiinien (kolesterolilääkkeet) kanssa. Suositeltu vuorokausiannos on 1–2 kapselia päivässä. Ubikinonia ei suositella raskaana oleville. Super Ubikinoni Q10 on gluteeniton, laktoositon, maidoton ja sokeriton, eikä se sisällä säilöntäaineita. 

Ubikinolivalmisteet BioActive Ubiqinol ja Vitaali Ubikinoli

BioActive Ubiqinol Q10 100 mg on vahva ubikinolivalmiste. Se sisältää 100 mg ubikinolia (koentsyymi Q10-H2 eli CoQ10 pelkistyneenä), joka on elimistössä aktiivinen ubikinonin muoto. Tavallisesti elimistö muuttaa saamansa ubikinonin ubikinoliksi. Suositeltu vuorokausiannos on 1–2 kapselia päivässä ruokailujen yhteydessä.

Vitaali Ubikinoli -kapselit sisältävät 50 mg ubikinolia eli ubikinonin aktiivista muotoa. Suositeltu vuorokausiannos on yksi kapseli päivässä. Ei raskaana oleville tai imettäville.