Urheilutuet ja -siteet

Urheilutuet ja -siteet

Nilkkatuki, polvituki ja rannetuki ehkäisevät urheiluvammoja

Nilkka-, polvi- ja rannetukia voidaan käyttää sekä ennaltaehkäisemään urheilu- tai rasitusvammoja että hoitamaan jo tullutta vammaa. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 63

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 63

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

Yksipuolinen kova liikunta tai urheilu voi aiheuttaa erilaisia raajojen kiputiloja. Nopeatempoiset joukkuelajit taas aiheuttavat usein urheiluvammoja, esimerkiksi polven tai nilkan nyrjähdyksiä. 

Löydät täältä apteekkimme ennaltaehkäisevät ja hoitavat tuet jaloille ja käsille. Tuet sopivat suurimmalle osalle ihmisistä ja ne antavat vakaan tuen liikuntasuorituksen ajaksi. 

Rannetuet ehkäisevät tehokkaasti ranteiden kiputiloja

Ranteet rasittuvat ja kuormittuvat helposti. Etenkin yksipuolinen kova liikunta voi aiheuttaa ranteisiin kiputiloja. Rannetukea voi käyttää jo ennaltaehkäisemään ärsytyksen tai tulehdustilan syntyä, mutta ne auttavat myös hoitamaan mahdollisia ranteiden pulmia.

Nilkkatuki ja polvituki – ehkäise jalkojen urheiluvammat 

Nilkka-, polvitukia käytetään sekä ennaltaehkäisemään urheilu- ja rasitusvammoja että tukemaan ja oikaisemaan jalkaa mahdollisten virheasentojen ehkäisemiseksi. Tuet helpottavat myös kävelyä ja voivat vähentää nivelrikosta aiheutuvaa kiputuntemusta. 

Nilkka- ja polvitukia on olemassa erilaisiin käyttötarkoituksiin

- ennaltaehkäisyyn

- kuntoutukseen 

- urheilun aikaiseen käyttöön

Nilkat ja polvet ovat usein kovan rasituksen kohteena etenkin nopeatempoisissa liikuntalajeissa. Polven ja nilkan vammojen ennaltaehkäisyyn voidaan käyttää erilaisia tukia ja siteitä. 

Urheilukäyttöön tarkoitetut nilkkatuet antavat vakaan tuen, lukitsevat nilkan nivelsiteet ja suojaavat nilkkaa urheilusuorituksen aikana. Esimerkiksi kahdeksikkosidos vastaa ammattilaisen tekemää nilkkateippausta. 

Nilkkatukea tarvitaan erityisesti silloin, jos nilkka on toistuvien vammojen tai rakenteensa vuoksi löysä eli epävakaa. Instabiilin nilkan tukeminen urheilusuorituksen aikana on tärkeää, jotta välttyy uusilta nilkan vammoilta. 

Elastisia nilkkatukia käytetään nilkan vammojen hoitoon, esimerkiksi nilkan nyrjähdyksiin, nilkan kiputiloihin ja venähdyksiin. Elastinen tuki aiheuttaa nilkkaan pienen puristuksen, mikä vähentää kipua ja edistää vamman paranemista. 

Nilkkatuen valinta on hyvä tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa. Apteekkimme farmaseutit osaavat neuvoa oikeanlaisen nilkkatuen valinnassa. 

Thermoskin Sport Ankle Brace -nilkkatuki

- säädettävä lämpötuki nilkalle

- lukitsee nilkkanivelen nivelsiteitä suojaavaan asentoon

- urheilukäyttöön

Futuro-polvituet tukevat polvea ja helpottavat kipua

Polvituki sekä tukee polvea että aiheuttaa painetta eli kompressiota polveen. Tuki ennaltaehkäisee venähdyksiltä ja rasitusvammoilta, puristus helpottaa kipua ja nopeuttaa vamman paranemista. 

Myös polvituen valinnassa on hyvä kääntyä ammattilaisen, esimerkiksi apteekkimme farmaseutin puoleen. Suurin osa apteekkimme polvituista on helposti asetettavia tukia, jotka vähentävät polven kipuoireita ja tukevat polvea ennaltaehkäisevästi. 

Futuro-polvituki

- tukilastat antavat sivuttaista tukea

- helpottaa arkea kipeän polven kanssa

- joustaa sekä pysty- että vaakasuunnassa

Futuro Comfort -polvituki

- tukee ja helpottaa polven kipuoireita

- helppo pukea ja riisua

- sisältää luonnonkumilateksia, joka voi aiheuttaa allergiaoireita

Futuro Sport -polvituki

- stabiloiva tuki urheilukäyttöön

- hengittävä

Verkkoapteekistamme myös muut Futuro urheilutuet - peukalotuki, niskatuki, nilkkatuki, rannetuki ja kantoside.

Hyppääjän polven taustalla nilkan ja jalkaterän sisäkierto

Hyppääjän polvi on vauhdikkaita pallopelejä pelaaville tuttu polven kiputila, joka tuntuu yleensä hiukan polven alapuolella. Hyppääjän polvi on rasitusvamma, jonka taustalla on vääränlainen kuormitus. Vaikka kipu tuntuu polvessa, oireen aiheuttaa useimmiten nilkan ja jalkaterän liiallinen sisäkierto.

Hyppääjän polvea hoidetaan ensisijaisesti kuormitusta vähentämällä ja kylmähoidolla. Lihasten vahvistaminen ja tukipohjallisten käyttö voivat auttaa ennaltaehkäisemään hyppääjän polvesta johtuvien oireiden uusiutumista. Toipuminen voi viedä kuukausia ja vaikeimmissa tapauksissa polvi voidaan joutua leikkaamaan. 

Koska polven kipuoireet eivät aina johdu polvesta, on uudenlaisen kipuoireen syy aina hyvä selvittää lääkärissä.

Plantaarifaskiitin eli kantaluupiikin hoito 

Plantaarifaskiittilasta on tarkoitettu kantaluupiikin aiheuttaman kivun helpottamiseen. Jalkapohjan kalvojänteen rappeutuma ja tulehdus eli plantar fasciitis on yksi yleisimpiä jalkaterän kivun syitä. 

Oireena on yleensä kipu, joka on pahimmillaan aamuisin ensimmäisten askelien aikana. Kipuoire helpottaa hiukan päivän ajaksi ja pahenee taas iltaa kohti. Esisijaisena hoitona käytetään yölastaa.

Plantaarifaskiittilasta venyttää jalkapohjan kudoskalvoa yön aikana ja vetää varpaita kevyesti ylöspäin. 

Thermoskin Plantar FXT -sukat on muotoiltu niin, että ne lievittävät plantaarifaskiitista johtuvaa kipua sekä jalan holvikaaren ja kantapään kiputiloja. Sukat sopivat käytettäväksi esimerkiksi urheilusuorituksen aikana tai seisomatyöhön.