Hoitavat voiteet ja geelit

Hoitavat voiteet ja geelit

Retinoli ikääntyvän iholle, B-vitamiini nirhaumiin

Apteekkimme hoitavista voiteista löytyvät A ja B vitamiinivoiteet huulivoiteet sekä pehmentävät valmisteet ja, karbamidivoiteet - retinolivoiteet, jalkojen kovettumien hoitoon. A-vitamiini eli retinoli hoitaa ikääntynyttä ihoa ja lievittää ihon tulehdusta ja tekee ihosta kimmoisan ja pehmeän.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 131

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 131

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Arven hoidossa on tärkeintä arpialueen rasvaus (arpivoiteet) ja hieronta. B-vitamiinivoiteita (Bepanthen, Bevita) käytetään pienten ihovaurioiden ja nirhaumien hoidossa nopeuttamaan paranemista. Apteekkimme huulivoiteet hoitavat ja suojaavat sekä huulia että suupielien ihoa. Saat apteekistamme myös ihonsuojavoiteet (Cavilon) sekä psoriaasin hoitovoiteet ja karbamidivoiteet pehmentämään ihon kovettumia.

Hoitavat voiteet ja geelit 

Hoitavista voiteista ja geeleistä löydät apteekkimme A ja B- vitamiinivoiteet, arpivoiteet, huulivoiteet, muut hoitovoiteet kuten psoriaasin hoitoon tarkoitetut voiteet sekä pehmentävät valmisteet esimerkiksi jalkojen kovettumien hoitoon.  

A-vitamiini- eli retinolivoide hoitaa ikääntynyttä ihoa

A-vitamiinivoiteet eli retinolivoiteet hoitavat ihoa. Ne lievittävät ihon tulehdusta ja vähentävät solujen liian nopeaa jakaantumista. Tämän vuoksi A-vitamiinivoiteet auttavat ikääntyvän ihon pulmiin, kuten ihon ohenemiseen, ryppyjen muodostumiseen ja maksaläiskiin.   

A-vitamiinijohdannaista, tretinoiinia, käytetään aknen hoidossa. Sen vaikutus on monikymmenkertainen retinoliin verrattuna ja tretinoiinia saa vain reseptivalmisteena lääkärin määräyksestä. 

Ikääntyneen ihon hoitoon tarkoitetut A-vitamiinivoiteet, eli retinolivoiteet, vaikuttavat iholla voimakkaasti. Retinolin käyttön kannattaa aloittaa varoen, pikkuhiljaa ihoa siedättäen. Käytä retinolia aluksi 1-2 kertaa viikossa noin kuukauden ajan.

Bella-voiteiden ohjeistuksessa suositellaan voiteen käyttöä alkuun joka toinen tai joka kolmas ilta. Suosituksena on myös sekoittaa joukkoon kosteuttavaa perusvoidetta. Löydät apteekkimme perusvoiteet täältä (Perusvoiteet). 

Käyttökertoja tihennetään vähitellen, kun iho alkaa tottua retinolivoiteeseen. Vuodenaikojen vaihtelu voi saada ihon välillä sietämään voidetta huonommin. Bellan päivä- tai yövoiteet on kuitenkin tarkoitettu päivittäiseen ihon hoitoon. 

 A-vitamiini menettää tehonsa auringonvalossa ja se voi lisäksi voimistaa auringon UV-säteilyn vaikutusta iholla. Retinolivoidetta on siis viisainta käyttää hoitotarkoitukseen iltaisin ja antaa vaikuttaa yön yli. 

Retinolivoiteen vaikutus näkyy muutamien kuukausien kuluessa. 

Retinoli on A-vitamiinin alkoholimuoto, eikä se sovi raskaana oleville tai imettäville. 

Arpivoiteet voivat vähentää arven näkyvyyttä 

Arpia voi syntyä iholle sekä haavan, esimerkiksi leikkaushaavan, takia tai kun iho ei ehdi venyä riittävän nopeasti raskauden aikana tai nuoruuden nopean pituuskasvun vuoksi. Arpijuovia voi syntyä myös kortisonilääkityksen vaikutuksesta. 

