Laastarit ja teipit

Laastarit ja teipit

Laastari suojaa ihoa – kinesioteippi rentouttaa lihaksia

Laastari suojaa rikkoutunutta ihoa epäpuhtauksilta. Märkä tai kostea haava-alue on aina suojattava laastarilla tai haavataitoksella. Laastareita käytetään myös hiertymien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Löydät täältä apteekkimme laastarit ja haavataitosten kiinnittämiseen tarvittavat teipit. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 107

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 107

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

Kineesioteippi

Kinesioteippiä käytetään urheiluvammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kinesioteippauksella voidaan rentouttaa tai aktivoida lihaksia ja lisäksi tukea nivelten oikeaa asentoa ja liikeratoja.  Esimerkiksi apteekistamme saatava Decem Pharma -kinesioteippi on perinteinen pitkittäissuuntaan elastinen kinesioteippi.

Laastari vai leikattava laastari – käyttötarkoitus ratkaisee

Laastarin käytön kannalta on tärkeää, että tuote on valittu oikein. Jos haavaa-alue pitää esimerkiksi suojata vedeltä, on valittava vedenpitävä laastari. Oikea lämpötila, kosteus ja hengittävyys ovat haavan paranemisen kannalta olennaisia asioita. 

Apteekkimme valikoimaan kuuluu erilaisia valmiita ja leikattavia laastareita. 

Esimerkiksi Leukoplast Elastic -laastarirullasta (6 cm x 1 m) saat leikattua tarvittavan kokoisen laastarin rikkoutuneelle ihoalueelle. Joustavuutensa takia Leukoplastin leikattava laastari soveltuu hyvin myös taipuviin kehonosiin. 

Hankalilla alueilla, kuten taipeissa, sormissa ja varpaissa, on ohut ja muotoutuva laastari hyvä valinta. Esimerkiksi Apteekki Laastari Aquastop on ohut, vedenpitävä ja iholla hyvin muotoutuva laastari. 

Suoraan haavan päälle laitettava Snögg Soft -haavasidos ei tartu kiinni haavaan. Snögg Soft kiinnittyy iholle itsestään ilman erillistä teippiä. Sidos voidaan myös kastella tarvittaessa. Jos haavasta tulee paljon verta, sidoksia voidaan laittaa useampia päällekkäin. Sidos irrotetaan rullaamalla. 

Sininen Snögg Soft -haavasidos sopii näkyvän värinsä vuoksi hyvin elintarvikealalla työskentelevien haavan hoitoon. 

Saat apteekistamme myös suihkutettavia laastareita (Hansaplast-suihkelaastari). Tuote soveltuu hyvin pienten ja hankalilla alueilla olevien haavojen hoitoon. 

Laastarit hiertymien ja rakkojen hoitoon

Hiertymien hoitoon on olemassa omat laastarituotteensa. Esimerkiksi Mills Fleece -ihonsuoja sopii erityisesti kaarevilla ihoalueilla olevien hiertymien hoitoon. Leikattavasta laastarista on helppo muotoilla tarvittavan kokoinen pala. Ihonsuoja toimii myös pehmusteena ja ennaltaehkäisee uusia hiertymiä.

Liimapinnan ansiosta Mills Fleece -ihonsuoja pysyy hyvin paikoillaan myös kovassa rasituksessa. Tämä ihonsuoja sopii erityisesti kantapään, akillesjänteen, vaivaisenluun ja päkiän suojaamiseen sekä näiden alueiden hiertymien ennaltaehkäisyyn.

Mills Fleece -ihonsuojaa ei tule käyttää rikkoutuneella iholla. Koska tuotteessa on pitävä liimapinta, sitä ei suositella myöskään ohuelle ihoalueelle. Herkkäihoisen hiertymien hoitoon se sopii kuitenkin hyvin.

Compeed-sarjan laastareista löytyy tuotteita monenlaisten rakkojen, hiertymien ja muiden ihovaurioiden hoitoon. Esimerkiksi sormenpään halkeamille suunniteltu Compeed-laastari suojaa ja hoitaa vahingoittuneita kynsinauhoja sekä sormenpäiden haavoja.

Teippi kiinnittää – laastarinpoistaja helpottaa irrottamista

Haavataitokset on helpointa kiinnittää iholle haavan hoitoon tarkoitetuilla kiinnitysteipeillä. Esimerkiksi Mepitac-kiinnitysteippi soveltuu hyvin myös hauraalle, herkälle tai allergiselle iholle. Sitä voidaan käyttää myös tulehtuneella ihoalueella. Mepitac-kiinnitysteipin voi irrottaa iholta ja asettaa uudelleen. 

Löydät apteekkimme tuotevalikoimasta myös Limisan Laastarinpoistaja -aerosolin. Se on suunniteltu irrottamaan erilaisia siteitä, kuten laastareita, teippejä ja liimasiteitä. Limisanilla saat poistettua siteen kivuttomasti ja haava-aluetta vaurioittamatta. 

Limisan-suihketta suihkutetaan siteen reunoille ja päälle. Side irrotetaan iholta, kun se on kauttaaltaan märkä. Tuotteen joutumista silmiin tai limakalvoille on vältettävä. Jos Limisania menee silmiin, silmät tulee huuhdella huolellisesti puhtaalla vedellä.