Hammastahnat - Kuiva suu

Hammastahnat - Kuiva suu

Hammastahnat (Biotene, Bioxtra, Apteq) kuivan suun hoitoon

Hammastahnat, jotka on tarkoitettu kuivasuiselle, eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia. Kuiva suu johtuu syljenerityksen vähenemisestä, minkä takia kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. Kuivan suun hammastahnat lisäävät syljeneritystä. 

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Hammastahnat

Hammastahnat kuivasuisille (Biotene, Bioxtra, Apteq) on suunniteltu lisäämään syljen eritystä. Syljen tehtävä on puhdistaa ja suojata suuta ja nielua. Syljellä on myös mikrobeja tappavia ominaisuuksia. Koska syljenerityksen väheneminen heikentää suun terveyttä, kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. Kuiva suu voi johtua sairauksista tai lääkkeistä, mutta syljeneritys vähenee myös luonnostaan iän myötä. Kuivan suun oireita ovat tahmea tunne suussa, pahanhajuinen hengitys, palan tunne kurkussa ja nielemisvaikeudet. Kuivan suun hoidossa käytetyt hammastahnat eivät sisältää tahnaa vaahtouttavaa natriumlauryylisulfaattia. 

Syljen tehtävä on puhdistaa ja suojata suuta ja nielua sekä estää mikrobeja tarttumasta limakalvoille. Syljellä on myös mikrobeja tappavia ominaisuuksia ja se ehkäisee hampaiden reikiintymistä. 

Koska syljenerityksen väheneminen aiheuttaa suutulehduksia ja altistaa hampaiden reikiintymiselle, kuivasuisen tulee kiinnittää erityistä huomiota suuhygieniaan. 

Kuiva suu on yleinen, iän myötä lisääntyvä vaiva, joka johtuu syljenerityksen vähentymisestä. Suun kuivuminen voi johtua myös sairauksista tai tietyistä lääkkeistä. Kuivan suun oireita ovat tahmea tunne suussa, pahanhajuinen hengitys, palan tunne kurkussa ja nielemisvaikeudet. 

Kun syljeneritys on vähentynyt, myös kariesbakteerien määrä suussa lisääntyy. Ksylitolipurukumin käyttö lisää syljeneritystä ja auttaa myös sitä kautta ehkäisemään reikien syntymistä. Erityisesti kuivasuisten on hyvä ottaa ksylitolivalmisteet osaksi arkea. Voit lukea lisää ksylitolivalmisteista täältä (Suu ja hampaat, Ksylitolivalmisteet).

Kuivan suun hoitoon on olemassa erikseen suunnitellut hammastahnat. Apteekkimme valikoimiin kuuluvat esimerkiksi Bioxtran, Biotenen ja Apteqin kuivan suun hammastahnat. 

Biotene-, Bioxtra- ja Apteq-hammastahnat kuivan suun hoitoon

Apteekkimme kuivan suun hoitoon tarkoitetut hammastahnat eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia. Hammastahnojen korkeat ksylitolipitoisuudet lisäävät syljeneritystä ja estävät kariesta aiheuttavan mutans-streptokokki-bakteerin lisääntymistä. 

Biotenen kuivan suun hammastahna sisältää aikuisen tarvittavan määrän fluoria (1450 ppm fluoridia). Hammastahna lisää myös syljeneritystä ja sisältää reikiintymistä ja plakin muodostumista estävää ksylitolia. 

Apteq Plus -hammastahna sisältää erityisen paljon ksylitolia. Tahnan ksylitolipitoisuus on 25 prosenttia. Apteq Plus -hammastahnassa on myös limakalvoja kosteuttavaa betaiinia ja oliivinlehtiuutetta. Tahnan fluoripitoisuus on 1450 ppm.

Bioxtran kuivalle suulle tarkoitettu hellävarainen hammastahna ehkäisee myös aftojen syntyä. Myös Xerostom-hammastahna sopii erityisesti niille, joilla on taipumusta saada aftoja

Salutem-erikoishammastahna on suunniteltu herkkä- ja kuivasuisille. Se ei sisällä mitään allergisoivia maku- tai väriaineita eikä säilöntäaineita. Kosteuttava ja suojaava hammastahna sopii yleiskäyttöön koko perheelle pikkulapsia lukuun ottamatta. Sen ksylitolipitoisuus on lähes 10 prosenttia.