Muut eläimet

Muiden eläimien terveyden ja tapaturmien hoito

Kissat ja koirat ovat Suomessa yleisimpiä lemmikkieläimiä, mutta lemmikkeinä on myös paljon muita eläimiä kuten kilpikonnia, käärmeitä, liskoja, lintuja, etanoita ja kaloja. Kaikkien lemmikkieläinten terveyttä on hyvä seurata säännöllisesti. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 25

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 25

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Lemmikinomistaja huomaa yleensä helposti oman eläimensä voinnin heikkenemisen. Terve eläin on aktiivinen ja virkeä, se syö ja juo hyvin ja ulostaa säännöllisesti. Kun lemmikkieläimensä käytöksessä huomaa jotakin poikkeavaa, on hyvä kääntyä eläinlääkärin puoleen. 

Apteekistamme saat monet lemmikkieläimille tarkoitetut itsehoitovalmisteet. Useimmat eläinvalmisteet on suunnattu käytettäväksi koiralla tai kissalla, mutta niiden käyttö muillakin eläimillä on mahdollista.

Esimerkiksi kilpikonnalle ei ole erikseen omaa lääkevalmistetta sisäloishäätöön. Suomessa kilpikonna ei voi saada sisäloisia, mutta ulkomailta tuodut pienet kilpikonnat on aina madotettava. Kilpikonna madotetaan siis vain tarvittaessa, jos sen ulosteesta löytyy sisäloisia. Kilpikonnan sisäloishäätöön käytetään kissojen ja koirien Axilur-matolääkettä. Annostusohje on hyvä varmistaa eläinlääkäriltä. 

C-vitamiinilisää marsuille – muille eläimille vain poikkeustapauksissa

AIKA C-Max on C-vitamiinivalmiste, jota voidaan käyttää eläimellä lisääntyneeseen C-vitamiinin tarpeeseen. Eläimistä vain marsu tarvitsee päivittäin C-vitamiinia, muut lemmikkieläimet tuottavat C-vitamiinia itse. Tiineen marsun C-vitamiinin tarve on kaksinkertainen. 

Muiden eläimien naarmujen, haavojen ja verenvuotojen hoito

Ulkona liikkuvat lemmikkieläimet saavat usein pieniä naarmuja ja haavoja. Kun lemmikkisi saa haavan, puhdista likainen haava ensin vedellä. Sen jälkeen ihoalueelle voi laittaa pintahaavojen hoitoon tarkoitettuja haavasumutteita (CothiVet, Vetramil), joita saat apteekistamme.

Kynsien leikkuussa tai lintujen nokan typistyksessä esiintyvän verenvuodon tyrehdyttämiseen käytetään SureClot-pulveria. Verta vuotavaan haavaan laitetaan lisäksi side. Yli yhden senttimetrin mittainen haava on aina tarpeen käydä näyttämässä eläinlääkärille. Eläimen haavat pitää ommella muutaman tunnin kuluessa. 

CothiVet-haavasumutetta käytetään eläinten vaurioituneen ihon puhdistukseen ja pienten pintahaavojen hoitoon. Sen voimakas yrttimäinen tuoksu estää eläintä nuolemasta haavaa ja karkottaa kärpäsiä haava-alueelta.

CothiVet soveltuu käytettäväksi myös liikalihan hoitoon. Liikalihaa voi kasvaa eläimen hoitamattoman haavan ympärille. CothiVet-haavasumutetta voidaan käyttää kaikilla eläinlajeilla.

Vetramil -haavaspray on tarkoitettu eläinten haavanhoitoon. Vetramilin sisältämä hunaja rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja nopeuttaa haavan puhdistumista. Haavaspray eli sumute muodostaa lisäksi iholle ohuen kalvon, joka suojaa vaurioitunutta ihoa. Sumute on myös helppo levittää suuremmille ihoalueille. 

Vetramil-haavavoide on haavasprayn tavoin tarkoitettu eläinten haavanhoitoon. Myös voide sisältää hunajaa, joka nopeuttaa haavan puhdistumista. Haavavoide on tarkoitettu erityisesti kuivalle iholle ja se vähentää myös ihon kutinaa.

SureClot verenvuodon tyrehdytyspulveri on kehitetty erityisesti eläimen kynsien leikkauksessa syntyneiden verenvuotojen tyrehdyttämiseen. Pulverin vaikutus alkaa nopeasti, jo muutamassa sekunnissa. SureClot-pulveria voi käyttää myös pienten pintahaavojen hoitoon tai lintujen nokan typistyksessä esiintyvän verenvuodon tyrehdyttämiseen.

Lisäravintoa ja nesteytystä lemmikkieläimien erityistilanteisiin

Nutri plus gel on runsasenerginen vitamiini-, mineraali- ja hivenainetahna. Sitä käytetään turvaamaan eläimen ravinnon saanti, kun eläin ei muuten saa riittävästi ravintoa. Syitä käyttöön ovat esimerkiksi:

- tiineys ja imettäminen

- pennun alipaino

- sairaudesta toipuminen 

- leikkauksen jälkihoito

- ihon tai turkin hyvinvointi

- fyysisesti raskaat tilanteet, esimerkiksi kilpailukaudella kovan rasituksen jälkeen

Tehobakt jauhe on täydennysrehu eläimen mahan ja suolen toiminnan tasapainottamiseen. Tehobaktia käytetään esimerkiksi ruokavalion muutoksista johtuvien suolistohäiriöiden hoitoon tai antibioottikuurin jälkeen. 

Neste- ja suolatasapainoa ylläpitäviä tuotteita (Nutrisal pus ja Aptus Nutrisal) käytetään, kun eläimen elimistöstä poistuu suuria määriä nestettä, jolloin lemmikki voi kuivua. Lemmikin elimistöstä poistuu nesteitä esimerkiksi kuumalla ilmalla, kovassa rasituksessa tai ripulissa.

Eläimen riittävästä nesteensaannista on huolehdittava ja tarjolla on oltava juomavettä päivittäin. Keskimäärin eläimet tarvitsevat nestettä 0,5–1,0 dl kiloa kohti. Esimerkiksi kymmenkiloisen eläimen on kulutettava litra juomavettä päivittäin. 

Apteekistamme saat Nutrisal plus -jauhetta, joka on tarkoitettu nestehukasta kärsivän eläimen neste- ja suolatasapainon ylläpitämiseen. Se sopii esimerkiksi hevosen, koiran ja kissan nestehukan hoitoon mutta myös muille eläimille. Annostusohje on hyvä tarkastaa eläinlääkäriltä. Nutrisal plus -jauhetta sekoitetaan yksi mittalusikallinen yhteen litraan juomavettä. 

Myös apteekistamme saatavaa koiralle ja kissalle suunnattua Aptus Nutrisal -jauhetta voi käyttää eläimen neste- ja suolatasapainon järkkyessä.