Käsiä hoito kotikonstein -rasvaamalla käsien ihoa päivittäin

Käsien ihoa hoitamalla voi ennaltaehkäistä ihon kuivumista ja käsi-ihottumien oireiden hankaloitumista. Tärkeintä käsien hoidossa on päivittäinen rasvaaminen. Löydät apteekistamme käsi-ihottumien ja atooppisen ihon ehkäisyyn suunnitellut hoitavat käsivoiteet (ACO, Favora, LV, Neutrogena).

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 35

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 35

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Käsien rasvaamisen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota käsien pesunesteisiin. Löydät apteekistamme myös hoitavat käsipesunesteet, esimerkiksi ACO Hand Soap Rich. Herkästi kuivuvat kädet voi pestä myös voidepesulla, eli käyttämällä käsienpesuun käsivoidetta. Jo kuivumaan tai kovettumaan päässyttä ihoa hoidetaan kuuriluonteisesti karbamidia eli ureaa sisältävillä hoitavilla käsivoiteilla (LV Hand Cream).

Käsien puhdistus ja hoito

Käsien ihoa hoitamalla voi ennaltaehkäistä ihon kuivumista ja käsien ihottumien oireiden hankaloitumista. Etenkin talviaikaan iho kuivuu herkästi ja esimerkiksi atooppisen ihon oireet voivat hankaloitua sekä käsien iholla että muualla vartalolla. 

Löydät apteekistamme hoitavat käsivoiteet, jotka on suunniteltu estämään käsien ihon kuivumista sekä käsien ihottumien ja atooppisen ihon oireiden hankaloitumista. 

Käsien rasvaamisen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota käsien pesunesteisiin. Esimerkiksi ACO Hand Soap Rich on käsien pesuun suunniteltu hellävarainen pesuneste. Se kosteuttaa käsiä tehokkaasti pesun yhteydessä. 

Jos käsiä joutuu pesemään paljon tai jos kädet ovat usein kosketuksissa veden kanssa esimerkiksi ruokaa laittaessa tai pyykkiä pestessä, voi pesunesteenä käyttää saippuan sijaan perusvoiteita. 

Voidepesulla puhdistuu sekä vesiliukoinen että rasvaliukoinen lika. Voidepesua voi käyttää myös meikkien poistoon ja hiusten pesuun. Koska voidepesu ei kuivata ihoa, se sopii erityisen hyvin käsi-ihottumien hoitoon.

Käsien hoidossa on siis tärkeää huolehtia ihon kosteutuksesta. Myös kynnet voivat hyvin, eivätkä kuivu ja liuskoitu, kun käsiä rasvaa säännöllisesti päivittäin. 

Jos käsien iho pääsee kuivumaan tai paksuuntumaan, karbamidia eli ureaa sisältäviä hoitavia voiteita voi käyttää kuuriluonteisesti. Urea on ihon luonnollinen kosteuttava ainesosa, joka parantaa ihon vedensitomiskykyä. Löydät apteekistamme esimerkiksi LV Hand Creamin, joka sisältää karbamidia.

Käsien hoitavat voiteet sisältävät glyserolia

Löydät apteekistamme laajan valikoiman hoitavia käsivoiteita. Käsivoiteiden käyttö on etenkin talviaikaan kuivan ilman vaikutuksen takia tärkeää. Käsien säännöllinen rasvaaminen ehkäisee sekä ihon kuivumista että käsi-ihottumien ja atooppisen ihon oireiden hankaloitumista.

Useimmat kevyet, hoitavat käsivoiteet sisältävä glyserolia eli glyseriiniä. Se on voiteissa käytetty niin sanottu humektantti, joka sitoo itseensä vettä ja joka sen avulla kosteuttaa ihoa tehokkaasti. 

Favora Hoitava käsivoide sisältää glyserolin lisäksi pantenolia ja helokkiöljyä. Helposti imeytyvä voide pehmittää, kosteuttaa ja suojaa käsien ihoa ja kynsiä. 

LV Hand Cream sisältää karbamidia ja A-vitamiinia. Voide sopii parhaiten yöaikaiseen käyttöön kosteuttamaan ja uudistamaan kuivaa ja halkeilevaa ihoa. Sitä voi käyttää myös kynsinauhojen ja kuivien kynsien hoitoon. LW Hand Cream on hajusteeton ja vegaaninen käsivoide. 

Neutrogenan Hajustamaton käsivoide on tarkoitettu herkästi kuivuvien käsien hoitoon. Se sisältää 40 % ihoa kosteuttavaa glyseriiniä.

Urtekram-tuotesarjasta löydät valikoiman luomukäsivoiteita. 

Haavalakka Wound Away hoitaa sormien haavoja

Wound Away haavalakka 7 ml vähentää käsien ja sormien pienten ihohalkeamien kipua ja edistää niiden parenemista. Haavalakka muodostaa hoidettavalle ihoalueelle läpinäkyvän ja muovautuvan, vedenpitävän kalvon. 

Haavalakkakäsittely toistetaan 2–3 kertaa päivässä kunnes ihon halkeama on parantunut. Wound Away haavalakka sekä suojaa halkeamaa ulkoiselta ärsytykseltä että vähentää kipua ja edistää paranemista. Se sopii myös diabetesta sairastavan jalkojen pienten ihohalkeamien hoitoon.