Antasidit

Antasidit neutraloivat mahahappoja ja helpottavat närästystä

Antasidit ovat mahahappoa neutraloivia närästyslääkkeitä. Antasidit eivät estä mahanesteen nousua ruokatorveen, mutta koska ne vähentävät nesteen happamuutta, ruokatorven ärsytys lievenee. Antasidit otetaan ruokailun jälkeen. 

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Järjestä laskevasti
per sivu

Antasidit

Antasidit ovat mahahappoa neutraloivia närästyslääkkeitä. Ne vaikuttavat närästysoireisiin ruokailun jälkeen otettuna nopeasti, noin 10–15 minuutissa. Antasidit eivät estä mahanesteen nousua ruokatorveen, mutta koska ne vähentävät nesteen happamuutta, ruokatorven ärsytys lievenee. Antasidien närästystä helpottava vaikutus on vain muutama tunti, joten niitä on otettava yleensä useita kertoja vuorokaudessa. Ne on kuitenkin tarkoitettu vain satunnaiseen käyttöön. Antasidit voivat heikentää tiettyjen lääkeaineiden imeytymistä. Säännöllistä lääkitystä käyttävän on hyvä selvittää erikseen antasidien sopivuus tai niiden sopiva annosteluaika. 

Antasidi-valmisteissa on useimmiten kalsium- ja magnesiumsuoloja, joissakin myös alumiinisuoloja. Alumiinisuolat aiheuttavat suurina annoksina ummetusta, magnesiumsuolat ripulia. Yhdistelemällä vaikuttavia aineita voidaan vähentää antasidien aiheuttamia suolisto-oireita. 

Koska antasidien närästystä helpottava vaikutus on vain muutama tunti, on niitä otettava yleensä useita kertoja vuorokaudessa. Närästyslääkkeet on kuitenkin tarkoitettu vain satunnaiseen ja tilapäiseen käyttöön.

Antasidit voivat heikentää tiettyjen lääkeaineiden imeytymistä. Säännöllistä lääkitystä käyttävän on hyvä varmistaa antasidien sopivuus tai niiden sopiva annosteluaika. Saat lisätietoa antasidien käytöstä apteekkimme henkilökunnalta. 

Munuaisten vajaatoiminnan yhteydessä on vältettävä alumiinisuoloja sisältävien antasidien käyttöä, koska alumiini voi kertyä elimistöön, jos munuaisten toiminta ei ole normaalia. 

Rennie-närästyslääke neutralisoi mahahappoja

Rennie auttaa nopeasti tilapäiseen närästykseen. Saat apteekistamme Rennie-imeskelytabletit lakritsin, orangen sekä peppermintin ja spearmintin makuisina. 

Rennie sisältää kalsium- ja magnesiumkarbonaattia, jotka neutraloivat mahahappoja ja helpottavat närästyksen oireita nopeasti. Rennie on aluuminiton närästyslääke.

Rennietä käytetään mahan liikahappoisuuteen liittyvien oireiden hoitoon. Näitä oireita voivat olla närästyksen lisäksi erilaiset ruoansulatusvaivat kuten mahan turvotuksen tunne ja kipu. 

Tavanomainen annostus on 1–2 tablettia joko imeskeltynä tai pureskeltuna noin tunti ruokailun jälkeen.  Maksimiannos on 11 tablettia vuorokaudessa. 

Rennie on hyvä ottaa noin 1–2 tuntia ennen tai jälkeen muiden käytössä olevien lääkkeiden, koska sillä voi olla vaikutusta muiden lääkkeiden imeytymiseen. 

Rennie on tarkoitettu lyhytaikaiseen ja satunnaiseen käyttöön yli 12-vuotiaille. Ohjeen mukaisesti käytettynä Renniestä ei ole haittaa raskauden tai imetyksen aikana. Pitkäaikaisesta käytöstä on keskusteltava lääkärin kanssa. 

Balancid Novum vähentää liikahappoisuutta

Balancid Novum on närästyslääke, joka sitoo mahahappoa ja vähentää liikahappoisuutta. Sen vaikuttavia aineita ovat kalsiumkarbonaatti ja magnesiumhydroksidi. 

Lääkkeen vaikutus alkaa muutaman minuutin kuluttua annostelusta.

Balancid Novum -valmistetta käytetään hoitamaan närästystä, happamia röyhtäisyjä, liikahappoisuutta ja mahakipuja, jotka johtuvat liiallisesta suolahappomäärästä mahassa.

Annostus on 1–2 tablettia tilapäisiin oireisiin. Suurina annoksina lääke voi aiheuttaa ripulia. Käyttö raskauden ja imetyksen aikana ohjeen mukaan on sallittua.