Erityisravintovalmisteet - Cubitan - Nutramigen - Nutilis -Nutridrink - Souvenaid

Nutramigen-erityisravintovalmisteet lapsen maitoallergiaan

Erityisravintovalmisteet on tarkoitettu esimerkiksi vauvojen ja lasten lehmänmaitoallergian hoitoon. Maito korvataan vauvalla Nutramigen- ja Nutramigen Puramino -valmisteilla riippuen maitoallergian vaikeusasteesta. Nutramigen Puramino Junior on tarkoitettu yli vuoden ikäisen maitoallergisen lapsen maidon korvikkeeksi. Lapsi voi tarvita joskus myös lisäravintoa (Nutricia Nutridrink) vaikean ruoka-aineallergian, sairauden tai leikkaushoidon takia. Myös lääkkeistä (esimerkiksi ADHD-lääkkeet) johtuva ruokahaluttomuus voi olla syy lisäravinnon käyttöön. Monet lisäravintovalmisteet sopivat lapsille, mutta lapsen lisäravitsemuksen tarpeesta on aina keskusteltava lääkärin kanssa.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 41

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 41

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

 

 

 

Erityisravintovalmisteet

Erityisravintovalmisteisiin kuuluvat esimerkiksi vauvojen ja lasten lehmänmaitoallergiaan käytettävät valmisteet (Nutramigen, Nutramigen Puramino).

Joskus vaikeat ruoka-aineallergiat voivat hankaloittaa lapsen riittävää energian ja ravintoaineiden saantia. Silloin voi olla tarpeen käyttää lisäravintovalmisteita kuten Nutricia Nutridrinkiä. Lasten lisäravintovalmisteiden käytöstä on kuitenkin aina keskusteleva lääkärin kanssa.

Ruoka-aineallergioiden lisäksi lapsi voi tarvita lisäravintoa lääkkeiden alentaman ruokahalun, sairauden tai leikkaushoidon takia. Esimerkiksi ADHD-lääkkeet voivat alentaa lapsen ruokahalua.

Lapsen ravinto pyritään näissäkin tilanteissa saamaan ensisijaisesti normaalista ruoasta. Ruokahaluttomalle lapselle voi tarjoilla pieniä ja helposti syötäviä välipaloja useammin kuin lapselle yleensä suositellaan, jotta taataan lapsen riittävä energian ja välttämättömien ravintoaineiden saanti.

Jos lapsen riittävää ravinnon saantia ei kuitenkaan pystytä turvaamaan, voi normaalin ruoan rinnalla käyttää lisäravintovalmisteita, esimerkiksi Nutrician Nutridrink-valmisteita. Lapsi saa niistä tarpeen mukaan proteiinilisän, vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja.

Voit lukea lisää aikuisten vajaaravitsemustilan hoidosta ja lisäravintovalmisteista täältä (LINKKI Lisäravinteet… Lisäravintovalmisteet).

Nutramigen ja Nutramigen Puramino maitoallergiselle lapselle

Maitoallergia on noin 1–2 prosentilla alle 1-vuotiaista suomalaisista lapsista. Maitoallergiassa lapsi saa oireita maidon proteiinista toisin kuin laktoosi-intoleranssissa, jossa maidon laktoosi aiheuttaa vatsaoireita.Maitoallergian oireita ovat yleensä nokkosihottuma sekä vatsakivut ja ripuli.

Jos vauva saa maitoallergian oireita äidinmaidosta, oireet johtuvat äidin syömästä ruoasta äidinmaitoon kulkeutuneista lehmänmaidon proteiineista. Maitoallergian oireita saavan vauvan äidin on siis pyrittävä välttämään maitotuotteita omassa ruokavaliossaan. Jos tämä ei ole mahdollista, voi lääkäri määrätä lapselle käyttöön erityisravintovalmistetta, jolla korvataan äidinmaito.

Erityisravintovalmisteita, joita käytetään maitoallergisen vauvan ja lapsen korvikkeena, on kahta tyyppiä: niin sanottuja pilkottuja valmisteita ja aminohappopohjaisia valmisteita. Maitoallergian hoidossa käytetään ensisijaisesti pitkälle pilkottuja erityisvalmisteita.

