Muut intiimituotteet

Muut intiimituotteet

Intiimipesuneste ja emätinvoide intiimialueen ihonhoitoon

Intiimialueen iholle ei suositella käytettäväksi tavallisia pesuaineita, koska niiden pH-arvo on liian korkea. Esimerkiksi emättimen kutina voi johtua liian korkean pH-arvon pesunesteen käytöstä. Jos intiimialueita on tarpeen pestä, pesunesteenä käytetään intiimipesunesteitä, joiden pH on alle seitsemän. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 48

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 48

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Intiimipesunesteet on suunniteltu ulkoisen intiimialueen päivittäiseen pesuun. Ne ovat hellävaraisia pesunesteitä ulkoisen intiimialueen päivittäiseen puhdistukseen. Monissa intiimipesunesteissä on myös maitohappoa, joka auttaa pitämään intiimialueiden pH-arvon normaalina. 

Miedot aineet puhdistavat intiimialueen ihon tehokkaasti mutta hellävaraisesti, joten ne sopivat yleensä myös sheivaamisesta ärsyyntyneelle iholle.

Dermalog-intiimipesuneste ei kuivata intiimialueen ihoa

Dermalog-intiimipesuneste on hajusteeton, mieto intiimialueiden pesuneste, jonka pH-arvo on neljä. Se sisältää myös maitohappoa, joka auttaa säilyttämään emättimen luonnollisen bakteeritasapainon. Iho ei myöskään ärsyynny eikä kuivu Dermalogilla pestäessä.

Dermalog-intiimipesunesteelle on myönnetty Joutsenmerkki sekä AllergyCertified-merkintä. Se ei siis sisällä tarpeettomia kemiallisia lisäaineita. 

Löydät apteekistamme myös Vagisan- ja ACO Intim Cleansing Wash -intiimipesunesteet.

Intiimialueiden puhdistukseen on saatavilla myös puhdistuspyyhkeitä.

VeriGentle-intiimipyyhkeet on suunniteltu päivittäiseen intiimihygieniaan. Puhdistuksen lisäksi intiimipyyhe auttaa ylläpitämään luonnollista emättimen pH-arvoa. 

Gynevia-emätingeeli huolehtii emättimen bakteeritasapainosta

Kun emättimen bakteerikanta häiriintyy, bakteerimäärä emättimessä alkaa lisääntyä. Tätä tilaa kutsutaan bakteerivaginoosiksi eli emätintulehdukseksi. Bakteerivaginoosi ei siis ole minkään ylimääräisen bakteerin aiheuttama tulehdus. Tämän vuoksi se voi myös parantua hyvällä itsehoidolla. 

Lääkäriin on mentävä, jos emätintulehduksen oireet tulevat ensimmäistä kertaa tai jatkuvat pitkään tai toistuvina. Myös ylimääräiset veriset vuodot, alavatsakivut, kuume tai virtsaamisvaikeudet ovat syy käydä lääkärissä. 

Emättimen bakteeritasapainoa voi ylläpitää ja lievää bakteerien epätasapainoa hoitaa emätingeeleillä. Esimerkiksi Gynevia-emätingeeli on suunniteltu hoitamaan lievän bakteerivaginoosin oireita ja estämään sen uusiutumista. 

Gynevia lievittää epämiellyttävää tunnetta ja hajua emättimessä ja palauttaa emättimen terveen mikrobiympäristön ja normaalin pH:n. Sen annostus on yksi annos (putkilo) päivässä kahdeksana peräkkäisenä päivänä emättimeen. Hoito toistetaan seuraavien kuukautisten jälkeen. 

Gyneviaa voi käyttää myös yhdynnän tai kuukautisten jälkeisiin lieviin bakteeritasapainon häiriön oireisiin. Silloin annostus on yksi annos kahtena peräkkäisenä iltana emättimeen. 

Myös Lactal Balance-emätingeeli ja emätinpuikot auttavat palauttamaan emättimen luonnollisen bakteeritasapainon. Häiritsevä haju, epänormaalit vuodot ja ärsytys ovat tavallisia vaivoja, jotka johtuvat usein lievästä bakteerivaginoosista. Lactal Balans -emätinpuikko on hajusteeton eikä sisällä säilöntäaineita tai hormoneja.

