Hydrokortisoni hoitaa auringon polttamaa ihoa

Hydrokortisonivoidetta on hyvä varata mukaan matkalle ja mökille, sillä se on tehokas apu allergisten ihottumien, auringon polttamien ja hyönteisten puremien. 

View as Ruudukko Luettelo

13 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

13 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Kortisonivoiteita on käytetty jo 1950-luvulta lähtien. Kortisoni lievittää tulehdusreaktiota ja on tehokas lääke moniin sairauksiin. 

Kortisonivoiteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ihon ohenemista ja arpijuovia, jos niitä käytetään liikaa. Runsaassa käytössä kortisonia imeytyy myös verenkiertoon. Tämän vuoksi kortisonivoiteita tulee käyttää pitkäaikaisesti vain lääkärin määräyksestä. Oikeinkäytettynä kortisonivoiteet ovat kuitenkin turvallisia lääkevoiteita ihotautien hoidossa. 

Hydrokortisonivoide on mieto kortisonivoide, minkä vuoksi sen satunnainen käyttö iho-oireiden hoitoon on turvallista. Lyhytaikaiselle käytölle ei ole esteitä myöskään raskaana olevilla. Pitkäaikainen käyttö voi kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia erityisesti lapsilla. 

Hydrocortison ja Pantyson vähentävät iho-oireita

Saat apteekistamme esimerkiksi Hydrocortison-emulsiovoiteita. Ne ovat ilman reseptiä saatavia hydrokortisoni -voiteita. Hydrocortisonia on saatavilla 0,5, 1 ja 2,5 prosentin vahvuisina voiteina.

Voide vähentää ihon paikallista tulehdusta ja sitä käytetään esimerkiksi auringon polttaman ihon hoitoon, hyönteisten puremiin sekä lasten taiveihottuman ja lyhytaikaisesti myös vaippaihottuman hoitoon.

Hydrocortisonia levitetään hoidettavalle ihoalueelle 1–3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää tavallisesti voitelu kerran päivässä. Hydrocortison-valmisteita ei saa käyttää haavojen hoitoon eikä rikkoutuneelle iholle tai jos iholla on bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamia ihoinfektioita kuten märkärupi, ruusu, vesirokko, syylä tai ontelosyylä. Valmisteen joutumista silmiin pitää myös varoa. 

Pantyson-emulsiovoide sisältää myös hydrokortisonia, joka siis vähentää ihon kutinaa, punoitusta ja turvotusta. Pantysonin toisena vaikuttavana aineena on dekspantenoli, joka muuttuu iholla B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. Elimistö tarvitsee pantoteenihappoa päällimmäisen ihokerroksen ja limakalvojen muodostukseen. 

Kuten Hydrocortison-voidetta Pantysonia käytetään auringon polttaman ihon hoitoon, hyönteisten puremiin ja lyhytaikaisesti myös lasten taiveihottuman hoitoon.  Sitä käytetään siis muiden paikalliskortikosteroidien tavoin ihon sairaustiloihin. 

Pantyson-voidetta levitetään hoidettavalle ihoalueelle 2–3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää voitelu kerran päivässä. Myös Pantysonia voi käyttää lyhytaikaisesti raskauden aikana.