Nutramigen-valmistetta käytetään yhden vuoden ikään asti, jos vauva ei saa riittävästi äidinmaitoa. Valmisteen käyttöä voidaan jatkaa kaksivuotiaaksi asti, jos ruoka-aineallergiat tai muu syömiseen liittyvä ongelma hankaloittaa riittävää energian ja ravintoaineiden saantia.

Kohtalaiseen maitoallergiaan tarkoitettuja valmisteita ovat Nutramigen 1, 2 ja 3. Nutramigenin proteiini on pitkälle pilkottua kaseiiniproteiinia. Valmisteet ovat laktoosittomia ja niissä on Lactobacillus Rhamnosus GG eli LGG® -maitohappobakteeria, jonka on todettu helpottavan maitoallergisen lapsen siirtymistä normaaliin ruokavalioon. 

Nutramigen 1 LGG® on maitoallergisen imeväisikäisen erityisravintovalmiste. Sitä voidaan käyttää syntymästä lähtien ainoana ravintona siihen asti, kun lapsi on puolivuotias.

Puolen vuoden jälkeen käyttöön otetaan Nutramigen 2 LGG® -valmiste. Siinä on Nutramigen 1 LGG® -valmistetta korkeampi kalsiumpitoisuus (88 mg / 100 ml). Myös maku on erilainen ja suunniteltu vanhemman lapsen käyttöön.

Tarpeen mukaan yli 1-vuotiailla lehmänmaitoallergisilla lapsilla voidaan käyttää Nutramigen 3 LGG® -valmistetta. Sen kalsiumpitoisuus on 101 mg / 100 ml nestettä. Valmisteessa on vaniljan maku.

Nutramigen Puramino on vaikeaan lehmänmaitoallergiaan tarkoitettu aminohappopohjainen valmiste, eli sen proteiiniosa on 100 prosenttisesta vapaita aminohappoja. Valmisteessa ei siis ole ollenkaan maitoproteiinia.

Nutramigen Puramino soveltuu käytettäväksi syntymästä lähtien. Ainoana ravintona sitä voidaan käyttää puolivuotiaaksi asti. Yli puolivuotiailla se voi olla osana monipuolista ruokavaliota. Tuote on täysin laktoositon ja se soveltuu myös kosher- ja halal-ruokavalioihin.

Nutramigen Puramino Junior on 1–3-vuotiaille tarkoitettu aminohappopohjainen erityisravintovalmiste. Sitä käytetään vaikean maitoallergian ja lisäksi moniallergioiden ruokavaliohoitoon joko ainoana ravinnonlähteenä tai osana muuta ruokavaliota.

Nutridrink Protein -lisäravintovalmisteet lapsille

Lapsella voi olla esimerkiksi sairaudesta tai vaikeista ruoka-aineallergioista johtuva vajaaravitsemustila, jolloin riittävän ravinnon saannin turvaamiseksi tarvitaan lisäravintovalmisteita. Lapselle voi tulla myös lääkkeiden sivuvaikutuksena ruokahaluttomuutta (ADHD-lääkkeet).

Löydät täältä apteekkimme lisäravintovalmisteet, joita voi käyttää myös lapsen lisäravintona. Lapsen lisäravintovalmisteiden käyttö on kuitenkin aina suunniteltava yhdessä lääkärin kanssa, ja riittävä ravinto pyritään saamaan ensisijaisesti tavallisesta ruoasta.

Nutricia Nutridrink Protein -valmisteet soveltuvat myös lasten käyttöön. Nutridink-juomia käytetään esimerkiksi sairauden tai ruokahaluttomuuden vuoksi lisääntyneeseen proteiinin tarpeeseen. Juomat sisältävät myös vitamiineja ja kivennäisaineita.

Nutridrink Protein -juomat soveltuvat käytettäväksi myös lapsen nielemisvaikeuksien yhteydessä. Myös Nutilis-sakeuttamisjauhetta voi käyttää yli 3-vuotiaan lapsen syömis- ja nielemishäiriöiden hoitoon.

Löydät apteekistamme myös Nutridrink Juice Style -juomat. Ne ovat rasvattomia, vähälaktoosisia ja gluteenittomia.