Kynsiä hoidetaan rasvaamalla ja suojaavilla lakoilla

Kynsien hyvinvoinnista huolehditaan rasvaamalla käsiä, käyttämällä suojaavia kynsilakkoja sekä hellävaraisia kynsilakanpoistoaineita. Kynsien kasvu voi häiriintyä esimerkiksi kynteen kohdistuvan iskun takia.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 24

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 24

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Kynsimuutoksia voivat aiheuttaa myös psoriasis, keuhkoahtaumatauti sekä melanooma. Kynsivallintulehdus ja kynsisilsa ovat melko yleisiä vaivoja, jotka on tärkeä hoitaa mahdollisimman pian ensioireiden havaitsemisen jälkeen...

Kynsien kerroksittainen liuskoittuminen on tyypillinen naisten vaiva, joka johtuu kynsien kuivumisesta. Oiretta voi hoitaa parhaiten kynsiä rasvaamalla. Esimerkiksi CCS Hoitava käsivoide sopii hyvin myös kynsien kosteuttamiseen... 

Kynsien hoito - kynsileikkurit ja kynsisakset

Kynsien hyvinvoinnista huolehditaan rasvaamalla käsiä, käyttämällä suojaavia kynsilakkoja sekä hellävaraisia kynsilakanpoistoaineita. 

Kynsien kasvu voi häiriintyä esimerkiksi kynteen kohdistuvan iskun takia tai se voi johtua ihotaudeista tai yleissairauksista. Kynsimuutoksia voivat aiheuttaa esimerkiksi psoriasis, keuhkoahtaumatauti sekä melanooma. 

Useimmat kynsien muutoksista ovat harmittomia. Esimerkiksi kynsien pitkittäiset uurteet ovat luonnollinen, ikääntymiseen liittyvä ilmiö. 

Kynsivallintulehdus ja kynsisilsa ovat melko yleisiä vaivoja, jotka on tärkeä hoitaa mahdollisimman pian ensioireiden havaitsemisen jälkeen. 

Kynsien kerroksittainen liuskoittuminen on tyypillinen naisten vaiva. Sen syynä on yleensä toistuva käsien kastuminen, pesu ja pesuaineiden käyttö. Liuskoittuminen johtuu kynsien kuivumisesta, ja oireiluun saa parhaiten apua rasvaamalla kynsiä käsivoiteella. 

Esimerkiksi CCS Hoitava käsivoide sopii hyvin myös kynsien kosteuttamiseen. Lisäksi kynsiä suojaavat lakat (Apteq Nail Extra) voivat suojata kynsiä ja auttaa vähentämään liuskoittumista.

Saat apteekkimme laajasta valikoimasta myös tarpeisiisi sopivat kynsisakset, kynsileikkurit ja kynsiviilat. Kynsisaksien, kynsileikkurien ohuet terä ja kaareva terä helpottaa kynsien muotoilua ja leikkaamista.  

Löydät apteekistamme myös Stop & Grow (Kynnel) -valmisteen, joka auttaa pääsemään eroon kynsien pureskelusta. Valmiste on tarkoitettu yli kolmevuotiaille. 

Kynsivoiteet, kynsilakat ja poistoaineet hellävaraiseen kynsienhoitoon

CCS Hoitava käsivoide on suunniteltu kuivalle ja herkälle iholle. Voide sisältää 10 % karbamidia eli ureaa, joka pehmentää ja kosteuttaa ihoa ja myös kynsiä. Kynsien ja kynsinauhojen hoitoon saa parhaan tuloksen, kun voidetta laittaa ennen nukkumaanmenoa ja antaa sen vaikuttaa yön yli.  

Apteq Nail Extra on vaurioituneita kynsiä kovettava väritön kynsilakka. Se muodostaa kynteen vettä läpäisemättömän kalvon, joka estää kynnen liuskoittumista.

Nail Extran sisältämä pehmittäjä parantaa myös kynnen joustavuutta. Lakka ei sisällä formaldehydiä eikä muita värjääviä tai vaurioittavia kemikaaleja. Lakkaa voi käyttää myös aluslakkana tavallisen kynsilakan alla. 

