Ensiapu-, kylmägeeli- ja lämpöhoitotuotteet

Lihas- ja nivelkipuihin helpotusta kylmägeeli ja lämpöhoidoilla

Lihas- ja nivelkipuja voidaan helpottaa erilaisilla kylmä- ja lämpöhoitotuotteilla. Apteekistamme saat tuotteet urheiluvammojen ja tapaturmista johtuvien lihas- ja nivelkipujen hoitoon. Samoja tuotteita voi käyttää myös erilaisten työperäisten kipujen tai niska-hartiaseudun kiputilojen hoitoon sekä nopeuttamaan lihasten palautumista fyysisestä rasituksesta. Kylmähoito on hyvä apu myös reumakipuihin. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 40

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 40

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Urheiluvammojen tai tapaturmista johtuvien lihas- ja nivelkipujen hoidosta voit lukea lisää täältä (linkki Ensiapu, Urheiluvammat). 

Lihas- ja nivelkipuja hoidetaan kipulääkkeiden lisäksi paikallisvalmisteilla. Apteekistamme saat nivel- ja lihaskipuihin tarvittavat itsehoitotuotteet, jotka lievittävät tehokkaasti kipua. Kylmä ja kylmä-lämminvoiteita käytetään ulkoisesti ja niiden joutumista silmiin, haavoihin tai limakalvoille on vältettävä. 

Lieviä ja satunnaisia nivelkipuja voi hoitaa oireen mukaisesti kipulääkkeillä ja paikallisvalmisteilla. Jos kipu jatkuu pitkään, on otettava yhteyttä lääkäriin.  

Nivelkivuista on syytä mennä lääkäriin, jos 

- nivelkipu pahenee tai jatkuu pitkään 

- nivelvaiva haittaa arkipäivän toimia

- niveloireet muistuttavat nivelreumaa, eli nivelissä on liikearkuutta ja turvotusta molemmin puolin kehoa ja useissa nivelissä sekä aamujäykkyyttä

- niveloireiden kanssa ilmenee samaan aikaan yleiskunnon laskua tai kuumetta

Lihaskivuille on monia eri syitä ja lihaskipua voi esiintyä missä tahansa lihaksessa. Useimmiten lihaskivut johtuvat rasituksesta, jännitystiloista tai huonosta työergonomiasta. Myös monet niska- ja hartiakivut johtuvat lihassärystä. 

Lihaskipuja voi helpottaa kipulääkkeiden lisäksi apteekistamme saatavilla kylmä- ja kuumahoitotuotteilla.  Lihaskipuja ennaltaehkäistään parhaiten liikunnalla ja hyvällä työasennolla. 

Joskus lihaskipujen taustalla voi olla jokin sairaus. Esimerkiksi laskimotukos aiheuttaa pohkeissa lihassäryltä tuntuvaa kipua. Nopeasti alkanut pohjekipu, johon liittyy ihonvärin muutoksia, on aina syy hakeutua nopeasti lääkärin vastaanotolle. 

Tapaturmasta johtuva raajoihin säteilevä niskakipu on myös syy lähteä lääkäriin nopeasti, jos tilaan liittyy lisäksi kuumetta ja oksentelua tai rintakipua. 

Apteekkimme erilaisia kylmä- ja lämpöhoitotuotteita

Kylmähoito on tehokas ja perinteinen apu lihas-, nivel- ja reumakipuihin. Kylmähoitogeelejä käytetään myös urheiluvammoista ja tapaturmista johtuviin lihas- tai nivelkipuihin. 

Erilaiset Ice Power ja Jomo Ice -kylmägeelit on tarkoitettu venähdysten ja rasitusvammojen hoitoon. Kylmägeeli lievittää vamma-alueen kiputuntemusta ja tulehdusoireita sekä laskee turvotusta. Roll-tuubissa myytävät Ice Power ja Jomo Ice -kylmägeelit eivät sotke käsiä geeliin, koska tuote levitetään iholle suoraan tuubista. 

Kylmägeeliä levitetään kipualueelle 3–4 kertaa päivässä säännöllisesti, kunnes kipu tai aristus lihaksessa helpottaa. Älä kuitenkaan hiero geeliä iholle, vaan levitä geeliä ohuelti hoidettavalle alueelle ja anna sen imeytyä itsestään. 

Jos kipu jatkuu pitkään itsehoidosta huolimatta, on hyvä käydä tarkastuttamassa tilanne lääkärillä, joka voi määrätä tarvittaessa kivun hoitoon myös reseptilääkkeitä. Myös pitkäaikaisten lihaskipujen kuten lihasperäisten selkäkipujen tai työperäisten kipujen hoitoon on olemassa sopivia kylmägeelejä. 

Esimerkiksi Ice Power Plus -kylmägeeliä suositellaan käytettäväksi pitkäaikaisten kiputilojen hoitoon. Ice Power -kylmälaastari vaikuttaa geelin tavoin, ja laastarin avulla pitkäaikainen hoito on miellyttävää ja helppoa. 

Ice Power Magnesium In Strong eli niin sanottu MSM-kylmägeeli on viilentävä magnesiumvoide, joka lievittää lihaskramppeja ja lihasarkuutta, kun magnesiumin tarve on lisääntynyt. 

Rasituksesta kipeytyneiden lihasten hierontaan tarkoitettu Detria Relaxant -lihasrentouttaja nopeuttaa särkevien lihasten rentoutumista, vilkastuttaa niiden aineenvaihduntaa ja vähentää suonenvetoja. 

Lihaskipuja helpottaa myös kaksivaikutteinen Perskindol kylmä-lämmingeeli, joka sekä viilentää että lämmittää ja rauhoittaa. Geelin hierominen hoidettavalle alueelle auttaa tehostamaan verenkiertoa, mikä saa aikaan miellyttävän lämpimän tunteen ja rentouttaa lihaksia. 

Perskindol-geeliä levitetään hoidettavalle alueelle useita kertoja päivässä. Vastaavaa tuotetta on saatavana myös suihkutettavana spraynä. Perskindolia suositellaan myös osaksi ensiapua urheiluvammojen yhteydessä.

Myös Tiger balm soft on kylmä-lämminvoide, joka rentouttaa lihaskireyttä ja vähentää särkyä. Tiger balmia käytetään myös helpottamaan hyönteisten pistojen aiheuttamaa kutinaa.