Hammasproteesi puhdistetaan pehmeällä proteesiharjalla

Hammasproteesin puhdistaminen on tärkeää sekä hammasproteesin kestävyyden että suunterveyden takia. Löydät apteekistamme hammasproteesien puhdistukseen tarkoitetun pehmeän harjan (Gum), joka ei naarmuta proteesin pintaa, sekä proteesin puhdistusaineet (Corega Tabs 3 min). Tavallista hammastahnaa ei tule käyttää. Hammasproteesi puhdistetaan päivittäin ja lisäksi se desinfioidaan kerran viikossa. Löydät täältä myös apteekkimme hammasproteesin kiinnitykseen tarkoitetut kiinnitevoiteet (Corega Neutral Taste) sekä Nitradinen desinfiointiaineen, jota voi käyttää hammasproteesin lisäksi purentakiskoille, hammassuojille ja irrotettaville oikomiskojeille.

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu
View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

 

Hammasproteesin hoitotuotteet

Hammasproteesin puhdistaminen on tärkeää sekä hammasproteesin kestävyyden että suunterveyden takia. Hammasproteesin puhdistamiseen ei tule käyttää tavallista hammastahnaa. 

Löydät apteekistamme hammasproteesin puhdistukseen tarkoitetun harjan (Gum) sekä proteesin puhdistusaineet (Corega Tabs 3 min). Hammasproteesi puhdistetaan päivittäin ja lisäksi se desinfioidaan kerran viikossa.

Löydät täältä myös apteekkimme hammasproteesin kiinnitykseen tarkoitetut hammasproteesin kiinnitevoiteet, esimerkiksi Corega Neutral Taste, sekä Nitradinen desinfiointiaineen, jota voi käyttää hammasproteesin lisäksi purentakiskoille, irrotettaville oikomiskojeille ja hammassuojille.

Hammasproteesin tulee tuntua suussa luontevalta ja esimerkiksi syömisen pitää sujua proteesin kanssa kivutta ja helposti. Uusi hammasproteesi voi kuitenkin aluksi tuntua suussa oudolta, vaikka proteesi olisi valmistettu oikein ja olisi suuhun sopiva. Hammasproteesi pysyy yleensä suussa itsestään, mutta toisinaan käytetään myös proteesin kiinnitevoiteita.

Hammasproteesi kuluu käytössä ja myös proteesin materiaali vanhenee ajan kuluessa. Vanha hammasproteesi likaantuu uutta herkemmin, minkä vuoksi proteesi uusitaan säännöllisin väliajoin.

Miten hammasproteesi puhdistetaan oikein?

Hammasproteesi puhdistetaan iltaisin eli kerran päivässä. Lisäksi proteesi desinfioidaan viikoittain.

Puhdistuksen ajaksi proteesi irrotetaan suusta. Proteesi laitetaan ensin puhdistusaineliuokseen likoamaan, minkä jälkeen se puhdistetaan pehmeällä proteesiharjalla, joka ei naarmuta proteesin pintaa.

Harjauksessa käytetään puhdistusaineena aina proteesin puhdistukseen tarkoitettua puhdistusainetta, ei tavallista hammastahnaa.

Puhdistettua hammasproteesia säilytetään yön ajan säilytysrasiassa. Proteesin poistaminen yön ajaksi on hyväksi suun limakalvoille. Tarvittaessa proteesin voi ottaa suusta pois myös päivällä muutaman tunnin ajaksi. Kun suussa ei ole proteesia, sylki huuhtelee limakalvoja, mikä edesauttaa suunterveyttä.

Jos limakalvot voivat hyvin, hammasproteesia voi pitää suussa myös yön ajan. Proteesi tulee kuitenkin aina puhdistaa iltaisin ja lisäksi desinfioida viikoittain.

Corega Tabs 3 min puhdistusaine hammasproteeseille

Corega Tabs 3 min on hammasproteesin puhdistusaine. Se puhdistaa proteesista epäpuhtaudet ja värjäytymät naarmuttamatta sekä tappaa bakteereita. Corega Tabs auttaa myös vähentämään pahanhajuista hengitystä.

Hammasproteesi laitetaan lämpimään veteen Corega-puhdistustabletin kanssa. Proteesin annetaan olla liuoksessa kolmen minuutin ajan. Sen jälkeen proteesi harjataan pehmeällä proteesiharjalla liuoksen kanssa. Lopuksi hammasproteesi huuhdellaan huolellisesti juoksevan veden alla.

Päivittäisen puhdistuksen lisäksi proteesi tulee desinfioida viikoittain.

Gum Proteesiharja puhdistaa hellävaraisesti

Gum Proteesiharjassa on vahvat harjakset ja kaksi erillistä harjasosaa. Ne puhdistavat proteesin tehokkaasti ja naarmuttamatta.

Proteesiharjan varsi on muotoiltu niin, että proteesin harjaaminen on helppoa myös liikuntarajoitteisille henkilöille. 

Nitradinen desinfiointiaine proteeseille ja purentakiskoille

Nitradine Desinfiointitabletti on tarkoitettu hammasproteesien lisäksi esimerkiksi purentakiskojen, hammassuojien ja irrotettavien oikomiskojeiden desinfiointiin.

Nitradinella on bakteereja, hiivaa ja viruksia tappava vaikutus.

Hammasproteesit tulee desinfioida kerran viikossa päivittäisen puhdistuksen lisäksi.

IsoDent Ortho -puhdistusaine purentakiskoille

IsoDent Ortho -puhdistusaine on tarkoitettu irrotettavien oikomiskojeiden ja purentakiskojen päivittäiseen puhdistukseen. IsoDent Ortho puhdistaa sienikasvustot ja bakteerit tehokkaasti ja kojetta tai kiskoa vahingoittamatta.

Nestemäistä tiivistettä laitetaan lasilliseen haaleaa vettä noin 10–20 ml. Koje tai kisko upotetaan nesteeseen ja aineen annetaan vaikuttaa 5–20 minuutta. Sen jälkeen koje tai kisko harjataan esimerkiksi pehmeällä proteesiharjalla ja lopuksi huuhdellaan vielä vedellä.

Samaa puhdistusliuosta voi käyttää useamman kerran.

Corega Neutral Taste -kiinnitevoide proteesille

Hammasproteesi pysyy tavallisesti suussa ilman kiinniteainetta. Joissakin tapauksissa kiinnitysaineita kuitenkin käytetään esimerkiksi ehkäisemään proteesin alle kulkeutuvia ruoantähteitä ja muita epäpuhtauksia.

Corega Neutral Taste on neutraalin makuinen hammasproteesin kiinnitevoide. Se pitää proteesin paikallaan ja estää lisäksi ruoan pääsyn proteesin ja ikenien väliin. Corega Neutral Taste -kiinnitevoide ei sisällä keinotekoisia väri- tai makuaineita.

Coregalta saat myös mintunmakuisen Corega Powder -kiinnitysjauheen. Lisäksi löydät apteekistamme Isodentin hoitavan hammasproteesin kiinnitysvoiteen.