ACO Nail Polish Remover on suunniteltu hellävaraiseen kynsilakan poistoon Se sisältää kynttä pehmentävää ja kuivumiselta suojaavaa öljyä. Poistoaine on myös hajusteeton, väriaineeton ja säilöntäaineeton.

Schollin Velvet Smooth Electronic -kynsienhoitolaite viilaa, tasoittaa ja kiillottaa kynnet. Se on tarkoitettu sekä sormen- että varpaankynsille.  

Kynsivallintulehdus oireet ja hoito

Kynsivallintulehdus on helppo tunnistaa sen oireista, eikä näytteitä tarvitse yleensä ottaa. Tyypillisimmät kynsivallintulehduksen oireet ovat punoitus, turvotus ja märkiminen. Tulehdussormi tai -varvas voi olla myös kipeä ja kuumottaa. 

Kynsivallintulehduksen yleisimmät syyt ovat sisäänpäin kasvanut kynsi tai kynteen kohdistunut vamma. Kynsivalli voi tulehtua myös manikyyrin jälkeen tai kynsinauhojen pureskelun takia. 

Kynsivallintulehdusta voi hoitaa heti oireet huomattuaan tehokkaasti kotihoidolla. Jos tulehdus johtuu sisäänpäin kasvaneesta kynnestä, on ensimmäisenä paljastettava sisään kasvavan kynnen kulma. Kynnen kulman ja ihon väliin laitetaan pieni tuppo pumpulia. Tuppoa pidetään kynnen alla muutama päivä. 

Kynsivallintulehdusta hoidetaan päivittäisellä kylvettämisellä. Kylvyn jälkeen jalat kuivataan hyvin ja tulehtuneen kynnen ihoalue voidellaan kortisonivoiteella. 

Jos tulehdus ei helpota kotikonstein noin viikon aikana, on syytä käydä lääkärissä. Kynsivallintulehduksen hoito voidaan toteuttaa myös sisäisellä antibioottikuurilla, joka yleensä parantaa tulehduksen. Sisään kasvanutta kynttä voidaan hoitaa myös kynnen kavennuksella. 

Saat apteekistamme sisäänpäin kasvaneen kynnen hoitoon suunnitellun hoitosetin. Schollin Sisäänkasvaneen varpaankynnen hoitosetti sisältää suoristusklipsin, jonka avulla kynttä autetaan kasvamaan suoraan. 

Kynsisilsa - kynsisieni oireet ja hoito

Kynsisilsa (kynsisieni - sieni infektio) on melko yleinen aikuisten vaiva, mutta lapsilla sitä on vain harvoin. Kynsisilsa on yleensä helposti tunnistettavissa (esiintyy yleensä kynnen kärjessä tai sivulla), mutta varmuuden vuoksi diagnoosi on hyvä varmistaa sieninäytteen avulla. Myös kynnen väri muuttuu tavanomaisesta väristä. Kynsisilsan voi sekoittaa esimerkiksi psoriasiksen kynsioireisiin. 

Kynsisilsa on käsissä paljon harvinaisempi kuin jaloissa. Varpaiden kynsissä kynsisilsaa on yleensä samaan aikaan kuin jalassa on jalkasilsa eli jalkasieni. 

Kynsisienen hoito on yleensä helpompaa sormien kynsien silsassa ja se paraneekin nopeammin kuin varpaiden kynsisilsa. Varpaan kynsien kynsisilsan hoitojakso on pitkä, usein yli vuoden mittainen, ja mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito aloitetaan, sen helpompaa se on. Siksi on tärkeää näyttää oireita lääkärille heti ensioireet huomattuaan. 

Varhaisessa vaiheessa todettu silsa voi parantua lääkekynsilakalla, jonka vaikuttava aine on amorolfiini tai siklopiroksi. 

Sienilääkkeenä käytetään yleensä terbinafiiria, sekä ulkoisesti että sisäisesti. Voit lukea lisää ihon sienitulehduksista täältä (Sieni- ja bakteeritulehdukset). 

Kynsisilsan hoitoa ei kannata aloittaa omatoimisesti, vaan diagnoosi on hyvä varmistaa ensin. 

Kynsisilsan uusiutuessa usein, voi silsan muodostumista yrittää ennaltaehkäistä. Esimerkiksi Nailner Active Cover -valmiste hoitaa kynttä alentamalla kynnen pH-arvoa.