Canesbalance-emätingeeli on valmiste, jonka tarkoituksena on pitää yllä emättimen normaalia pH-tasapainoa. Canesbalance lievittää esimerkiksi emättimen epänormaalia valkovuotoa. Valmisteen matala pH-arvo voi vaikuttaa negatiivisesti siittiösoluihin, joten sitä ei tule käyttää, jos haluaa tulla raskaaksi. 

Canesbalance-emätingeeliä käytetään kuuriluontoisesti seitsemän päivän hoitoa. Ennen hoitoa on varmistuttava, etteivät emättimen oireet johdu hiivatulehduksesta tai vaikeaoireisesta emätintulehduksesta.

Voit lukea lisää hiivatulehduksen hoidosta ja hiivalääkkeistä täältä (Hiivalääkkeet). 

Femiflor-maitohappobakteeri ylläpitää bakteeritasapainoa

Maitohappobakteerit auttavat ylläpitämään emättimen normaalia bakteeritasapainoa. Ne voivat siis ehkäistä bakteeritasapainon häiriön kuten bakteerivaginoosin syntyä. Maitohappobakteeri auttaa myös bakteeritasapainon häiriöstä johtuvien oireiden hoidossa. 

Lievän bakteeritasapainon häiriön oireiden hoitoon voi käyttää apteekistamme saatavia Femiflor-maitohappobakteerivalmisteita, jotka sisältävät lactobacillus rhamnosus GR-1 ja lactobacillus reuteri RC-14 -maitohappobakteereja.

Femifloria on saatavilla suun kautta otettavana tablettina sekä emätinvoiteina ja -puikkoina. Maitohappobakteerit normalisoivat emättimen pH-arvoa ja parantavat limakalvojen vastustuskykyä. Femifloria käytetään tyypillisesti noin viikon ajan.

Compliflora Femina on kerran vuorokaudessa suun kautta otettava maitohappobakteerivalmiste, joka tukee intiimialueen limakalvon, eli emättimen alueen luonnollista bakteerikantaa. Compliflora feminassa on neljää eri Lactobacillus-sukuun kuuluvaa bakteerikantaa, joita emättimen alueella normaalisti on. 

Linola Suojaava Balsami suojaa ihoa turvallisesti

Intiimialueiden iho voi tarvita ylimääräistä suojaa. Löydät täältä apteekkimme tuotteet hoitamaan ja suojaamaan intiimialueen ihoa poikkeuksellista ärsytystä aiheuttavissa tilanteissa, esimerkiksi raskaan urheilun yhteydessä. 

Linola Suojaava Balsami tekee iholle suojakalvon, joka ehkäisee intiimialueiden ihon ärsytystä esimerkiksi pyöräilyn tai lenkkeilyn aikana. Linola suojaa ihoa, mutta ei estä ihon hengittämistä.

Cavilon-ihonsuojavoide suojaa esimerkiksi inkontinenssin eli virtsankarkailun takia helposti ärsyyntyviä intiimialueiden ihoalueita. Voit käyttää Cavilon-voidetta suojaamaan ja kostuttamaan jo hiertynyttä, punoittavaa ja ärtynyttä ihoa. Cavilon auttaa myös ennaltaehkäisemään intiimialueen ihon vaurioilta. 

Voit lukea lisää inkontinenssista eli virtsankarkailusta täältä (Virtsankarkailu).

Myös sinkkivoidetta voi käyttää suojaamaan ihoa kuivumiselta. Tena Proskin Zinc Cream Sinkkivoide on hajusteeton ja säilöntäaineeton sinkkivoide, joka sisältää myös E-vitamiinia.

Peräaukon alueen ihon ärsytykseen on olemassa oma voiteensa. Dermagiq Proct Peräaukon voidetta käytetään peräpukamien aiheuttamiin pieniin haavaumiin ja pukamien takia halkeilevalle iholle. Peräaukon voide sisältää runsasentsyymistä hunajaa. Se helpottaa kutinan tunnetta ja myös edistää kivuliaiden haavaumien paranemista.

Voit lukea lisää peräpukamista täältä (Peräpukamat)