Arpijuovista on lähinnä kosmeettista haittaa. Juovat ovat alkuun punoittavia, mutta ne vaalenevat ajan kuluessa. Näiden niin sanottujen raskausarpien häivyttäminen jälkikäteen on hankalaa, mutta niiden syntyä voi yrittää ehkäistä hieromalla ja rasvaamalla arpijuoville alttiita alueita. 

Arpijuovia voidaan hoitaa myös laserhoidoilla heti arpien synnyttyä, kun ne ovat vielä punoittavia. 

Leikkauksen takia syntyneitä arpia on tärkeä hoitaa, jotta niistä ei aiheudu toiminnallista haittaa. Arpikudoksen liikakasvun ehkäisemisessä on tärkeintä huolehtia arpialueen rasvauksesta ja hieronnasta.

Arpea rasvataan aina, kun se tuntuu kuivalta. Arpea hierotaan lisäksi sormella pyörivin liikkein ja kevyesti painamalla. Arpialuetta voi myös venytellä. Iho on tärkeää suojata hyvin auringon UV-säteilyltä, koska arpialue reagoi muuta ihoaluetta herkemmin auringon valoon. 

Löydät täältä apteekkimme arpien hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitetut voiteet A-Dermalta ja Bio-Oililta

B-vitamiinivoide nopeuttaa ihovaurioiden paranemista

B-vitamiinivoiteilla on ihovaurioiden paranemista nopeuttavia vaikutuksia. Ne sisältävät dekspantenolia, joka muuttuu elimistössä B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. Se auttaa pienten nirhaumien ja rohtumien paranemisessa

Bepanthen ja Bevita -voiteiden joukosta löydät sopivan tuotteen omiin tarpeisiisi. 

Jos Bepanthen tai Bevita -voiteita käyttää imetyksen aikana nännihaavaumien hoitoon, on voide laitettava heti imetyksen ja nännin huuhtelun jälkeen ja pestävä pois ennen seuraavaa imetyskertaa. 

Apteekkimme huulivoiteet hoitavat huulia

Huulivoiteet ja huulirasvat sekä hoitavat huulia että ennaltaehkäisevät huulten hyvinvointia. 

Ceradermin huulien hoitoon tarkoitettu voide muodostaa huulille ihoa vahvistavan, hengittävän suojan. Voide ei sisällä vettä, joten sitä voi käyttää myös kovalla pakkasella. Ceraderm-huulivoide auttaa myös halkeilevien suupielien hoidossa. Voide on hajusteeton, eikä se sisällä säilöntä- tai väriaineita. 

Saat apteekistamme myös aurinkosuojakertoimella varustettuja huulivoiteita, esimerkiksi Vichyn ja SunPron valikoimista. 

Hoitovoiteita ihon suojaksi ja psoriaasin oireisiin 

Löydät apteekistamme erilaiset ihon hoitovoiteet. 

Apteekkimme valikoimiin kuuluu Cavilonin ihonsuojavoide, joka on tarkoitettu suojaamaan ihoa esimerkiksi inkontinenssin aiheuttamilta ihovaurioilta. Cavilon ei hankaloita liimapohjaisten tuotteiden, kuten lääketeippien tai liimasiteiden tarttumista, mutta se suojaa ihoa ärsytykseltä pitkäkestoisesti. 

ACO Psoriasis -voide hoitaa lieviä ja keskivaikeita psoriasisoireita. Voide tukee ihon omaa korjautumista ja helpottaa esimerkiksi ihon hilseilyä, punoitusta, kutinaa ja paksuuntumista. ACO-voide imeytyy helposti, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Voide ei sisällä kortisonia. 

Täältä löydät myös apteekkimme magnesius- ja pihkavoiteet sekä sinkkipastat. 

Karbamidi pehmentävät ihon kovettumia

Karbamidia sisältävät voiteet pehmentävät ihoa ja sopivat hyvin kuivan ihon hoitoon. Karbamidi parantaa ihon vedensitomiskykyä 

Louis Widmer Carbamid Forte 18 % Urea sopii esimerkiksi jalan kovettumien hoitoon. Se on kovettumia ja känsiä hoitava ja ehkäisevä jalkavoide, joka pehmentää ja kosteuttaa karheaa ihoa. Säännöllinen käyttö ehkäisee myös uusien kovettumien ja känsien syntymistä. LW Carbamid Forte sopii myös diabeteksen aiheuttamien jalkaongelmien hoitoon.